O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VERONIKA – NORDIC WALKING PDF Tisk E-mail
Středa, 08 duben 2020
Když člověk bydlí na horách, je skoro nutností občas pokořit nějaký ten kopec. Pokud se nechystáte vylézt na pětitisícovku, je sport nordic walking velmi dobrou volbou. Člověk u toho sice vypadá, jako roztržitý lyžař, kterému na zatravněném kopci ujely lyže, ale vězte, že vaše kyčle a kolena vám budou neskonale vděčné. Oprášila jsem tedy svoje stařičké hůlky, které ještě pamatují objev penicilínu, a začala jsem se drápat na nejbližší kopec.

 

 

 


U nordic walkingu je velmi důležitá spolupráce rukou a nohou. Ještě důležitější je umět zkoordinovat chůzi s hůlkami.

Při prvních pár pokusech jsem si dvakrát napíchla palec u nohy a třikrát se praštila do holeně, ale pak jsem si pustila rytmické motivační písničky (jako kupř. „Mám jednu ruku dlouhou“ nebo „Očko mala len jedno“) a podařilo se mi najít tu správnou konstelaci.

 

Vědoma si důležitosti hlubokého dýchání, natáhla jsem ze všech sil čerstvý horský vzduch, kam se nedopatřením přimotal odér z nedalekého bio kravína a tak jsem na 5 minut ztratila čich. Následující kilometry jsem pro jistotu dýchala pusou.

 

Na co nesmíme u nordic walkingu zapomenout, je pravidelný rytmus a tempo, ve kterém hodláme setrvat.

 

Nordic walking? Sport vhodný opravdu pro každého! | Ahaonline.cz

 

 

Nasadila jsem středně rychlé tempo a s přehledem jsem předběhla výletní skupinu z ortopedického kroužku po výměně kyčle.

Přes zapařené sluneční brýle jsem se kochala přenádhernou krajinou, a když mi docházel dech, či selhával krevní oběh, náhodou jsem se dotkla všudypřítomného elektrického ohradníku, který mi dodal nový „náboj.“

 

Ušlapala jsem 9 km a spálila 450 kcal. Oslavila jsem to báječnou čokoládou.

 

  

A jaký sport teď provozujete vy?

VERONIKA

 

