O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

O VŠELIČOMS - O POČASÍ, TLAKU, ŘEMESLNÍCÍCH PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 červenec 2020
Jak tak na to teď z okna koukám, pámbu sundal ze své konve kropítko, a zalejvá nás proudem. Takovéhle "deště" jsem byla zvyklá vídat jen v bláznivém New Yorku, nebo na Floridě (možná, že to je i jinde, ale já jinde nebyla), kde za pár minut je ze silnice řeka a nestíhající kanály střílejí vztlakem kryty do výše. Fakt, nekecám - viděla jsem, jak u chodníku najednou do výšky vystřelil kovový kryt kanálu, který nezvládl proud vody... No, a teď na to koukám za oknem na pražském Jižním Městě...

 

Každopádně je to lepší než ta třicítka v obýváku (pro Pepu: nemyslím pohlednou ženštinu zvící třiceti jar, ale hnusné vedro). Sice si občas pustím klimatizaci, ale to taky není ono. Ano, je to lepší, dá se při tom přeci jen něco dělat, ale protože to zas nechci přehánět - a ani se to nemá - tak je to stejně na bačkoru.

Nejhorší je to ovšem v nákupních centrech, kde klimatizace jede na plný koule, kde vám opocená záda během nákupu mrznou, a po delší době tam strávené máte šanci být docela fest nastydlí. Mám jednu kamarádku, která v podobných prostorách pracuje.

Hepčíííííííí

 

 

Jo, ale k dalšímu bodu - tlaku.

Tlak nás, pokud se nijak extra neprojevuje, vůbec nezajímá.

Osobně jsem dědičně majitelkou nízkého tlaku; když jsem se jako puberťačka či žena-mladice někdy potřebovala ulejt, stačilo si sednout, dát na chvíli hlavu trochu níž ke kolenům, a po chvíli rychle vstát.

 

Vzápětí jsem coby mrtvola ležela na zemi...

A už byla vypsaná neschopenka a recept na kapky na zvednutí tlaku.

 

Vzhledem k tomu, že se to konalo v minulém století, tak si troufám to tady na sebe prásknout. :- )))

Můj tlak byl fakt "nizounký" - když jsem měla 100/50, tak to bylo u mne úplně normálka. 

 

Jenže, jak jde člověk do let, jak opustíme půvabnou koncovku -cet a uvízneme na dlouho v  onom -sát, tak se i tlak změní.

Takže beru nyní léky na tlak vysoký.

Asi ho nemám tak moc vysoký, jako někteří jiní; u mne je už hodně vysoký tak 160/100, čehož jsem docílila snad dvakrát v životě, ale těch 140 -150/90 mám běžně. 

 

Problém je, že ráno se mi motá hlava právě tím "vysokým", načež si vezmu předepsané jedy, obléknu se a jdu s milovaným čoklem ven. A během procházky se mi zase začne motat hlava.

Nebýt vodítka, tak cestu šněruju jak ožrala.

Někdy to jde, takže ušlapem potřebných pár kilometrů, jindy skončím sotva funící na nejbližší lavičce.

Doma pak zjistím, že mám 105/60.   

 

Zatím to řeším jedním kafem za druhým...

Jo, to je problém, který jsem chtěla řešit s tou paní doktorkou, ale... fakt se mi k ní už nechce.

 

 

 

 Závěrem - řemeslníci.

 

Moje velká hračka, předělávání bytu, se trochu zadrhla. Vymyslela jsem si - mimo jiné - "přepychovou" knihovnu.

Tedy, vlastně docela levnou, jen absolutně jinou, než je běžná. P.S. není to ta na obrázku, tedy - ne přesně tahle, ale trochu podobná...

 

Bude po dvou třetinách jedné stěny v obýváku, tedy přes tři metry šíře, a cca dva metry do výše.

Ale nebudou v ní jen běžné police - taky tam bude vložena jedna skřínka.  Jedna dovnitř, jedna vedle.

A taky tam bude místo i na něco jiného.

A každá police bude jinak široká... Já vím, blázinec...

