O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GRETA, TA "BÍLÁ KOBYLKA" PDF Tisk E-mail
Středa, 28 srpen 2019
Přejít na obsah
GRETA, TA "BÍLÁ KOBYLKA"
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Shrňme si raději stručně vědecké argumenty vůči zprávám a deklaracím OSN, a všem těm politickým uskupením, která nás varují před tou hrůznou zhoubou a katastrofami rozměrů nevídaných. (Zároveň však doufám v alespoň částečnou znalost středoškolské matematiky). Následné mé poznámky adresuji pro „klimatická“ tvrzení:

 

 

-   Jsme schopni zmapovat klima za posledních 500 mil let. Povětšinou bylo tepleji než dnes, a i nyní nejsme vůbec od normálu.

-   Známe historický nárůst CO2 bez nárůstu teploty.

-   Není pravda, že 97% vědců prohlašuje, že se klima mění. Tahle zpráva byla vymyšlená a například Oregonská petice vědců tvrdí opak. Je sice napadána liberály - pro několik podpisů, které mají být falešné. Předpokládám, že to je pravda, ale musíme si uvědomit, že více než 30 tisíc dalších podpisů uznávaných vědců s vysokoškolským vzděláním vědeckého směru, je pravých.

-  Teplo na zemi zajišťuje "skleníkový efekt", bez nějž by bylo na planetě minus 18 °C. Oxyd uhličitý, CO2, se ve skleníkovém efektu podílí 10% (zbytek je vodní pára). Potencionální nárůst jeho koncentrace ovlivní celý efekt pouze logaritmicky (tady je ta středoškolská matematika), což znamená, že vzhledem k možnostem jen nepatrně.

-   Možný nárůst CO2 by globální teplotu navýšil nejvýše o 3° C. (No, uhašení všech podmořských sopek je asi tak jediné, co by snad mohlo tento nárůst ovlivnit.)

-    Musíme si uvědomit, že metan vypouští i termiti a některé rostliny.

 -   Stejně tak spálení všech fosilních paliv (najednou) by možná zvýšilo teplotu o jeden stupeň, ovšem pořád by bylo na zemi chladněji, než za renezance.

 

…..

 

(Oxid uhličitý je běžnou součástí zemské atmosféry, přičemž jeho koncentrace (průměrně 0,040 % v roce 2013) v ovzduší kolísá v závislosti na místních podmínkách, na výšce nad povrchem a relativní vlhkosti vzduchu v ovzduší. V půdě je ho celkem 2x více než v atmosféře a v oceánu zhruba 50x více než v atmosféře.

Lokálně velmi vysoká koncentrace je v místech jeho výronu sopečných plynů ze země ve vulkanicky aktivních oblastech a v některých přírodních minerálních vodách. Ročně tak vulkanické aktivity dodávají do ovzduší Země přibližně 130 až 230 milionů tun, což představuje řádově jen 1 až 2 % produkce CO2 lidstvem.

Oxid uhličitý byl také nalezen v mezihvězdném prostoru. Je hlavní složkou atmosfér planet Venuše a Mars. Spektroskopicky byl prokázán i v řadě komet.)

 …..

 

Je nutno si s konečnou platností uvědomit, že v podstatě není dennodenní lidské aktivity, která by i vzdáleně mohla ovlivnit či způsobit změnu klimatu.

Takže - když dojdou argumenty, nastoupí do tvrdého boje city. Minimálně od křižáckých výprav se pro manipulaci lidstva nesmírně úspěšně používají děti. Pokud možno nemocné a hlavně nevinné. Však to znáte, kolik reklam je na světě s dětmi, na kolik nejrůznějších akcí byly děti zneužity...

 

 

 

 

Autistická copánkatá šestnáctka Gréta (podívejte se na její cestu do New Yorku - ultramoderní závodní jachtou Malizia 2)  ve středu dorazila na Coney Island v New Yorku, později odpoledne místního času pak zamířila na jachtě do přístavu na Manhattanu. Organizace spojených národů tam na počest Gretě vyslala - na přivítanou - 17 plachetnic...

 

No, a 23. září tuhle úžasnou dívenku čeká projev na klimatickém summitu, který v sídle OSN v New Yorku (na okraj výročního Valného shromáždění) pořádá generální tajemník OSN António Guterres.

Jen se podívejte, jak se Greta mění, jak je úžasná, sebevědomá, jak „chrání přírodu“ - ani svými exkrementy neznečistí moře, a v jednom kuse neustále mobilizuje k boji a nápravě.

 

Přátelé, při té příležitosti nejde nevzpomenout na slavného Pavku Korčagina či Pavlíka Morozova a všechny další Gretiny předchůdce.


 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]