Komentáře (15)add feed
... : *deeres*
Nord walking je zdravý prospěšný. Když se dělá správně! Vždycky se bavím, když vidím nějakou sportujicí babču, z domova důchodců, jak za sebou ty hole tahá. Kdyby jenom babči, všeobecně to s nimi turisti, které potkávám, moc neumí.
A stejně Halina Pawlovská říká, že nejlepší sport, je kafe a dort! Teď jsou ty svátky, tak se můžeme rozšoupnout, na sportování a hubnutí bude dost času až po nich.
duben 09, 2020 05:24
... : mamča
Já momentálně provozuju bramboring a cibuling. Až se zima zeptá, co jsem dělala v létě, budu mít vystaráno. Teď ještě zasít červenou řepu, a brzy posekat trávu. Pak vsadit nějaké to rajče, cuketu...a celé léto plejing a zalévájing.
duben 09, 2020 07:13
... : *deeres*
Mamčo, nápodobně, o tu zahradu se tu nikdo nestaral minimálně 15 let. Záhony upravujeme krumpáčem, rejčem se do půdy nedostaneme.
Zatím mám osázené truhlíky, (dva druhy hrášků,kudrnatá petržel, pažitka, citronová tráva a bazalka), ty jsou nahoře na verandě, tam nezmrznou. V pařeništi ředkvičky a listový salát, do záhonů jsem nastrkala jahodníky a česnek. Za okny už mně kvetou pelargonie, převislé i anglické velkokvěté. Na brambory už jsou řádky připravené, ale nemáme sadbu.
A i když je ta zahrada strašně zanedbaná, tak tu kdysi musel bydlet někdo se zelenýma rukama a jak se pomalu probouzí k životu, tak v těch náletech se pomalu začínají objevovat mechem zarostlé poklady.
duben 09, 2020 13:36
... : Iris
Mamčo, deeres, vyfoťte ty zahrádky a podělte se prosím... i když každému jeho zahrádku závidím (naši chalupu se zahradou jsme s manželem prodali..), přesto mi dělá obrovskou radost dívat se na zahrádky cizí a opečované.
duben 09, 2020 17:52
... : mamča
*deeres* : Hlavně kácejte s rozmyslem. Staré stromy se nechají naroubovat, a na roubech plodí už druhý rok. Pokud máte na vhodném místě planou hrušku, nebo i hloh, na ty se dají naroubovat mišpule, které se asi po letech staly znovu šlágrem.
Anglické muškáty mu už taky kvetou, ale ven můžou až po "zmrzlých", takže je ještě měsíc budu dusit doma.
Letos to zase vypadá na nedostatek vody, tak saláty a brukvoviny vynechávám. Bez vody by stejně nebyly k jídlu.
duben 10, 2020 07:21
... : mamča
Iris : Naše zahrada není opečovaná. Má 30 arů, a to při vší snaze dvou důchodců, je zahrada divoká. Jen kolem domečku mám spoustu kytek a keříků, ale kytky jsou ještě doma a keře borůvek teprve obrážejí. Meruňkám zmrzly květy, tak než obrazí listím, tak je to spíš smutný pohled, než povzbudivý.
Slibuju, že za měsíc, až bude všechno zelené a muškáty venku, tak pošlu Daniele fotky.
duben 10, 2020 07:26
... : *deeres*
Iris, já zatím také nemám co fotit, teprve jsme zaseli. Jsme tu dost vysoko, skoro 600 m.n.m.
Ještě minulý týden jsme prořezávali jabloně, ty ještě chrápou, kvete jenom špendlík, který byl použit jako podnož ke švestce a jsou napučené třešně, chystají se kvést rododendrony. Když jsme odstranili u baráku betonové panely , tak se první objevily krokusy, pak ladoničky, teď už kvetou některé narcisy a modřence,Tulipány mají poupata . Jak to cibulky mohly pod betonovým panelem přežít patnáct let vůbec nechápu.
Tulipány a narcisy jsou tu rozseté po celé zahradě, ale také fujtajblový ptačí zob. Včera jsem pod harburdím objevila tři rašící pivoňky, ty já miluju, asi to budou ty křovinaté. V lese se teprve teď v příkopech objevily první kopřivy na hlavičku a začínají rozkvétat bílé sasanky.
duben 10, 2020 12:43
... : Iris
Deeres, jak to popisuješ, jsem na to ještě zvědavější, jestli to tedy není nemístná zvědavost, to zní opravdu romanticky. Kdepak opečované - divoké, tajuplné a originální, to je ono.

Mamčo - to platí i o to Tvé třicetiarové zanedbané zahrádce, jakmile se zazelená, sem s ní i kdyby byla divoká.

