O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LIDSKÁ BLBOST NEZNÁ MEZÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 05 únor 2020
Za devatero horami, za devatero řekami žil - byl jeden chlápek. Nebyl to ani extra pán, ani šéf, ani extra podnikatel, prostě jen obyčejný, postarší chlápek. A ten se, milé kamarádky a milí kamarádi, jednoho dne logicky rozhodl, že že nebude podporovat státní rozpočet jednoho Absurdistánu, že si začne vážit svého zdraví a přestane kouřit, prostě s tím sekne. Jak řekl, tak učinil.

 

 

 


 

Jeho moudrá starší dcera, kterou tímto rozhodnutím velmi potěšil, ho posléze objednala u jednoho známého šamana s ocáskem MUDr. Ten se však neujal celého chlápka, ale pouze jeho levého ušního boltce. Na ucho mu nakreslil nějaké body, do ruky si vzal vysokofrekvenční generátor kmitočtu, jehož hrotem se dotýkal právě nakreslených bodů. Když zavilý skeptik ucítil pálení na boltci, rozpředl se šamanem debatu na téma funkce, kmitočet a výkon generátoru, protože mu tato oblast nebyla zcela cizí. Překvapil šamana svým hrubým odhadem, že ho pálí zhruba 1000 mW a kmitočtem kolem 10 kHz. Oba dva pak setrvali v přátelsko-technickém rozhovoru, který i s placením a vystavením záručního listu trval asi 5 minut. Ano, milí moji, chlápek byl půl roku v záruce.

 

Když vyšel ven, jeho choť ho přivítala slovy: “Jů, ty máš ale rudé ucho…“ Tak co?“

Cestou domů jí podrobně vyprávěl celý zážitek, a sám byl překvapen zjištěním, že nemá chuť na cigaretu. Že by za to mohl šaman a jeho akupunkturní metoda? Jestli to takto půjde dál, dvě stovky se vyplatily.

 

 

Image result for akupunktura ucha kvůli kouření"

 

 

Uplynul však týden, druhý a chlápka se zmocnila šílená chuť na tabáček. Co teď? Zpočátku se této vtíravé chuti bránil cucáním bonbonů, kousáním sirek, žvýkáním žvýkaček, avšak dostavující se absťák byl silnější než vůle. Omezil kafe i pivo, chodil brzy spát, ale celé dny byl jako tělo bez duše. Touhu po tabáčku nakonec zaháněl cucáním starší nenacpané dýmky, která se po určitou dobu stala jeho dudlíkem. Uplynul měsíc, druhý a zdálo se, že má vyhráno. I to pivo i kafe už nepotřebovalo nezbytný doplněk. Každému se chlubil, že už nekouří a nejbližší spolupracovníky upozorňoval, aby v jeho přítomnosti rovněž nekouřili.

 

Pak mu však onemocněla žena, jejíž nemoc si vyžádala operaci a následně i lázně. Po jedné návštěvě v nemocnici si chlápek zašel do kantýny a koupil si kafe. Když tam viděl i kouřící doktory, neodolal a vůle nevůle, koupil si i jednu jedinou cigaretu. Zapálil si ji a zjistil, že mu vůbec nechutná. Že by to bylo tím, že to nebyla jeho oblíbená Petra? Zamáčkl ji, ale nezahodil.

V autě si jí zapálil znovu a celou ji dokouřil. Když pak odvážel ženu do lázní, v zásuvce už měl opět celou krabičku.

 

 

Image result for akupunktura ucha kvůli kouření"

 

 

Opět přijel za šamanem, ale ouha. Propásl záruku a už ho to stálo 300 Kč. A jeho ucho bylo ještě rudější než před tím, protože šaman zvolil větší výkon. To se opakovalo ještě jednou a vždy to vyšlo tak, že obřad se nevešel do záruční doby.  Svojí blbostí tak tehdy přispěl na životní úroveň šamana cca devíti sty korunami českými a nyní dále podporuje státní rozpočet jednoho Absurdistánu a kazí si zdraví.

 

Mj. taky máte nějaké "odvykací" zkušenosti? 

 

 

PETR,

snad jen dočasný vůl

 

 


Komentáře (9)add feed
... : mamča
Na podvodné terapie se vykašli. Jediné co pomůže, je silná vůle. Mému známému na překlenutí absťáku pomohly nikotinové náplasti. Ale je celkem logické, že když se ocitneš ve stresu, (nemoc manželky) že sáhneš po známé "berličce".
Teď bys měl zase jako motivaci zvolit to, že nebudeš kouřit kvůli chatrnému zdraví manželky.
Ale pochopitelně, důvod se vždycky najde, jak k tomu proč kouřit, i proč nekouřit.
Co třeba každý den dát do kasičky částku v hodnotě krabičky cigaret ?
Mohl bys nastřádat na pěknou dovolenou.

