O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ONA JE PROSTĚ ÚÚÚÚÚŽASNÁ :-))) PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 listopad 2019
Mám problém s úklidem. Jakože mám strašně ráda pořádek. Miluju naklizeno. Miluju šuplíčky, kde jsou věci srovnaný podle barev - nebo velikosti - nebo důležitosti - nebo podle jakéhokoli řádu. Miluju řád. Když se zapřu, jsem schopna ho i stvořit. Čeho ale nejsem schopná, je ho udržet dýl jak tejden. V bordelu se cítím strašně. Ale lenost je u mě naprosto dominující vlastnost. Žiju v neustálým napětí mezi tím, co bych chtěla, a tím co mám. Pořádek - bordel = diskrepance - napětí - frustrace.

 

 

 

 

Když jsem v životě párkrát s někým bydlela, bylo to jiný. Obvykle všechno po všech uklízím. Jak jsem sama, neuklízím vůbec nic ani po sobě. Proto mi přišlo hrozně vhod, že ke mně domů o víkendu začali chodit žáci na hodiny. Jedna z mála situací, kdy se přinutím k úklidu, je totiž návštěva. Říkala jsem si: bezva, v sobotu dopoledne naleštím bejvák a budu mít na tejden vystaráno, a hlavně, bude to pravidelný, už se nikdy nestane, že bych žila v bordelu. Tak jo. Jenže to bych nesměla bejt tak chytrá, že jo. Přečůrala jsem totiž sama sebe. Největší tíha úklidu u mě leží v roztřídění různých hromad a hromádek věcí a jejich distribuce na správná místa.

 

 

Výsledek obrázku pro woman in bed with cocoa drinkV sobotu dopoledne se spí, že jo. Pak se něco chvíli vaří, a čas vyhrazený na generální úklid se najednou scvrknul na 30 minut. Takže co udělá vynalézavá žena? Sebere všechny hromádky a nakope je do jedinýho pokoje, kam návštěvy nechodí. Do ložnice. Výsledek? Jako mám sice furt čistý umyvadlo a záchod, taky mám vyluxováno. Ale do ložnice už pár dní nemůžu otevřít dveře. Asi šotek nějakej... A taky mi strašně ubylo věcí....

 

Mimochodem, víte, že existuje takovej blog, na kterým se paní zabývá jen úklidem? Každý den u ní má svojí speciální uklízecí náplň. Každý týden má svůj plán zónového úklidu. Pondělí ložnice, úterý kuchyň... atd. Dále tam jsou rozplánované i všechny další činnosti potřebné pro chod domácnosti jako složenky, plánování jídelníčku (z toho se mi udělala kopřivka), žehlení, zahrada... Přesně rozplánované jsou i činnosti, které neděláte každý týden, jako například povlékaní peřin nebo čištění oken. Nemusím vám říkat, v jakým šoku jsem byla, když jsem tenhle blog poprvé objevila. Protože já čistím okna když není vidět ven, a ještě jen v případě, že mě nenapadne nic lepšího, co bych mohla dělat - a cítím se dostatečně fyzicky zdatná. Vyjde to tak 1x za rok.

 
V životě nikdy jsem podle toho nic neudělala, ale strašně ráda to čtu. Přečtěte si třeba podzimní plán - 8 týdnů do Vánoc. Nebudete litovat. Já jsem propadla naprosté extázi při vstřebávání pojmu čistící sada na zimní boty. Došlo mi totiž, že paní musí mít čistí sadu taky na jarní, letní a podzimní boty. To máme celkem čtyři sady. Nekontrolovatelnému záchvatu smíchu jsem propadla při čtení týhle věty: 

 

stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků.

Každou přijatou a obstaranou položku odškrtáváme v tabulce,

kterou jsme si vytiskli už před dvěma týdny v tomto dílu.

 

 

(Vybavila jsem si sama sebe, jak jsem v loni 24. 12. dopoledne, rvala v jednom obchodě nějaký paní z ruky poslední kašmírovej svetr.)  Paní je prostě geniální. Nedělám si prdel. Fakt se hluboce skláním před někým, kdo je schopen si takhle brutálně dokonale zorganizovat život. Pro nás improvizátory naprosto nedostižné.  

