O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZA ROMANTIKOU NA YUKON - 1. PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 červen 2020
Přejít na obsah
ZA ROMANTIKOU NA YUKON - 1.
Strana 2
Tak se nám naštěstí trochu otepluje, už máme ve dne jen - 30 stupňů C, ale pořád jsme nejchladnější místo v territory. Snad už i nastartujeme auto, včera se to nepodařilo, i když Kennedy zkoušel možné i nemožné. Nakonec nás odvezl Yean, celý nadšený z narození své druhé dcery. Yean je kněz, zdejší Christian Gospel. Jejich kněží se mohou ženit, mít děti, a jsou to opravdu velice hodní lidé. Když jsem přijela minule z nemocnice, vyčerpána a zničena po pětidenní cestě z Vancouveru do Dawsonu, vařili pro nás jídlo, posekali trávu, přerostlou jak pole žita... a to ani nepatříme k jejich kostelu.

 

Asi se divíte, kdo a odkud tohle může psát, kde je ono místo, kde je občas jen minus třicet pod nulou (prý je tam občas až minus 45!)? Lidé ale žijí v těch nejneuvěřitelnějších podmínkách, a všude Češky a Češi jsou. Jedna holka (no, uznávám, není jí už hodně dlouho sedmnáct), se řízením osudu dostala až do kanadské provincie Yukon Territory, asi 300 km od severního polárního kruhu; je toho důkazem..

 

Žije tam od roku 1985, má dvě děti, Mishu a Olina. (A oba kluci už také dávno nejsou děti.) Její zážitky jsou víc než barvité, osud nelehký. Alena, jejíž vyprávění teď budeme společně v následujících pokračováních číst, neměla a nemá opravdu život všedně plynoucí. Ostatně, ona sama také není a nebyla jen tak obyčejná ženská. Ale – teď už dám zase slovo jí…

 

 

 

Vždycky jsem milovala dobrodružství a romantiku. Jezdila jsem na vandry, lezla po horách, snila a cestovala...teda v rámcích možnosti. Jelikož můj otec opustil republiku v době vlády komunistů (stejně se o mne ale nikdy nezajímal), tak jsem neměla nejmenší šanci se někam dostat. Proto jsem aspoň procestovala stopem s kamarádkou několikrát Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko.

 

Ale strašně jsem chtěla něco víc, dostat se někam dál, chtěla jsem se vypravit do Himálájí na Nanga Parbat, chtěla jsem do Jižní Ameriky na Machu Piccu, do Austrálie za klokany, na Yukon za romantikou severu... No, bylo mi jasné, že ta naše země mi moje romaticke představy nesplňuje,.jenže - pak jsem se zamilovala.

Ale nebyl to bohužel příliš šťastný výběr.

 

Zbláznila jsem se do ženatého muže s dítětem. A byla to přesně ta stejná story, jakou najdete ve všech příručkách na toto téma... Byla jsem zamilovaná a nešťastná. Určitě bohužel taky sobecká. (Zkušenost, kterou jsem si zapamatovala na celý život.)

 

On mi asi ale opravdu nelhal o beznadějnosti svého manželství, ale to jsem nemohla tenkrát vědět. Situace vyvrcholila tím, že mi slíbil, že spolu odjedeme na společnou dovolenou - a nakonec jel s ní. Dozvěděla jsem se to asi 14 dní před odjezdem. Stala jsem najednou v Čedoku a ptala se, jestli nemají nějaký zájezd, kamkoliv.

 

 

Brno - budova Čedoku - Dům, budova | Turistika.cz

 

 

 

"No, máme tady jeden Tunis, někdo ho odřekl, sdělila mi paní v okénku.

Tunis, Tunis.. přemýšlela jsem zoufale. Jaké je tam zřízení? Pro koho jsou? Pro Američany nebo pro Rusy?

To by ovšem nejspíš té paní za okénkem nepřipadalo jako vhodná otázka. Později, až jsem se seznámila s několika Tunisany, jsem na tuhle otázku dostávala podivnou odpověď. "No, jak kdy, jak se to zrovna hodí..."

Okénko se na mne zamračilo a řeklo hněvivě: "Tak dělejte slečno, máme taky jiné zákazníky, jestli si to nevezmete, tak si to vezme tenhle pán", a ukázala na muže, který přišel se stejnou otázkou jako já.

 

Chudák, před čím asi ten chtěl utéct? Nemohla jsem říct: "Paní, počkejte, já si zaběhnu do knihovny a zjistím, jestli tam tedy pojedu nebo ne.. Musela jsem to risknout.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]