O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PÁR PRAŽSKÝCH "NEJ" - 1. PDF Tisk E-mail
Neděle, 30 srpen 2020
Bezejmenná pražská ulička, vedoucí z ulice U Lužického semináře na zahrádku restaurace Čertovka, leží v samém srdci Prahy na Malé straně, poblíž Karlova mostu. Je tak úzká, že jí zprvu vůbec nevidíte. Je to vlastně jen uzounký průchod mezi domy čp. 22 a čp. 24. Na to, že se blížíte k pražské turistické atrakci, vás upozorní až skupinka turistů na chodníku.

 

 

 

 

 Prague's Narrowest Street With Traffic Lights - Unusual Places

Je poslední zachovalou protipožární uličkou v Praze. Pražští radní ji nařídili zbudovat po ničivých požárech v letech 1503 a 1541.

 

Měla zpomalit rychlost šíření ohně v hustě zastavěném místě, kde dříve stávaly dřevěné domy. V minulosti se podobných průchodů nacházelo v hlavním městě spousty, dnes se jedná o poslední zachovalou požární uličku na Malé Straně. 

 

Pak ale přijde ten pravý šok, který vás opravdu vyvede z míry. Provoz v uličce totiž řídí semafor. Jen co si vystojíte frontu na semaforu a přeblikne vám zelená, vaše exkurze může začít.

Je dlouhá asi 15 metrů a tak úzká, že by se zde navzájem sobě vyhnuli tak maximálně dva psi.

V některých místech její šířka dosahuje sotva půl metru. 

Proto je zdejší provoz pouze jednosměrný. Nemusel by se sem totiž vejít každý. Například ramenatý svalovec by už mohl mít problémy. Stává se však, že se někteří turisté v úzké chodbě zaseknou. To když podcení své tělesné rozměry

 

Před pár lety tu prý uvázla jedna velmi korpulentní turistka z Německa.

Nemohla ani nahoru, ani dolů. Jednoduše se tam zašprajcla... Personál se ji snažil průchodem protlačit, ale nešlo s ní hnout. Nakonec ji museli namydlit, aby po stěnách lépe klouzala.

Na oběd pak musela jinam, kde to lépe odpovídalo jejím proporcím…

 

d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
V Praze opravdu drží prim jako ulička, ale nejužší schody vedou z Loretánské do Úvozu a moc si s uličkou nezadají. Jsou to schody milenců a můžete je vidět i ve filmu Adéla ještě nevečeřela. Kdy Naďa Konvalinková (Květuška) nese pivo z hospůdky a setká se tam s Dočolomanským (Nick Carter)
raha,_schody_z_Úvozu_na_Loretánské_náměstí.JPG'>https://cs.wikipedia.org/wiki/Souborsmilies/tongue.gifraha,_schody_z_Úvozu_na_Loretánské_náměstí.JPG
srpen 31, 2020 09:34
... : *deeres*
srpen 31, 2020 09:35
... : *deeres*
Adresa na Wiky nefunguje, takže jinak:
https://cz.pinterest.com/pin/377669118728614464/
srpen 31, 2020 09:41
... : doktor
Děkuji,na tuto atrakci jsem málem zapomněl a při poslední dvoudenní návštěvě jsem tam manželku nevzal a to jsme spali U TŘÍ PŠTROSŮ.Jsem mamlas,ale napravím to. Hezké odpoledne.
srpen 31, 2020 12:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]