O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JESTLI TO MÁTE, BUDU VÁS NENÁVIDĚT! PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 červen 2020
Pandemie zásadně změnila způsob objednávání pacientů ke každé návštěvě ordinace. Objednat telefonem, říct, co potřebuju – a pak už to jde. Takhle jsem byla před měsícem u své paní doktorky. Napřed jsem si zavolala, že potřebuju jen můj obvyklý e-recept, ale nakonec prý přeci jen se mám ukázat. OK, tak jsem se stavila, byl mi změřen tlak a všechno v pořádku. Jenže – tento čtvrtek jsem tam po chvílích celý den bezúspěšně volala, v pátek do půl jedenácté. Telefon zvonil, nikdo to nebral. Že by měla dovolenou?

 

 

 

 

Tak jsem se tam vydala, že se podívám, od kdy, do kdy, a uvidíme.

 

Na dveřích do ordinace však žádné oznámení o dovolené nebylo.

Už jsem se otáčela ven, když jsem tam zaslechla hlas sestřičky. Zaklepala jsem, ona vyšla a - já nestačila ani pozdravit – vyslechla jsem hned, co že tam dělám, že si mám napřed zavolat!

Když jsem sestře ukázala v mobilu, že jsem snad dvacetkrát za dva dny volala, a vždy to nikdo nebral, bylo to stejně zbytečné.

 

Závěrem se přeci jen zeptala, co vlastně potřebuju. Trochu překvapeně jsem konstatovala, že jsem se potřebovala k paní doktorce objednat…

Ale že tedy jdu domů.

OK, ať tedy počkám.

 

 

Propojení pacienta a lékaře na platformě Virtuální čekárny může být výhodné pro obě strany. Lékaři přináší možnost jednoduše poskytnout svým pacientům přístup k on-line konzultacím. Pacientům zase snadnou dostupnost a spolehlivý komunikační kanál.

 

 

Sedla jsem si v té prázdné čekárně a seděla tam jak zmoklá slepice. (V ordinaci žádný pacient nebyl.)

 

Po deseti minutách jsem byla vpuštěna a paní doktorka mne dosti hlasitě oznamovala, že tam nemám co dělat, že jsou všichni pacienti teď absolutně blbí, že si tam každej jen tak leze, a co ona si počne, když to od nich chytne, protože by ji to zruinovalo.

 

Mj. měly na obličeji kvalitní respirátor, ona i sestřička, já byla taky „ovinutá“.

Nepřiblížila jsem se k ní na víc jak dva metry, to přísahám.

 

No, nezvládla jsem se nijak obhajovat, jen jsem na dotaz, co tam vlastně lezu, co chci – odpověděla, že jsem si představovala, že lékaři se chodí, když člověku není dobře. Ale to jsem si dala…

Uvolnila jsem stavidlo.

 

Ještě jsem se jen, já blbec, omlouvala tím, že jsem se  skutečně nemohla dovolat. „Prostě to neberu, nemám čas! A jestli máte koronavirus, a já to tu budu muset zavřít, tak vás budu fakt nenávidět!“

 

Do ruky jsem dostala „papír pro laboratoř“, a že bez čerstvého testu na koronavirus tam nemám co lézt. A stejně si pak mám jít k nějakému potřebnému specialistovi, a už ne k ní.

Mj. když jsem argumentovala tím, že fakt nemám kdy a kde to chytit, protože se s nikým nestýkám, po nákupech nechodím, klandru se nechytám - atd. atd. - tak mi bylo řečeno, že to stejně můžu mít. 

 
 

Tak jo, uvidím. Jdu tedy na test. Ale můžu vám říct, že jsem si pak sedla venku na lavičku, a trvalo dost dlouho, než jsem se z tohoto probrala.
Teď se fakt bojím, abych to neměla, protože to bych asi měla úhlavního nepřítele.

 

P.S. No, na jednu stranu ji chápu - musí platit nájem, plat sestřičky... a když by byla kvůli nějakému pacientovi 14 dnů doma...Jo, chápu, že to naštve.

 

 

d@niela

 

 

 


Komentáře (9)add feed
... : mamča
Řekla bych, že od té doby co nejsme pacienti, ale klienti, by se měla ve vlastním zájmu paní doktorka snažit. Má sice tzv. kapitační platby za každého registrovaného pacienta, ale příjem za "úkony" jí přece musí chybět ?
Ale možná je za vodou a žádné pacienty už nepotřebuje.
Pak nechápu, proč si platí sestru a nájem ordinace, když může sedět doma v křesle u PC a občas poslat svým pacientům nějaký ten e-recept, nebo jim vynadat po telefonu.
červen 29, 2020 06:40
... : NČ
Asi tam chodíš už dýl. To´s už dřív nepoznala, že máš co dělat s dvěma krávama? Určitě máš tam v háji víc praktiků, tak by změna jen prospěla. Mě teda by tam ty krávy už nikdy neviděly.
červen 29, 2020 06:51
... : zuza
Ten problém znám víc než dobře, to má paní doktorka ještě ani neposílá erecept, hlavně že nás v televizi neustále nabádají, že nemáme zanedbávat prohlídky u lékařů. Změna lékaře na malém městě nebo dokonce vesnici je problém velký, nejsou praktici, zubaři.. Ale to Prahu jaksi nebolí.
červen 29, 2020 06:58
... : *deeres*
Urychleně bych od té tvé praktické lékařky vykmitala.Zřejmě má tolik pacientů, že jí kapitžace směle uživí a už žádné další lékařské služby poskytovat nemusí. Další praktické lékaře máš za rohem.
https://www.mojelekarna.cz/seznamy-zarizeni/ordinace/prakticti-lekari/10/79.html#seznam
Já jsem byla teď na zubním i očním na prevenci, naprosto bez problémů. Pacienty evidentně nemají, jindy nabito, teď jsme během pár minut vypadla a to mně z obou ordinací ještě před návštěvou den předem volali, aby se ujistili, že přijdu dle objednání.


červen 29, 2020 09:17
... : *deeres*
Minimální kapitace je 48,-Kč/měs./pacient, aniž vykazuje lékař jakýkoliv výkon. Sazba se navyšuje koeficientem podle věku (vyšší děti a senioři).
Tak si to spočtěte v průměru má praktický lékař kolem 1.5OO registrovaných pacientů, moje praktická jich má přes 2.000. Aniž hne prstem, má jistých 100.000Kč měsíčně, stačí jí tam sedět ve správném počtu ordinačních hodin a to ta tvoje praktická nejspíš dodržuje.
červen 29, 2020 09:28
... : Josef Kouba
Jim to takto vyhovuje. (doktorů) Tak to bohužel zůstane. Být v ordinaci nonstop 5 hod. fuj a za ty prachy...…...rýmu budou mít lidé pořád. U právníka se také objednáváte.
červen 29, 2020 10:33
... : NČ
Danielko, moje statečná holčičko. Co třeba zdejší kudlí doktor? Možná by se tě rád ujal.
Třeba, kdybys mu písla nějaký hezoulinký miloučký písmenka ....
červen 29, 2020 15:13
... : d@niela
Draze milovaný Neřádný Čtenáři, esli nedáš už pokoj, tak tě jednou uškrtím!!!n smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 29, 2020 21:55
... : NČ
Nechci bejt uškrtínkovanej! To jen, že náš doktor by tě určitě nezačal nenávidět.
červen 30, 2020 09:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]