únor 06, 2020 05:39
... : NČ
"Přestat s kouřením není žádný problém. Já sám už jsem přestal nejméně desetkrát."
Tak přesně pod tuhle moudrou větu (autora nevím) se podepisuju. Teď už ani nepřestávám, nemá to smysl, hulení se už dávno stalo mou vlastností.
Tyhle rady, žvejkačky, náplastě, e-cikára, spoření do kasičky ... nemají praktickej význam. buď chci, anebo nechci. No, a já nechci. Proč bych měl poslední léta svýho bídnýho života sám sobě znepříjemňovat trvalým zakazováním si něčeho, co mám rád?
únor 06, 2020 06:23
... : mamča
NČ : Přesně takhle argumentovala moje kolegyně.
"Když já kouřím ráda !"
Proč ne, když tím nikomu neškodíš.
únor 06, 2020 09:20
... : *deeres*
Kdysi jsem někde četla, že každý člověk trpí nějakou závislostí, akorát, ne každý si najde, která je ta jeho.
Cigarety moje závislost asi nebyla, začínala jsem Lípama a Letkama, to mně bylo cca jedenáct. Jo měla jsem podstatně starší ségru a tak jsem také chtěla být za frajerku. Šlo to přes Maryši a Driny, až po drahé "klejky", ke Spartám už jsem nedospěla. A pak ze dne na den jsem přestala a je ze mne militantní nekuřák.
Vztah k cigaretám má hodně žen podobný jako já,kouří proto, že to je společenská záležitost.
V kanceláři se kouřit nesmělo a tak se chodilo do kuřárny a kdo nekouřil, jakoby nežil, nic nevěděl, za to byl propírán drby.
únor 06, 2020 09:54
... : Inka
lidi přišli o víc, to není zas tak strašné. No ono je dost módní hledat viníka, počítat ztráty! A což se na to podívat z jiného úhlu? Vzít to jako lekci od života, postavit se tomu čelem, s části pomohl šaman a co teď ukázat svou část pevné vůle?!?!? Ono to totiž jinak ani nepůjde, tu si totiž nekoupíš!
únor 06, 2020 13:56
... : NČ
Když už je článek o lidský blbosti:
Viděli jste včerejší záznam, jak tři báby táhnou průvod prcků přes koleje, vedle dávno staženejch závor? Snad nebude problém ty tři skutečně šílený kráááávy najít.
Co mi ale skutečně vadí, že jim hrozí jen nanejvejš 2 roky kriminálu, a to z toho bude nakonec ještě jen podmínka! Máme přece ty lidský práva, že.
Tak já teda tvrdim, že ty zrůdy žádný lidský práva nemají. Jednáno s nima má bejt nelidsky!
únor 07, 2020 05:20
... : NČ
Eště mě k tomu včerejšímu nevysvětlitelnýmu kolejovýmu hororu napadlo jediný možný vysvětlení. Že nějak od výpravčího dostaly pokyn, že můžou přejít, že to nějak jistí. Jinak si to vysvětlit neumim. I v tom případě ovšem porušily veškerý zásady rozumu a ten výpravčí by měl bejt souzenej úplně stejně jako ony.
Už dlouho, douho, ůůůůůůůůůů, mě nic tak nevzrušilo.
únor 07, 2020 06:02
... : Anděla
Odvykací zkušenosti mám. Kouřila jsem od 17 let. Přestala jsem při prvním těhotenství, ale protože mi cigárka chutnala, vrátila jsem se k nim poměrně záhy po porodu. Při druhém těhotenství jsem měla k cigaretám úplný odpor, když někdo kouřil, dělalo se mi špatně. Po porodu zvítězila opět chuť. V průběhu života jsem zkoušela několikrát přestat. Vždy jsem zvolila nějakou dobrou taktiku. Např. budu kouřit jen v pátek, celý týden se na to můžu těšit. Neklaplo to. Budu kouřit jednu cigaretu večer, v klidu, až budu mít všechno hotovo. Bude to takový hezký závěr dne. Neklaplo to. V roce 2016 se začal omílat protikuřácký zákon. Ke konci roku už se vědělo, že od konce května jsou kuřáci všeobecně persekuovaná pakáž a hotovo. Nějak tak to pan moderátor troubil 25. prosince ve večerních zprávách. Neskutečně mě vytočil. A hned na to naši pokrytečtí zákonodárci. Cigarety v cenách jak za kozu, tedy vysoká spotřební daň. Všude mě budu prudit hnědé sukně a hejtit před svými dětmi, jako odpad společnosti. To stačilo k tomu, abych si řekla dost. Já totiž za své těžce vydělané peníze budu buď kouřit kde chci, nebo ode mě stát (z cigaret) peníze neuvidí. A bylo jasno. Teď 3 roky nekouřím. Světe div se! Jde to. Hned na jaře 2017 mi onemocněl a následně zemřel tatínek, byla to těžká a zlá doba. Přesto jsem vydržela, tak mocný byl můj hněv.
únor 07, 2020 07:16
... : doktor
nejednoduší terapie - krabičku s cígama hodit do koše a už si nezapálit.Jen silná vůle pomáhá s nekouřením či s nechlastem.Fakt,ahoj.
únor 07, 2020 13:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]