O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TO BY JEDEN NEVĚŘIL!!! PDF Tisk E-mail
Středa, 22 leden 2020
Sháním, pídím se a nalézám staré fotky, co se váží k naší rodině. Mám snahu dokončit album s co nejvíce fotografiemi předků, rodičů i fotkami současnými. Ke kompletní sbírce mi ale dlouho chyběly fotografie strýce a tety (bratra maminky). Je tomu již řádka let co nás tato má zlatíčka opustila. A já žádné jejich snímky nemohl nikde sehnat.

 

 

 


 

Strýc Václav s tetou Emou bydleli v části města, kterému se říká „Pod drahou“. Kromě strýce s tetou tam bydleli i moji spolužáci. Takže jsem u nich prožíval nejen prázdniny, ale i všední a volné dny.

Strýc Václav byl učiněný zázrak - hlavně pro kluka vyrůstajícího v okrajové části města. Řekl bych, pro kluka ze vsi. Naše městská čtvrť byla totiž více vesnice než město. Strýc měl šikovné ruce, úžasné nápady, prostě stále super kluk do nepohody.

A teta? Neskutečně vařila… Opravdu, mám na oba moc hezké vzpomínky. Není divu, že jsem toužil mít v albu jejich fotografii. Pokud žili a já byl kluk, neměl jsem páru, že jednou mi budou tolik chybět, a tolik budu toužit po jejich fotografiích i vzpomínkách.

Takové snahy jednoho napadnou, až když je sám kmet.

Sestřenice, jejich dcera, se vdala do Německa. A dodnes nevím, co s ní bylo, co se s ní všechno stalo. Nebyla ani na rozloučení s tetou, ani později se strejdou.

Čas běžel.

Na milou sestřenici jsem pro starosti o vlastní rodinu si ani nevzdechl. Až v polovině října minulého roku mi přišla poštou zásilka z Frankfurtu. K mému velkému překvapení obsahovala notářské oznámení v češtině, že paní Emilie (příjmení není důležité) odešla v pánu, a na přání své maminky, která jí před mnoha lety zanechala písemné přání, v němž mj. stojí, aby fotky, které notářská kancelář v příloze posílá, byly předány panu … atd.

A tak, po mnoha letech hledání, se mi přání splnilo. Jsem přesvědčen, že laskavý duch tety pomohl osudu fotografie na světlo boží i po její smrti.

Album mohu prozatím zavřít se zvoláním …. AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ!

 

 

                                                                                                                                              -doktor-

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Hodně často to slyším od vrstevníků a i já se neptala, dokud jsem mohla a teď už nemám koho se zeptat. Tak alespoň pro dceru jsem sepsala střípky mých vzpomínek na rodinu a včetně všech fotek zkopírovala na CD a raději i vytiskla. Technika jde tak rychle dopředu, že to CD za čas nebude ani na čem si pustit.
leden 22, 2020 09:27
... : *deeres*
?
leden 22, 2020 09:27
... : *deeres*
Dani, mizí ti komwentáře!
leden 22, 2020 09:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]