O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZA ROMANTIKOU NA YUKON - 18. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 srpen 2020
Přejít na obsah
ZA ROMANTIKOU NA YUKON - 18.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Přišel druhý západ slunce v poušti.

Obrovská rudá koule se dotkla horizontu a s překvapivou rychlostí se začala propadat do vln písčitého moře.

Cítila jsem se velice dobře, povídání s Kerimem mne vždycky bavilo, i když zdaleka nebylo tak plynulé, jako je píšu, Kerimova angličtina byla opravdu slabá a hodně jsem si musela domýšlet.

 

Když jsem slezla z Mahy, šla jsem ji pohladit, jako jsem to dělala téměř pokaždé, ale byla dneska velice nervózní, chňapla po mně těma obrovskejma žlutejma zubama, že jsem stěží stačila uskočit. Fakt jsem se strašně lekla, protože to bylo tak neočekávané, ale to už vedle mne stál Kerim a vysvětloval mi, že velbloudi jsou nevyzpytatelní.

 

"Proto mám raději koně! Velbloudi se nedají vycvičit, jsou tvrdohlaví, není na ně spolehnutí a jsou děsně líní. Až přijedeme domů, tak ti ukážu Makmeta, co na něm jezdím!“

 

Večer proběhl stejně jako předchozí. jenom jsme měli tentokrát odzu, něco hodně podobného jako lečo. Mustafa naštěstí koupil v Zaafrane zeleninu a mergez, párky ze skopového masa, protože už tehdy počítal s tím, že se můžeme zdržet. Balil potraviny do velbloudí deky, aby vydržely saharské vedro.

 

 Vysvětlil nám, že Alláh nedovoluje jíst vepřové právě proto, že v těch dávných Mohamedových dobách neměli lednice a tak spousta lidí onemocněla a dokonce zemřela po vepřovém mase, které je velice náchylné na zkažení. Proto je Alláh zakázal konzumovat. No a dneska muslimové věří, že vepřové maso je nečisté. Mustafa si sice uvědomuje důvod, proč to tak je, ale vepřové maso doma nejedí – prostě — "přikázání se mají dodržovat!"

 

Po večeři jsme si jako včera sedli na velbloudí deky. Mustafa chvíli přemýšlel a pak začal mluvit ke mně:

"Když jsi spala, tvůj přítel nám vysvětlil, že za tebe cítí zodpovědnost, protože když jsi odešla ze svojí země, tak tvůj otec ti nechtěl pomoct a ty jsi zůstala sama a bez prostředků. Je mi to nepochopitelné - jak se může vlastní otec takhle chovat ke svojí dceři? Něco takového by se u nás stát nemohlo, tady rodiny drží pevně při sobě.  Nabízím ti otce, který tě bude milovat - při vůli Alláhově, moje rodina bude tvojí rodinou.“

 

Podívala jsem se na překládajícího a šokovaného Alaina. Nevěděla jsem, jak na  to reagovat. Zítra odjedu a už nikdy je neuvidim. Nikdy? Najednou to „nikdy“ zabolelo, bylo mi jasné, že Mustafa mi nabízí to, co sám považuje za největší dar.

 

Kerim si všiml mého váhání. Vstal a přišel ke mně: "Otec chce, abys u nás zůstala navždycky.“

 

Nejmenovala se jedna z knížek, co jsem kdysi četla, Past na Popelku?

Alena, Yukon

 

Komentáře (1)add feed
... : polárka
pohe pokracovani romanu. nic vic v tom nehledejte prosim
srpen 27, 2020 22:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]