O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TELEFONOVÁNÍ PŘES SOCIÁLNÍ SÍTĚ PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 listopad 2019

Související obrázek

Že má nejznámější sociální síť vlastní aplikaci Facebook Messenger pro psaní a volání mimo samotnou sociální síť, není nic nového. Facebook Messenger je určen těm, kteří chtějí jednoduše komunikovat s uživateli sociální sítě. Mnozí z vás také znají rovněž velice rozšířený messenger Skype. A co WhatsApp? Nebo Hangouts Google? Ono jich je podstatně víc... A díky jim se ušetří hodně peněz. Například já vlastně ani jinak už moc netelefonuju. Protože jak jinak bych si mohla např. telefonovat každý den s dcerou, která je ode mne vzdálena přes osm tisíc kilometrů... 


 

 

 

 

A jak jsme na tom v procentech používání? V Česku už více než polovina obyvatel starších 16 let používá sociální sítě. V absolutním počtu je to 4,5 milionu osob, což je 51 procent uživatelů. Ještě v roce 2013 to byly jen tři miliony lidí, tedy asi 30 procent. Česká republika je ve věkové hranici 16 až 74 ve využívání sociálních sítí však stále ještě za průměrem Evropské unie, který je na 54 procentech. Největší číslo má Dánsko (75 procent), nejmenší pak Francie (43 procent).

 

Češi ve věku 55 až 74 let pak sociální sítě využívají nejméně z EU (14 procent).

V roce 2018 byly k internetu připojeny už čtyři pětiny českých domácností (81 procent), přičemž 78 procent z nich má i počítač. Nejvíce vzrostl podíl domácností vybavených tabletem – konkrétně z 24 na 32 procent.

Takže na tom nejsme až tak zle…

 

Mj. takže – pokud byste někdo chtěl mi zavolat (jak jinak, než že zadarmo) tak ale - moc prosím, až tak po českých dvou hodinách odpoledne – protože to je tady „těsně po ránu“.

A jak na to? Otevřete si můj facebookový profil, a jen kliknete nahoru na „zprávy“ a necháte mi vzkaz…

 

 


 

 

Pevně doufám,

že většina z vás tohle všechno už dávno zná a používá,

tak  přeju dokonalé a ničím nerušené volání -

a hezký den všem!

 

 d@niela

 

 

Komentáře (23)add feed
... : NČ
Jen malej úryveček z písničky Dřevo, kterej mi utkvěl, protože přesně vystihuje mý pocity. Zpívá Xindl X:

Tady jsem dobrovolně skejs a místo po síti
Se radši budu bavit face to face

Máš mě za neandrtálce, možná je to tím
Že svý jídlo většinou dřív sním
Než ho vyfotím
Hele, ať si každý fotí co chce
Já mám radši život v realitě, než na fotce