 

Hledala jsem a hledala, na pinterestu je podobných vymyšlenin plno.

Takže jsem si za pomoci jednoho nesmírně hodného kámoše rozpočet, jak to nechat nařezat, nakonec nakreslila, rozpočítala, a nyní už to jen objednat: tedy nechat nařezat, ohranit a dovézt. A pak sestavit... 

 

Problémem však jsou řemeslníci. Protože s těmi se domluvíte, pokud nabídnete práci tak na týden po osmi hodinách a čtyřech stovkách na hodinu. Na nějakou tu běžnou prkotinu však čas nemají.. 

Osobně se jim nedivím, proč jezdit někam, kde bych byla jeden den? 

 

 

A tak holt se budu snažit sama. 

Konečně - proč ne, teď už mám za sebou práci "truhláře" a ode dneška fušuju do práce lakýrníkům.

 

Jediný problém vidím v tom, že budu potřebovat nějaké to vrrrrrtání do panelu.

Ale počítám s tím, že na to snad uhranu synka...

 

d@niela

 

 

Komentáře (11)add feed
... : mila1
S tím tlakem jsem teď taky trochu bojovala. Mimo jiné jsem objevila i přírodní přípravky, které tlak zvyšují nebo snižují.
Například ostropestřec. Hodně užitečná rostlinka, pomáhá očistě těla, při hubnutí atd. Ale - zvyšuje tlak.
Naproti tomu levandule nebo meduňa ho mírně snižuje.
Při tlaku 140/90 bych asi prášky na vysoký tlak nebrala, přijde mi to zbytečné.

