O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TAKY VIRÓZUJETE? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 leden 2020
Ne, nic extra se neděje, jen jsem se kamarádsky připojila k davu těch, co kašlou, kejchají, teče jim z nosu a vůbec jsou právě teď totálně k ničemu.  Mj. už je to o něco lepší, už jsem schopná i házet Kajoukovi doma balónek a za jeho okamžité doručení je odměňovat kousíčkem suchého masa. A konečně přemýšlím i o nějakém tom jídle pro sebe. Celé dva dny jsem se tu zatím jen povalovala jak opuštěný kus něčeho někde v trávě :- )))

 

 

 

Je to tak na draka... kdyby si alespoň člověk to absolutní nicnedělání nějak mohl užít, ale to neeee, to se jen cítí totálně daun; když to vezmu kolem a kolem, tak mi fungují akorát tělní otvory, jinak nic. A protože je svět absolutně nespravedlivej, tak jsem přesvědčená, že ani nezhubnu... 

 

Mj. doposud jsem si myslela, že to, že v podstatě nikdy nemám zvýšenou teplotu, natož horečku, je moje plus, ale nyní jsem se dočetla, že je to vlastně moje minus.

A tedy, že pokud vy nebo vaši potomci na horečku trpíte, tak byste měli být rádi – podle lékařů totiž přibývá lidí, kterým ani při chřipce a podobně nevyleze nad sedmatřicet a jejich tělo se tak s infekcí vypořádává o dost hůře.

 

Přičítají to rozhozenému imunitnímu systému, únavě a stresu. Pokud patříte mezi takto postižené, měli byste se naopak snažit - ano, čtete dobře, při nemoci svou tělesnou teplotu zvýšit. Na tohle se proto doporučuje zalézt alespoň na tři dny do postele, vzít si paralen a alespoň občas přikrýt i hlavu. Tím byste měli spustit pocení, napomůže tomu i pití čaje. Důležitý je také dostatek spánku.

 

Teplota a horečka

 

  • normální teplota – cca do 37 °C
  • zvýšená teplota – cca 37 – 38 °C
  • horečka – cca nad 38 °C

  • teplotu nesrážejte hned, a pouze až při vyšší horečce
  • pomohou studené až ledové zábaly, ale nikdy ne na celé tělo
  • léky: střídat po čtyřech hodinách paracetamol s ibuprofenem
  • výjimka: u dětí se sklonem k febrilním křečím je třeba srážet teplotu už nad sedmatřicet °C, doporučuje se podávání diazepamu
 
 
Související obrázek
 
 
Pokud se týká toho přikrytí si hlavy - když jsem se cestou na WC čirou náhodou zahlédla v zrcadle, tak jsem jen uvažovala, zda mám "delete" zrcadlo, nebo sebe. Ta hrůza, co tam na mne vybafla... Nevím, nevím, jestli to zvládne kadeřnice.
 
Jinak čaj si vařím každé ráno - velikánský džbán, ze kterého pak upíjím. Mátový, ostružinový, malinový atd. všechny možné "traviny", co jsem během roku nasbírala. A ještě jsem přidala jako sladidlo med ze smrkových či jedlových cancourků. (Nevím, jak se ty malé, cca dvoucentimetrové budoucí větvičky správně jmenují.)
Podle všeho to zabírá. 
 
 
Však se také říká, že léčená chcípavka trvá týden, neléčená sedm dní.
 
 
 
1) jak jste na tom vy?  Taky je kolem vás plno kašlalů a kejchalů?
2) máte nějaký extra návod, jak si ten nepříjemný týden zpříjemnit?
 
3) máte nějakou "veselou příhodu", týkající se virózy?

d@niela

 

 

Komentáře (5)add feed
... : kyttka
Dani, tak brzké uzdravení. Ono v tomhle pitomém počasí, kdy ani pořádně nevíš, jak se oblíknout, je to na prd. Pak stačí trochu nabouraná imunita a je to hned. Já se flákala minulý týden kvůli kolenu a bylo to krásný. Manžel pracovně v Říši, dítko jezdí domů až večer a je schopný se samo obstarat... no užila jsem si to sobecky na 100%. Noťas v posteli a u postele pesáka, jo, občas mi do ní i skočil. Takže já zpříjemňuju takhle. A když je ouvej a je to s teplotou a kašlem, tak kýbl čaje, kuřecí vývar a pouštím si muziku a spim a spim. Asi dvakrát za život mi bylo fakt blbě, takový to když tě bolí klouby a snad i vlasy na hlavě. To jsem pak zalezla do tak horký vody jak to jen šlo a vydržela aspoň hodinu za občasnýho připouštění další horký. Jinak veselý příhody s virózou... No ne, nebudu mrcha.
Jak se často říká, že chlap když má rýmičku, tak umírá, tak já děkuju Bohu, že můj drahý takový typ není. Když je mu blbě, tak podobně jako já prostě zaleze a dejte mi všichni svátek.
Jinak po té, co se nemocenská platí od prvního dne, tak jsem čekala, jak nám to v práci zamává s docházkou, jestli teda jsou lidi simulanti, jak říkali někteří odpůrci zrušení karenční doby. A ono se nic tak strašného neděje, nezejou nám stroje prázdnotou. Mládě je od mala takovej dubovej mužík, že jsem s ním v životě nebyla na paragrafu, takže u něj se ani nedá říct, jak bude reagovat, až ho jednou nějaká viróza chytne. Pokud se při tom hodlá chovat jinak než jeho otec, čili "umírat" při prvním kýchnutí, tak jen doufám, že už v tu dobu bude bydlet jinde. smilies/smiley.gif
leden 30, 2020 15:42
... : *deeres*
Když jdu k všeobecné lékařce, tak sestra vždycky hlásí: "Je tu ta paní, co chodí jenom na očkování."
A má pravdu, já to kdysi zkoušela, když jsem měla teplotu a rýmičku, jít k doktorovi.
Má to tu vadu, že jsem celoživotně podchlazená, zatímco normální člověk má cca 36,8°C, tak já si nejvyšší naměřím 36,5°C, ale většinou méně a tak už sestřice před vstupem do ordinace ja jasný, že jsem simulant. Přitom, když mám třicet osm, tak to už umírám, a skončím v nemocnici. Ale to se mně povedlo jenom dvakrát, ještě v dětském věku. Dcera to ke své smůle podědila. Ve školní docházce většinou neměla ani jeden zanedbaný den a já, abych marodila, tak to jsem si musela přivodit nějaký úraz.
Biometeorologická předpověď hlásí zátěž, už třetí den, na dvojce. To se pak blbě leze do kopců, na jednu stranu je teplo, ale fouká pěkně hnusný, ledový vítr a tak děláš dobře, že bydlíš v pelechu a z nemoci se vyspíš.Ani psům se moc ven nechce, asi mají strach, aby se na vodítku nevznášeli, jako draci. V lese je spousta popadaných stromů a když zafouká, tak občas ještě nějaká ta větev slítne, tak je lepší tam teď nechodit.
leden 30, 2020 16:55
... : NČ
To je toho. My jsme se stádem kozlů právě tenhle týden porazili koronavirus.
leden 30, 2020 17:44
... : mia I
teď aktuálně při otevření peněženky KORUNA virus smilies/grin.gif
leden 30, 2020 20:32
... : doktor
Dani,moc Ti držím palečky a věřím,že to pofrkávání brzy porazíš na hlavu.Dani zkus si uvařit bílý čaj se zázvorem a medem a to několikrát za den.Čaje a medem ku zdraví.Ahoj
únor 04, 2020 12:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]