listopad 12, 2019 05:25
... : Mikin4
Me ze vsech tech VoIP (Voice over Internet Protocol) systemu nejvic vyhovuje Skype. Protoze ho ma nejvic lidi, to znamena vzajemne video rozhovory zdarma a velice nizka cena, kdyz ze Skype volam obycejny telefon. Chudaci telefonni spolecnosti, tem to muselo dat financne poradne zabrat!
listopad 12, 2019 06:40
... : kyttka
Za mě soc. sítě a komunikace přes net jednoznačně mají hodně pozitiv. Mám pracovní skupinu na messengeru, takže když se cokoliv děje, píšu najednou všem. Třeba jako když nám frézovali silnici a mně bylo jasný, že to na směnu nestihnu. V klidu jsem mohla práci rozdělit z busu v koloně. Další věc je video komunikace s dcerou. Pustíme si webky a vaříme a kecáme. Na živo se vídáme tak 2x týdně, bydlíme kousek od sebe, ale tohle nás prostě baví. A pak samozřejmě komunikace s lidma, kteří jsou moc daleko a přesto s nima chci být v kontaktu. Jak často taky člověk může letět do GB nebo Kanady. Co se FB týče, profil je takový můj novodobý deník. Spoustu věcí na něm mám nastaveno v režimu "jenom já". Články, ke kterým se v klidu vracím, písničky, co si chci znovu poslechnout atd. Manžel si zas odchytává různé cykloakce. Kdo z rodiny FB používá kupodivu nejmíň, je Honzík. A když, tak jen naprosto účelově, když třeba pro maminku něco shání smilies/smiley.gif
listopad 12, 2019 06:53
... : *deeres*
Já jsem paranoidní. Stejně tak, jako kdysi Špinarová dokázala zazpívat i text lístku na tramvaj, tak já zase přečtu všechno, co má písmenka a dostane se mně pod ruku, pokud to je pro mne v nějakém srozumitelném jazyce. Je jedno jestli historický román, literatura faktu, klidně i růžovka a fantasy, detektivky, ale když si mám vybrat, tak je to sci-fi. Možná právě proto jsem s těmito technologiemi opatrná. Nepřihlašuji se nikde, kde nemusím a na PC se snažím za sebou nenechávat stopu. Sice mám přiblblo android v mobilu, ale aby mne sledoval, kde všude courám a určoval moji polohu, tak to nemůže. Jednak to má zakázáno a i kdyby neměl, tak na rozdíl ode mne, často trčí sám doma. Občas ukládám fotky na Rajčeti a nestačím se divit, co tam lidé plácnou a nechají otevřené pro veřejnost. Co všechno se dá dohledat na sociálních sítích, jsou ti lidé snad na palici?
Mám WhatsApp, ten jsem zatím při žádných zlotřilostech nenačapala, ale používám ho jenom na psaní. Mám i Hangouts Google a u toho se nikdy nestačím divit, kde ten hajzl všude hrabe. Dlouho jsem netušila, kde se mně v mobilu objevují neznámé fotky a můj android někdy jednu dvě, během hovoru natáhne z cizího mobilu. Přenastavuje mně noťas a hrabe do pošty i když už jsem propojení opakovaně zakázala. Nechápu!
Vůči mobilům jsem nedůvěřivá hned od prvopočátku. Jednou jsem takhle courala kolem nádrže Klíčava na Křivoklátsku, nikde nikdo a najednou se za mnou ozvalo pípnutí. Za chvíli zase a pak zase a zase. To už jsem odtud mazala, protože mně bylo jasný, že mne sleduje "Velký bratr". Ale ne, docházela baterka v mém mobilu, v mém batohu na zádech. Jasně, jsem přece paranoidní.
listopad 12, 2019 08:46
... : kyttka
No vidíš, deeres, a spousta lidí zas používá určení polohy stylem : kouknu, v okolí je ten a ten známej, dlouho jsme se neviděli, nezajdeme třeba na kafe? O cestách na kole ani nemluvě. Slevových akcích v obchodech. K fotkám na Rajčeti se dneska dostane každý průměrný hacker, když chce. Mobil ležící doma postrádá svoji funkci a mě vždycky může trefit, když ho moje matka nechá doma, případně vybitej.
listopad 12, 2019 09:04
... : mila1
