O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA PŮL ŽERDI PDF Tisk E-mail
Sobota, 02 květen 2020
Jo, mezi lidi, do obchodu... To beru. Ale když jste sami? Na půl žerdi je podfuk, případně výmluva. Je to taky strach z lidí, co vyhrožujou policajtem, pokud nemáte to kousavé a čuchavé celé zakryté. Věřte nevěřte, ale i když jsem po ránu široko daleko sama, jen s kolem mne pobíhajícím Kayoukem, tak je na mne vidět z lodžií blízkých paneláků.


 

 

 

Už jsem dvakrát vyslechla pěkný spucunk z výše pozorovatelen, že jsem prý bezohledná a šířím virus. Asi ho šířím do větví… Nemyslete si, ty bonzácké dámy klidně informují měšťáky… Zrovna v pátek, v ten líbací den, si tu odpoledne na louce přituleni povídali dva juniorští jedinci, oba měli roušky na krku a pusy spojené navzájem.

 

 

Blanenský deník | Líbání v roušce | fotogalerie

 

 

No, co byste řekli? Přijelo auto, co nám pomáhá a chrání, a oslovilo je. Samozřejmě, že nenásledovalo nic, nebyli za ten zlovolný čin popraveni, to jen nějaká závistivá babice si udělala čárku.

 

A tak nosím svůj elegantní náhubek v prostoru bezlidném (a jsem-li schována keři a stromy) také jen na půl žerdi – tj. zakrývám si jen tč. nefunkční pusu a jen si funím nosem. Což je výrazný posun. Už nemám rozdrbanou půlku obličeje, ale jen tu spodní třetinu. Ale přeci jen se to trochu mění: lidé na kolech i běžci už nemají pusu zakrytou, lidé chodící, sedící – ti ano.

 

 

Koronavirus a domácí mazlíčci: Mohou jej přenášet? A jak venčit ...

 

 

Mj. na jednu stranu si říkám, že něco to přeci jen má do sebe: když jsem onehdy si šla ráno pro mléko do kafe, tak mne u dveří sámošky oslovil tamější hlídač: „Paní, ale teď je to jen pro důchodce!“ Nebyla jsem asi patřičně shrbená… Každopádně mi to udělalo radost. Ale roušku jsem před ním nesejmula, ani občanský průkaz neukázala.

 

 

Máte ve svém okolí či rodině někoho okoronavirovaného?

Jak snášíte případnou domácí ponorku?

 

Hezký víkend - d@niela

 


Komentáře (4)add feed
... : kyttka
Okoronavirovaného nevím, ve vsi určitě nikdo není, to by se rozneslo rychlostí blesku, tak velká vesnice zas nejsme. Co vím, je to, že máme ve vsi a přilehlém okolí 109 práskačů. Jedna brigáda na koupališti, jedno štěně G10, a pár chlapů, co to takhle dělají každý rok, aby se ty naše spojené dvě vsi mohly v létě osvěžit. A STODEVĚT telefonátů místostarostovi. Je to ještě starost o zdraví, nebo už závist, že si tam parta chlapů za plotem při práci dovolí pít čepované? Navíc lidé, kteří jsou víceméně v kontaktu i jinak, ať už pracovně nebo jsou zkrátka rodina.
Za těch 11 let tady, jsem si zvykla, že jen máloco se tu utají. Pokud tedy nežijete za vysokou zdí a to mě nikdy moc nebavilo. Každý rok se u nás v ulici dělají májky. Tradice od toho prvního jara, kdy jsme tu bydleli půl roku a společně jsme snášeli hodně velké nepohodlí. Čtyři rodiny. Trochu se to tu za tu dobu rozrostlo, někdo už není, něco dětí přibylo. Ale májky byly. Někdy nás u ohně u nás před domem sedělo i 30. Tahle debilní situace, která tu dneska je, rozdělila i tuhle naši soudržnost. A bylo na tom krásně vidět, jak fungují tradice. U ohně jsme seděli v té původní čtyřrodinné sestavě. A mělo to kouzlo a poetiku těch začátků tady, kdy jsme se sem v průběhu října všichni nastěhovali a neměli plyn a teplou vodu a sprchovat jsme se chodili na etapy do budky stavebních dělníků a vozili si nákupy a děti ze škol a tak bych mohla pokračovat. A myslím, že pod tou třešní, kterou vlastnoručně zasadila báječná sousedka Markéta hned to první jaro s už docela rostoucím bříškem, jsme se prvního docela hezky vzájemně promořili.
Kamarád v Plzni dělá u MP, někde na dispečinku zvedá telefony a koordinuje městské hlídky. Ten říká, že jsou lidi schopní za normálního provozu volat kvůli neskutečným p...vinám, ale teď že je unikát. A oni musí vyslechnout a musí být milí a zdvořilí.
A co je to ta domácí ponorka?

květen 03, 2020 10:13
... : strejda
Tak tady u nás, v krušnohorských kopcích, jsem měl roušku hned zpočátku snad jen jednou. To když jsem šel na svou pravidelnou dlouhou procházku a nevěděl jsem, jestli se těch 10 km budu vracet busem.
Jinak si ji samozřejmě nasazuji až dole, ve městě, než vystoupím z auta a jdu na nákup. Poté si ji hned stahuji pod bradu, protože se mi v ní zamlžují brýle a ty rady, jako pěna na holení, to pomáhá jen krátce. Asi moc funím...
Po vrácení košíku si desinfikuji ruce přímo v marketu i když ho tlačím přes pytlík a pak ještě jednou v autě, než sáhnu na volant. Taková hygiena jsem nikdy nebýval. Manželku nechávám raději na zahradě, abychom eliminovali případnou nákazu. Trochu mi vadí, že nemohu na točené, ale o to více se zásobuji pivčem v plechovkách či lahvích.
Jinak tady v horách nosí roušky jen víkendoví lufťáci, kteří jdou na procházku, což hodnotím kladně. Se sousedy se tu bavíme normálně, bez roušek, přes plot a na procházky chodím také bez roušek. Takový klid už tu dlouho nebyl. Žádný provoz ze strany Němců, žádné řvaní a hulákání jejich společných turistických a pivních výprav.

květen 03, 2020 11:28
... : doktor
O nakaženém nevím a roušku sundavám jen v kruhu rodiny doma i na zahradě.Voda,mýdlo a dezinfekce nyní patří k životu.Na chalupě jsem už dlouho nebyl.Škoda bude tam nyní nádherně.
květen 03, 2020 12:29
... : Milene
V Praze roušky, roušky. I když jsme vozili bordel do přistaveného kontejneru, tak všichni chodili s rouškou. Ale pokud jsme v přírodě, třeba v Šárce, dnes v Tichým údolí, tak používáme nákrčák. A natahujeme ho, jen když se někdo blíží. Dělá to tak většina. Se sousedy taky povídáme bez roušek. Čarodejnice jsme měli soukromé na poli a pár kamarádů. Napočítali jsme asi 7 ohňů. Tak různě nás chodili sousedi pozdravit a většinou přišli s rouškou. Hospoda na točené u nás funguje. Vydává se pivo z okénka do plastu. Je tam velký pozemek a stoly jsou rozprostřené, tak 5 m od sebe. Zavírá se v 8 hodin.
květen 03, 2020 17:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]