Vždycky jsem milovala Hrubínovu Květuščinu zahrádku s obrázky Jiřího Trnky, takovou jsem si přála mít. Když mi Daniela pomůže s fotkou, tak sem tu svoji ztracenou pohádkovou zahrádku také dám. Hned se vám ty vaše budou zdát děsně upravené smilies/wink.gif
duben 10, 2020 20:55
... : *deeres*
Iris, jestli považuješ za tajuplý nepředstavitelný bordel, co tu zanechali v domě, v obytné části, v garážích, dílně, sklepu i prádelně původní majitelé, tak to je to opravdu hodně tajuplný. Dům je někdy ze sedmdesátých let a po celou tu dobu nikdy nic nevyhodily. Podobně je na tom zahrada, o tu se starala stará paní, původní majitelka, ale když už nemohla, tak tu nikdo na nic nesáhl. Měla tři děti, dnes cca šedesátníky, nejmladší raději odsud zdrhla, když se dva starší rozhádali a dělali si dost ošklivé naschvály. Oba jsou to vysokoškolsky vzdělaní lidé, dokonce učitelé. Minimálně pět let tu nikdo nebydlel a realiťák, který měl na starosti prodej se několik let z toho střílel do hlavy. Protože ti dva sice chtěli prodat, ale nedokázali se dohodnout. Ten už byl tak naštvaný, že prohlásil, že mají poslední možnost prodat a pokud se tak nestane, že odstupuje a oni zaplatí veškeré náklady realitce.
duben 11, 2020 13:49
... : Iris
Deeres - ale jo, trochu si ten bordel dovedu představit, i když každý čurbes je specifický smilies/cheesy.gif
My jsme s manželem také takhle koupili ten baráček, se vším, co v něm bylo. Takže na půdě jsme našli třeba noviny oznamující, že se právě odehrál atentát na prezidenta Kennedyho a jiné tištěné poklady - ještě od předešlých majitelů, ti po nich, od kterých jsme kupovali, to také nestihli uklidit. Staré sáňky, cvičebnice českého jazyka, početnice a přírodozpyt pro měšťanské školy, spoustu všelijakého nářadí v dílně, nástroje, plechové nádobí....byla jsem absolutně unešená, dokázala jsem se v tom zahrabat na celý den. Ale nepotřebovali jsme v tom bydlet, to je fakt. Ten bordel jsme večer opustili. Zahrada a přilehlý sad - také jedno tajemství a překvapení. No, rozešli jsme se a ten bordel předali holt dál. Jestli nový majitel se z něho raduje tak, jako já,to už nevím, neodvážila jsem se ani projet okolo....No Ty budeš mít asi co dělat po zbytek svých dnů.
duben 11, 2020 14:08
... : *deeres*
Naštěstí, já na to mám lidi. Haraburdu mladí setrvale vozili do sběrného dvora, teď je konečně zase znovu otevřou. Na co nemám lidi, tak to je stravování řemeslníků, to je národ děsně pažravý, bez ohledu na specializaci. Buchty kradou ještě vařící rovnou z trouby.
Zahradu nikdo závidět nemusí, co se mně dá závidět, je ten les za barákem. Vypadá, jako někdejší lesy v mém mládí v Jizerkách, které jsou dnes už zničené. Polubný, Kořenov, Příchovice, Jizerka, Bedřichov, Hejnice, Horní Maxov, Kateřinky...
https://deeres.rajce.idnes.cz/Bubakov
Tady je pár fotek, tulipány, co nám prorůstají jahodami a betonem, zatím prázdné pařeniště i truhlíky, nevykoukl ještě ani klíček. Obrovské rododenrony u vchodu,ty asi letos nevykvetou, měly by mít nasazená poupata a nic. Ještě 22.dubna tu sněžilo a před týdnem byl v lese na severních stráních sníh. V úterý má být opět v noci pod nulou a sněžit.
duben 11, 2020 17:13
... : mamča
*deeres* : Ten les Ti trochu závidím, taky ten zaplavený lom, kamenné moře...studánku. Ale u nás je taky hezky.
Léta jsem jezdila k tetě do Rožmitálu, a se strejdou jsme chodili "do vojenského" na křemenáče. Teď chodíme na houby z druhé strany Brd (Drahlovice, Halouny), to je od nás kousek. Tam je pořád ještě les zachovaný, i když po otevření původních vojenských cest pro cyklisty, už tam není ten klid jako dřív.

duben 11, 2020 19:23
... : Iris
Deeres, ach....to je přesně ono. Takhle nějak to vypadalo i u nás. Příroda si tady zatím vede svou, roste si dle libosti. Ale až obrazí všechno, co jsi osadila, i to, na čem neneseš moc podíl, to bude záplava vegetace - plejing a zalévájing, jak píše mamča. Na té lavičce s výhledem přes pole bych se snadno dokázala zabydlet. Dřezovec je divná potvora, nejedla bych to. Fakt je dvojtrnný? Našla jsem jen trojtrnný, ale přiznám se, že tohle jsem ještě nikdy nepotkala, asi to běžně neroste. Věneček máš roztomilý. Díky za fotky a trochu úlevy od blbého koronaviru
duben 11, 2020 21:34
... : *deeres*
Iris, máš pravdu, dvojtrný jsem si vymyslela a tahle potvora, co nám tu roste, těch trnů má mnohem víc. Jsou tu hned tři, já ho znám ze stromnovky, má krásné dekorativní lusky, ale jíst mne to nikdy nenapadlo. Že se to dá jíst, jsem se nedávno dočetla na netu, prý to má chuť jako hrášek????
Ale věř internetu, to jsem se také dočetla, že z kaliny se dělá chutná marmeláda. Chutná třeba opravdu je, ale jenom jednou.
Na té fotce to není moc vidět, ale z té lavičky je krásný výhled na místní kostel na protějším kopci, který je v noci nasvícen. Stejný výhled mám i z okna.
Původně gotická stavba, barokně přestavěná. Vevnitř je dochovaná gotická křížová klenba a nástěnné malby s pašijovými výjevy, ty jsou snad ze 14.století. Při pohledu na něj mne vždycky napadne lidovka "Aj, ty svatý Vavřinečku.....", logicky, je mu zasvěcen.
duben 11, 2020 22:00
... : *deeres*
oprava: Znám ho ze Stromovky
duben 11, 2020 22:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]