deeres, na to, jak často sama někde couráš jen s pejskama, bys ten mobil s sebou měla mít. Nikdy nevíš, co se stane. Já si takhle před pár lety na procházce se psem zlomila kotník - blbě jsem šlápla a pak jsem na něj spadla a díky mobilu jsem mohla zavolat dětem, že mám problém. Od toho mobily jsou. A zas nejsme tak důležití, aby nás Velký bratr sledoval, to už zavání trochu paranoiou smilies/smiley.gif
listopad 12, 2019 09:16
... : *deeres*
Každej to má jinak, já si ty, s kterými chci být ve styku vybírám sama a ne, aby mne někdo naháněl přes mobil. Má dcera na to má stejný názor jako ty a i ona mně nadává, že mobil válím kdovíkde a zrovna, když mne tak nutně, ale fakt nutně potřebuje, tak já si klidně jsem nedostupná.
A to jsou tu ještě různé otravné telefonáty, které nabízejí všechno možné, aby ze mne dostali nějaké prachy. Venku na slunci, kdy nevidím na identifikaci volajícího je nebezpečí, že nakonec hovor přijmu a nějakou manipulací, mne nakonec budou nahánět, že jsem telefonicky dala k něčemu souhlas, který podle zákona je závazný. Já už to tu psala, že ta čísla mám zablokovaná a aby se mně nepletla mezi moje kontakty, tak začínají písmenem Z a v současnosti jich tam mám sedm.
Ta čísla volají opakovaně, protože je zřejmě vyvolává automat. Jedno je opravdu zábavné, poprvé jsem to zvedla, protože to bylo něco po půlnoci a já zrovna usnula. Byla to nějaká bába, která blekotala nesmysly o omylu a snažila se mne identifikovat. Když mne pak opakovaně vzbudila, tak jsem jí zablokovala, ale podle protokolu se nevzdává. Asi nějaká stíhačka, jejíž manžel na mne má kontakt a ona trpí nespavostí.
Mobil má sloužit mně, pro moji potřebu a ne k tomu, aby mne někdo jeho pomocí prudil.
listopad 12, 2019 09:31
... : kyttka
Deer, to není nahánění, ne všichni lidi vidí, Kyttka he v Plzni na Slovanech. Vidí to jen ti, u kterých chci, aby to viděli. Jinak moje máti to má jako ty. U ní je to mobil debil. Ale mně to přijde trošku nefér. Není už úplně ok, nastěhovat k nám se nechce, a když mi pak nebere mobil, tak je to pro mě dost stresující. Ne vždycky se můžu urvat a jet ji zkontrolovat.
listopad 12, 2019 09:38
... : *deeres*
Když už jsme u toho scifi. Nakonec všichni skončíme pod kamerami a s čipy v hlavě. Společnost směřuje k bezhotovostním platbám. Zrušení bankovek a mincí je přece tak progresivní! Bezkontaktní karty, teď už i mobily. Přehled svých financí pouze přes nternetovou síť. MHD si můžete předplatit bezkontaktním mobilem, co se budete obtěžovat obstaráním třeba Lítačky, nebo Plzeňské karty, nebo dokonce hotovostí.
Já nevím? Vybije se mně mobil, jsem v háji, zapomenu mobil doma, jsem v háji,mobil ztratím jsem v háji, mám mobil heknutý, tak to jsem úplně v háji.
A nemusí to být jenom můj mobil. V létě jsem zbytečně další půlhodinu čekala na jiný autobus a pak ještě šla čtyři kiláky pěšky, protože tomu mému se vedrem sekla automatická pokladna a on tedy nepremával.
listopad 12, 2019 09:42
... : mila1
deeres, tak to je trochu divné, že Tě takhle opakovaně uhání. Mně se taky občas stane, že mi volá někdo a něco mi nabízí, tak ho hned na začátku utnu a řeknu mu, že nemám zájem a podruhé už nezavolá. Ale zkus přehodnotit, že mobil máš i kvůli své vlastní bezpečnosti. Konec konců, můžeš si přece vypnout zvonění, aby Tě nikdo neotravoval a abys mohla volat jen Ty, když je to fakt potřeba.
listopad 12, 2019 09:45
... : *deeres*
Jen tak mimochodem, jak jsem tu psala o bývalém vojenském újezdu v Brdech, tak i kdybych si upráskla obě nohy, tak mobil mně bude nanic. Ono to tam totiž většinou není pokryto sítí a já bych mohla jedině použít světelné rakety, nebo posílat vzkazy kouřovým signálem. Jinak bych se v případě úrazu musela jako Meresjev plazit k jednomu ze tří traumabodů.