červenec 03, 2020 08:37
... : Iris
Danielko, jak píše Mila, 140/90 je v tomhle věku přiměřený tlak. Ne ideální podle tabulek, ale normální vyšší, existují dohledatelné tabulky, s věkem se v tomhle případě počítá. Úplně vyhodit tablety nesmíš bez porady s lékařem, ale úprava buď dávkování (nebo úplně jiný preparát) je vhodná. Dělej si záznamy, jak to máš s tlakem - to asi víš a děláš, hoď to prostě na papír - kdy bereš prášky, kam se po nich tlak dostane, co na to pomáhá (káva?). A k té hysterce nemusíš ani běhat, vždyť se všude píše, že se upřednostňují telefonické konzultace, příp. po e-mailu. Přece tlak nebudeš zbytečně snižovat každé ráno a poté ho vyhánět zase kávou, to nedává smysl. I když kávu je příjemné pít, to určitě smilies/smiley.gif
červenec 03, 2020 08:45
... : mila1
Dani, asi bych to viděla na 24hodinový tlakový holter, potom by měli vyhodnotit, zda je opravdu nutné ty prášky na tlak brát, protože tlak během dne kolísá. Sice se říká, že nízký tlak není nebezpečný, ale zase tak moc nízký, jako ho máš Ty, to už se mi fakt nezdá.
červenec 03, 2020 08:59
... : NČ
Se přestaň furt pozorovat jako nějaká stará bába. Stejně s tím nic nenaděláš a práškama si akorát rozházíš kdeco, od jater až po brzlik kurnik!!!
Vrtání do panelu je snazší, než třeba do cihlový zdi. Díry jsou krásný, ouhledný a hlavně přesný. Jedinou podmínku to má - pořádnej vrták. Žádnej šmejd ze soupravičky deseti průměrů za 80,- Kčs. Slušnej vrták je tak za dvě stovky za jeden ks, nejlíp značkovej. Do panelu pak jede, jak do dortíčku (pokud netrefíš ocelovou výztuhu, ale to se nestává často). Když pořídíš jednu šestku a jednu osmičku, máš vystaráno nadosmrti, a ještě se stanou užitečnou pozůstalostí, za což ti pozůstalí budou blahořečit při každym vrtání.
červenec 03, 2020 10:03
... : mamča
mila1 08:59 : Mám střídavý tlak. Tlakový holter jsem měla několikrát. Tlak mi lítá (po lécích) od 170/100 do 60/90. Páni doktoři pak z tabulky naměřených hodnot udělají průměr, a tím mám tlak vlastně v pořádku.
Sama si pak přidávám nebo odebírám některé ze čtyř léků, které mám předepsané, abych udržela hodnoty v normálu. Pan doktor při pravidelné kontrole jen vyjádřil podiv nad tím, kolik léků beru ? Sám mi je ovšem předepsal, a ubrat nemíní.
Takže co si člověk neuhlídá sám...
Z přírodní léčby nejlépe snižuje tlak extrakt z Hlohu. Nejúčinější je květ, potom plod - hložinky, a nejméně list.
červenec 03, 2020 11:51
... : doktor
Máš super knihovnu a s tím tlakem fakt nic nenaděláš. Byli jsme na dovče a žádný déšť ,jen a jem pařáček. Ahojky.
červenec 05, 2020 14:32
... : NČ
No dobrý, doktore. Ale že bys napísal nějaký krásňoučký písmenka naší statečňoučký, chytroučký Danielce, to jsem se nedočetl. A ani Danielka se nedočítá.bude ji to mrzet.
Super knihovna, to jako znamená co jako? Naprosto zbytečná, přečtená, veteš? K čemu jako?
Žeby snad krásňoučká, statečňoučká, Danielka znova začala číst Dicka Francise? Nebo kurnik Jiráska? Nebo snad Bibli Svatou? Aúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
A co jako myslíš, že s těma metrákama krámů pak budou dělat dědici? Já to vim přesně! Blahořečit budou za dva kvalitní vrtáky 6 a 8 mm a zlořečit budou za metráky zcela bezcennejch starejch krámů, který budou muset vytahat a odvézt do šrotu.
červenec 05, 2020 18:08
... : d@niela
všechno - tedy skoro všechno - je jinak.
Vyhrála Ikea. smilies/grin.gif
dám vědět. Respektive, ukážu pár fotek. V týdnu...
červenec 05, 2020 18:25
... : NČ
Prahnu!
červenec 05, 2020 19:04
... : *deeres*
Na ten hloh bych si dala bacha. Jednak to není každý hloh, ale ten nejobyčejnější přírodní, hložinka musí mít jenom jednu pecku. A než bych něco takového začala užívat, tak bych to konzultovala s lékařem, ono to má docela silné účinky na činost srdce.
Nevím, jaké jsi měla zkušenosti s návštěvou v IKEA, ale podle mne jsou jaksi úplně v ....., zřejmě díky koronadebilovi nemají dodavatele, momentálně se snaží vyprodat to, co mají ve skladu.
Alespoň na Zličíně. Dcera minulý týden vyplázla téměř sto tisíc za novou kuchyň, zaplatila, ale dostane jí až za čtrnáct dní a je otázka, jak to bude kompletní. Ačkoliv měla podle jejich webu vypsáno přesně, co potřebovala, strávila tam téměř celý den, s několika jejich zaměstnanci, protože jim nefungoval počítačový systém a některé věci nakonec stejně objednala v SIKA. Je teda pravda, že si při zadání dost vymýšlela, chce samé výsuvné police a já jsem jí to nedokázala vymluvit. Sama jsem zvědavá, jak dlouho jí ty pojezdy vydrží.
Přitom já mám pořád starou kuchyňskou linku, kterou jsem před čtyřiceti lety koupila na Pankráci v Debilárně a pořád slouží. Žádná dřevotříska a tak dokonce pořád i bypadá moderně. Sice ji mám jenom v komoře, jako skříň na nářadí, ale za celou dobu byla vyměněna jenom svrchní deska, úchyty a vyhozena skříňka s dřezem.
červenec 06, 2020 16:11
... : d@niela
No, tak vzhledem k tomu, že já všechno kupuju on-line, tak jsem nikde nebyla, všechno si to prohlídla a vybrala na webu Ikey, v sobotu odpoledne objednala a v pondělí ráno v půl deváté jsem to tu už měla složené...

http://obrazky.kudlanka.cz/knihovny.jpg
červenec 06, 2020 20:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]