Jmenuje se to Terapie domova. Nejlíp se to bude číst s hrnkem horký čokolády v posteli. Jestli se teda, narozdíl ode mě, dostanete do ložnice.

 

L. Y. A.

Vaše neohrožená žena

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : NČ
Není nad moudré výroky moudrých. A tak mě automaticky napadl jeden z nejlepších Horníčkových:

"Život je příliš krátký na to, aby se uklízelo."
listopad 05, 2019 05:38
... : Michal
Ano, páně Horníčkův " malý přehledný nepořádek, který lze kd,koli přeměnit".
listopad 05, 2019 09:27
... : *deeres*
Nejsem cvok, abych se stala otrokem úklidu. Kdysi jsem měla takhle posedlou kolegyni. Ráno přišla do práce a hlásila, že si umyla okna, dělali jsme od 6.15 hod. Nebo přišla a sdělila nám, že si potřebuje k luxu koupit novou hlavici, protože tu starou prodřela.Její dcera v čerstvých osmnácti zdrhla raději až na Slovensko a vzápětí to nevydejchal ani manžel a rozvedl se. Zkoušela to i v práci, místo, aby dělala to, co má, tak myla lednici. Pravda ale je, že tak, jak ona mívala vypranou halenku do bíla a vyžehlenou, tak to bych já nedokázala, ani kdybych se rozkrájela.

Na druhou stranu nesnáším, když musím něco hledat. To dělá moje dcera, že věci kolem ní jenom prší do všech stran a šíří se chaos. Tak z toho já šílím.

Největší tíha úklidu u mě leží v roztřídění různých hromad a hromádek věcí a jejich distribuce na správná místa.


Kdyby autorka, stejně jako mé drahé dítě, věci okamžitě ukládala na své místo, tak si ušetří spoustu práce a nervování. To já dělám automaticky, co nedělám automaticky, tak to je rozplánovaný úklid, na to ve mně musí čas dozrát.
listopad 05, 2019 10:20
... : mamča
Hromádkám různých předmětů se u nás doma říkalo hnízda. Čas od času jsem hnízda přebrala a rozličné předměty uklidila na místa kam patří. Od té chvíle pořád někdo něco hledal. Ložnici, kam se uklízel před návštěvami např. košík s nevyžehleným prádlem, se přezdívalo 13. komnata.
Vzpomínám na ty časy, kdy jsme měli nad dětskými pokoji cedulku "Před odchodem z dětského pokoje si důkladně očistěte obuv". Jeden čas se v dětském pokoji nacházely i různé díly aut, a pokojem vedlo cosi jako chodníčky v rašeliništi. Od dveří k posteli, psacímu stolu, šatníku a skříňce s učením.
Přesto ve vlastních domácnostech mají synkové naklizeno jak na Vánoce.
Děti vylétly z hnízda, a mám celkem uklizeno. Není to ale pořádek, kdy je prádlo vyskládáno do komínků, a žabičky na záclonách vyměřovány šuplérou.
Nehodlám se prouklízet ke smrti, v bytě se má především bydlet a žít, tak, aby nám tam bylo dobře.

listopad 05, 2019 10:45
... : doktor
Náhodou úklid je super věc,vždy mne s tím manželka naštve,ale jinak mám rád ve všem řád.To znamená hrníčky ,talíře,příbory a hlavně knihy,stačí jen sáhnout a máknout.
listopad 05, 2019 12:40
... : Míša šíša
Krásný!! smilies/grin.gif
Zcela se poznávám.
listopad 05, 2019 19:38
... : Josef Kouba
O pořádku či nepořádku v domácnostech bych mohl vyprávět desítky příběhů. Domácnosti přistěhovalců z Evropy bych klasifikoval školní metodou 1-2. Rodilé Kanaďanky pořádek v domácnosti, katastrofa. 3-4. Paničky střední a vyšší vrstvy si nechali domácnost uklízet 2 až 4 za měsíc. Ale ve domech o rozloze 350 až 500 čtver. m. 4 až 5 pokojů se stejným počtem koupelen si mé zaměstnankyně mákly. Ve dvou až 3-4 hodinový úklid.
listopad 05, 2019 23:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]