https://www.vojujezd-brdy.cz/Traumabody-v-Brdech/
listopad 12, 2019 09:50
... : *deeres*
Divného na tom není nic, jedno z těch čísel je 420 234 768 154. Z toho čísla mně zavolají podle protokolu tak 2x do měsíce.
Čísla nejspíš vytáčí opakovaně automat a teprve, když se nachytáš, tak tě přepojí na maníka, co nabízí něco, co strašně nutně potřebuješ. Mně tito šmejdi obtěžovali nejdříve dopisem , pak mejlem a teď se snaží volat. Protože dobře vědí, že jsem hluchá jak dub a chtějí mi poskytnout svoji pomoc.

https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/234768154
listopad 12, 2019 10:01
... : *deeres*
Mně=mne, nebo mě, jsem se přepsala, tak aby mne mistní korektor zase neopravoval.
listopad 12, 2019 10:03
... : *deeres*
Ksakru zase blbě, to zájmeno já už mně jde na nervy, vždycky to bylo mně a mne, teď mně z toho udělali guláš tím novým pravopisem mi a mě.
listopad 12, 2019 10:07
... : Mikin4
U nas prislo pokryti signalem teprve nedavno a vsichni mi kamaradi a pribuzni na jihu si tak zvykli na to ze nemam mobil, ze jsem si ho ani neporidil. Signal telefonu co mam na pevnou linku me pokryje cely pozemek, tak si ho beru s sebou, kdyz treba pracuju na zahradce.
Na cesty si beru tablet na kterem mam Skype, FB i dalsi vymozenosti a wifi je dneska skoro vsude. Pred 2 lety jsem na motorce krizoval sever Thajska, kazdy vecer jsem mel spojeni pres wifi a pres den jsem pouzival navigaci pomoci map provincii Chiang Mai a Chiang Rai stazenych z www.mapy.cz . Uzasna vec - projel jsem v horach na hranicich Barmy a Laosu kdejakou vesnicku a nasel jakousi malo znamou jeskyni, ve ktere jsem byl uplne sam. Za 4 mesice potom se tam ztratil celej fotbalovej tym a jeskyne je ted hodne znama. smilies/smiley.gif
listopad 12, 2019 15:04
... : *deeres*
Jsem prostě z té staré dinosauří generace a ty nové technologie mne zas tak moc neberou. Jenom si tak říkám, že ti nejmladší, díky novým úžasným vynálezům, které za nás dělají práci, ztrácejí poděděnou zručnost, protože se jim nerozvíjí správně motorika a některé znalosti ani nezískají, protože to nemají zapotřebí.
Kdo dneska píše jinak než na počíta? Asi nikdo, při psaní na PC jemná motorika není zapotřebí. Ve školách vyučují nové písmo, aby se více podobalo tištěnému. Pokud za čas by někdo chtěl luštit písemnou korespondenci, tak na to bude muset vystudovat, to vůbec nemluvím o švabachu. Schválně, kdo z vás by uměl ještě dnes napsat velké psací "Q".
Neumí číst papírové mapy,spoléhají na navigaci a někdy se proto nestačí ani divit, kam je zavedla. Nevyznají se v tištěném jízdním řádu a přišlo mně k smíchu, když jsem zjistila, že děcka na trampu neumí otevřít konzervu ani pákovým otvírákem. O tom mrňavým, co se kdysi přikládalo ke konzervám ani nemluvím, jak funguje i po předvedení vůbec nepochopily.
V USA jsou už tak daleko, že neumí odečíst hodiny, znají pouze digitální, nedokáží řídit auto bez automatické převodovky.
Co by se asi stalo, kdyby z nějakého důvodu, ta svoje udělátka nemohli používat? Asi by se vrátili na stromy a jediný jejich nástroj by byl klacek.
listopad 12, 2019 16:39
... : Bara
Deeres, jsem na tom podobne jako ty, snad ja jedina z cele rodiny a pratel mam staromodni obycejnou Nokia, nedela fotky, nema navigaci, nema google, nema to ani to…..nechci rikat ze nikdy si neporidim modernejsni a lepsi a chytrejsi, ale zatim se bez toho vseho obejdu. Vetsinou ji zapomenu doma a je skoro porad vypnuta. Jsem docela rada, ze nejsem otrokem sveho mobilu a ze ho porad nemam v ruce a kazdych pet minut nesleduji jestli mi nahodou nekdo nevolal. Kdyz sedim ve vlaku, tak snad ja jedina se koukam z okna.
listopad 12, 2019 16:56
... : NČ
Tak to se přidám. Líbil by se mi telefon s pořádným foťákem. Ale to mají jen ty "chytrý" telefony bez tlačítek, kde se každým i nepatrným dotykem vedle spolehlivě dostanu někam úplně jinam, než potřebuju a cesta zpět neexistuje. Jen začít zase znova, od začátku. Takže mám nějakej nounejm s pořádnejma tlačítka a foťákem, kterej neuměl udělat pořádnou fotku, přestože v popisu má "krásný fotky". Po vyprání v pračce už neumí fotku ani neřádnou, což je mi vlastně úplně fuk. Neinternetuje, nenaviguje. Ale telefonuje a esemeskuje. Co víc si od telefonu přát?
listopad 12, 2019 17:23
... : mila1
NČ, dotykový mobil není takový problém, jak se zdá a každý má jednoduchý způsob, jak o krok zpět. Přestala jsem s sebou tahat foťák a fotím jen na mobil, protože tam mám větší rozlišení a mobil vždy po ruce. Zkus to, to zvládneš.
listopad 12, 2019 18:42
... : *deeres*
Nezvládne, pokud má, stejně jako já, bezdotykový ruce. Na mne dost často ty displeje nefungujou. Dcera tvrdí, že to je proto, že do toho mlátím, jako hluchej do vrat. Já zase říkám, že je kravina, aby obyčejné přístroje měly řídící pult, jako kosmická raketa. Jenže holce lednice, když jí má chvilku otevřenou, tak zpívá, mně ne.
Čím složitější technologie, tím větší jistota, že se něco podělá. Za dobu, co já mám starou pračku Indesit, tak dcera má už pokaždé vymakanou čtvrtou. Nádherné svítící displeje, nakonec využívá maximálně dva programy. Otvírání zepředu, když se něco podělá, tak voda ani nejde vybagrovat, jenom se vyvalí ven. Pořád mně nadává, že ta moje je neekologická a žere moc proudu. Já zase oponuju, že ty její ekologický při výrobě sežraly proudu mnohem víc a ještě spotřebovaly 4x více materiálu na výrobu.
listopad 12, 2019 19:18
... : mila1
Ale deeres, já jsem se taky dotykáče bála a zvládla jsem to.Za ten foťák to stojí.

