O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK ŠEL ŽIVOT ... PDF Tisk E-mail
Středa, 03 červen 2020
Jako holka křtěná Vltavou jsem snášela mnohá příkoří od staršího bratra, vychovaného na venkově. On, pod dohledem babičky novodvorské, se směl plavit s koňmi v rybníku Kovářáku, trhal ovoce ze stromů v babiččině i v panské zahradě, jezdil na traktoru a jednou i na praseti, zatímco já, vymydlená, v těsných bílých punčocháčích, pevně třímaná za ruku babičkou pražskou, cupkala v parku po cestičkách, kde se na trávu nesmělo ani šlápnout, a z dohledu zmizet nepřicházelo v úvahu. Jak jsem mu záviděla!


 

 


 

Jak jsem si přála být také jezeďáckou jako on! Jak jsem opovrhovala Prahou, kde jediný kousek svobody poskytoval vybetonovaný dvorek v bloku vysokých, studených vinohradských domů! Jak jsem spěchala každé prázdniny na venkov! Návraty domů byly tísnivé, dětský pokoj tmavý a tajemný, odcizený.  

 

Táhlo mě to jinam, každou cestu vlakem jsem si užívala jako báječné dobrodružství  - kdo ví, co bude TAM? Jak krásné místo, jak příjemní lidé? Dlouho, předlouho jsem toužila vidět Francii, Anglii, Nový Zéland, Kanadu.

 

Stalo se, že jsem založila rodinu, a najednou bylo všechno jinak. V Praze možnost bydlet nebyla, a já jsem si byla jistá, že se bez té pitomé Prahy obejdu. Vždyť tak žije spousta lidí!

Ubi bene, ibi patria, mládí vpřed, s chutí do toho a půl je hotovo.

 

Elán mě ale přešel, když po letech jsem ještě stále bydlela v neratovické garsonce, se dvěma dětmi, které šly z nemoci do nemoci, a s manželem, který dojížděl domů jednou za čtrnáct dní s kufrem špinavého prádla. Pardon, mesdames, oprava: prvně přijel s kufrem plným ČISTÉHO prádla, jenom bylo celou tu dobu zmuchlané v ranci a proložené dvojím uleželým spodním prádlem a jednou košilí, což jediné celou dobu nosil.

 

Když mi při pohledu na to nadělení klesla čelist, pravil s vláhou v oku: „Ušetřil jsem ti spoustu prádla“… Vsaďte boty, že podruhé to neudělal.

 

A tak už mi bylo najednou čtyřicet, koupili jsme byt v Praze, chystali se začít chodit do divadel, muzeí a na koncerty. Místo toho jsme se odebrali k soudu, kde nás na počkání rozvedli. Náš krásný, nový, vytoužený velký byt jsme vyměnili za dva, pro mě samozřejmě ten menší, ale útulnější.

 

 

Byl to náš poslední výlet – NašeHvězdy.cz

 

 

Bylo to maličké, ale mé, každý kousek nábytku, každý obrázek jsem si vybrala sama, i dominantu bytu, obří kanape s polštáři a dekami, kde se dá hnízdit ve všech polohách, no, a začala jsem jezdit ven, kam mě srdce táhlo. Nejdřív s dětmi, potom sama, nakonec s druhým manželem ...

 

Francie, Španělsko, Alpy, Řím… Ale teď zjišťuju, že už mě to ven netáhne, že jsem doma tady, a Prahu miluju, víc než exotické kraje, protože tohle je moje doma.

Eva

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Také jsem z Vinohrad, ale vzpomínky mám jiné. Uprostřed činžáků byl vnitroblok a to byly ve skutečnosti ovocné zahrady, přístupné ze všech domů. Jedna okna jsme měli na východ, proti oknu třešeň, větve nám sahaly pomalu až do bytu a poránu tam zpívali kosáci. Na druhé západní straně, tam byla akátová ulice, vydlážděná žulovými kostkami a s moazikovým chodníkem.Ta vůně, když se do rozkvetlých akátů opřelo sluníčko.
Žádnou babču, která by měla držela za ruku, jsem neměla, za to jsem měla dobrodružné kamarádky. Kolem hned několik parků - Čechák, Rýgrák, Bezručovy sady, Grébovka, to bylo naše eldorádo. Celé hodiny o nás rodiče nevěděli, klidně jsme se vydaly až na Parukářku, Židovské pece, Hagibor, nebo Vítkov. Dneska by rodiče strachy zešedivěli. V době spartakiád, se do školy nechodilo, nacvičovalo se na Strahově a to jsme šmejdily zase tam i na Petříně. V létě jsme s holkama jezdily se koupat do Vltavy, až k mostu "Inteligence". Sedly jsme u nás na tramvaj číslo 16 a vystoupily v Braníku. Nikdo o nás nevěděl, co kde tropíme. Běžně jsme po škole flákly tašku s učením domů a vrátily se těsně před tím, než rodiče přišli z práce.
Samozřejmě, že jsme občas měly nějaký ten průšvih, následovala zákazy a nesměly jsme spolu kamarádit. Ale kamarádily jsme dál.

červen 05, 2020 11:57
... : doktor
Evi,jsi statečná a skromná holka.Klobouk dolů.Hezké odpoledne.
červen 05, 2020 12:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]