listopad 12, 2019 19:52
... : NČ
To já teda mám dotykový ruce až příliš elektricky nabitý. Stačí jen nepatrně nechtěně někde šmrncnout malíkem a je to v řiti. A mám s tím ještě jeden problém - při silnějším světle venku, neřku-li na slunci, na tom dysplejíčku vidím tak akorát velkej prt. Ale na lehce podsvícený tlačítka vidím ve dne i v noci.
Holt je to stejný, jako když jsem učil Pluta štěkat: Starýho psa novejm kouskum nenaučíš.
listopad 13, 2019 07:47
... : *deeres*
Milo, kdo říká, že se ho bojí, já ho mám, ale kdybych si měla vybrat mezi mým starým véčkem s tlačítky a svým super moderním drahým mobilem, tak šáhnu po véčku.
Stačí, abych měla v zimě promrzlé prsty, nebo v létě naopak vlhké prsty a dotykáč je chcíplej. Nejsem v tom sama, mám známou, ta chodí do pátého patra pěšky, pokud jí někdo v přízemí nezmačkne tlačítko. Pro takové exoty se vyrábí rukavice se speciální úpravou na prstech (elektricky vodivý materiál). Já teda nějaký blbý rukavice v batohu tahat nebudu, to raději ať si mobil hoví doma.
listopad 13, 2019 08:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]