O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEDEN OSUD PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 07 únor 2008

Rozhodla jsem se vypsat vám svůj příběh, jak vystřižený tady z Kudlanky. Ale - na rozdíl od těch, které se tu teprve řeší, ten můj už je vyřešený. A doufám, že to může některé ženě pomoci v jejím rozhodnutí. Začalo to všechno jako idylka. Chudá holka, chudý kluk,  velká láska, podnájem obrovská láska, skromnost...

 

 

 

 

    Pak já chtěla rodinu, on kariéru, a nůžky se začaly rozevírat...  Já dělala vše pro teplo rodinného krbu, on si začal budovat kariéru a vydělávat peníze. Takhle to jelo 28 let! Posledních sedm let bylo je pro mě už jen psychické strádání a utrpení; ale znáte to - já stále věřila v nemožné, v sílu rodiny, pracovala jsem, starala se o děti, rodinu, dělala mu repre doprovody, nechala se jím oblékat, měnila jsem image na jeho lusknutí prstů, nechala j se kontrolovat, jestli jdu opravdu v té kožené mini a vysokých podpatcích do práce, odevzdávala jsem mu celý život peníze, vařila z mála, protože jsme prostě "byli moc drazí", šila dětem a nakupovala v sekáčích.

 

  Děti jsem vychovala i bez jeho pomoci skvěle, oba jsou na svých vysněných školách a jsou to mí nejlepší kamarádi. Po jeho čtyřicítce se totálně změnil, přitvrdil a začal si užívat. Věnoval veškerý čas koníčkům, cestování a tvrdil, jak je to pro něj důležité a já mu vše odkývala s tím, jak uznávám, že je odpovědný vedoucí a potřebuje si odpočinout ...prostě mnou manipuloval dokonale.

 

    Jinak - on co úznal za vhodné to koupil, ale když jsem chtěla změny v domácnosti, musela jsem uprosit švagry, aby mi s tím pomohli. A jak to nakonec dopadlo? Pan ředitel,  navenek úspěšný a vzorný člověk, morální a stále jako ze škatulky, pro všechny skvělý muž, se před 9-ti měsíci se mnou rozvedl.  Když mi před rokem a půl oznámil, že si mám najít právníka, že se se mnou rozvádí, řekla jsem mu, že na právníka nemám, ale tajně jsem si paní na právnické rady našla, bez ní bych toho kravaťáka nezvládla. Poslední léta nebyla k vydržení, to už se choval drze a dělal nám naschvály, zadlužil nás a mně bylo jasné, že v tom jsou jiné ženy ( teď už vím, že má dvě stálé milenky, jednu v Ostravě a druhou v Praze,  servis mu teď dělá jeho matka a starší sestra).  Pak ho ještě vyhodili z práce, našel si jinou, odtamtud ho vyhodili taky a nakonec se dostal do pražské firmy, kde pracuje jako ředitel divize. Stále má image "Pan dokonalý". 

 

     Ale - děkuju osudu, že se se mnou rozvedl, že požádal o rozvod on - protože - to přiznávám - já bych nikdy od svého snu neodešla, nikdy bych nerozpustila rodinu, i když to bylo peklo. A teď? Teď mám svépomocí opravený byt, zařízen podle svého, útulně a krásně, dřív mi nedovolil ani květiny, ani poličky :-))). Prostě - zdá se mi že létám, díky jeho rozhodnutí žít a užívat bez "koule na noze" jsem svobodná.

 

     Konečně si tedy užívám svobodné vůle - dělám si co chci a kdy chci, neperu a nežehlím jeho kvanta prádla, nevařím na povel teplé večeře nebo dietní salátky (stejně bylo všechno špatné, vždyť i tu kávu jsem mu dělala špatně). Jsem konečně absolutně samostatná a soběstačná i se středoškolským platem....

 

     Ráda bych všem trpícím ženám poradila: utečte a nehleďte na rodinu, bude Vám lépe. Já to nikdy neudělala a vím, že to byla obrovská chyba.  Přeji všem ženám krásný a klidný život.

 

Eny

 

Komentáře (29)add feed
Milá Ený a Daní : Eva
děkuji, že jste mi tenhle příběh dopřály, mám z Vás dočista nefeministickou radost a přeji moc, ať už ani jiné pocity, než klidu a štěstí, v životě nemáte! smilies/wink.gif
únor 07, 2008 20:08
Evi, : skaz
stojím za tebou,Danielu budeme lynčovat psychicky,jako ona nás.
únor 07, 2008 23:43
nechápu, co se na tom článku může nelibit? : d@niela
vždyť ona je už šťasná a spokojená...
únor 07, 2008 23:48
... : bb
to ano, konec dobrý všechno dobré, ale...28 let ??
to vydrží vážně jen ženská
pokaždý když tyhle příběhy čtu, tak si říkám, jestli jsem normální, a nebo rozmazlený zpovykaný fracek, když bych tohle nevydržela asi ani rok
únor 07, 2008 23:51
Jsem : skaz
cynik
únor 07, 2008 23:55
... : bb
co naděláš, za to nemůžeš
únor 08, 2008 00:00
já totiž : skaz
nevěřím na šťastné konce v nádherném "panorámatu" zapadajícího slunce za obzorem.Já prostě věřím,že se můžeme naučit - my sami - když chceme - cokoliv.Ale musí nám to stát za to.
Prosím pro mne - ne teatrálě.Prostě jakkoliv jinak,ale ne takto.Hovg.
únor 08, 2008 00:11
... : bb
Hovg má být asi něco jako howgh, no ale stejně se zeptám, z čeho soudíš, že ten odchod po 28 letech byl útěk a ne důsledek jejího osobního vývoje, chceš-li naučení se, protože konečně dospěla k tomu, že její spokojenost jí za to stojí a tak jak žije teď, k ní nedospěje?
A když takový vývoj trvá delší čas a člověk pak prozří, vnímá to jako sundání pout, tak je z toho tak pryč, že má k teatrálnímu projevu blízko.
Ostatně, není to určeno nám, ale jim, tak ony si to snad rozklíčují.
únor 08, 2008 00:23
každá, které se povede získat zpátky sebevědomí, : Milena
zaslouží obdiv a pochvalu. I když - zaa tak dlouhou dobu.. Ale přesto, gratuluju, Eny, užij si ještě krásy života!
únor 08, 2008 02:27
Tak, jak vtipně říká NČ, jsem teď z toho jelen Zlaté parohy : Eva
Daní, já to myslela úplně normálně, že se mi to líbí, že mám z Ený radost,jako z osvobozené, byť původně nechtěně, lidské bytosti! A z obou fakt radost, že jste mi to dopřály! A přeji Vám fakt setrvalý klid a štěstí! Jediné, co mne napadá, že mohl být matoucí, snad ten smajlík? Nebo to "nefeministické"? Protože feministka nejsem, ale často tady nakonec píši, ať holky zmizí od chlapa, což není způsobeno mým žádným feminismem, ale výhradně podmínkami, ve kterých žijí.
únor 08, 2008 04:28
Skazíčku, : Eva
tentokrát jsme se, asi mojí slovní neobratností, jen zdánlivě a na chvíli, minuly smilies/grin.gif
únor 08, 2008 05:19
Eny, gratulace!!!!!! : Ceskymo
Jenom doufam, ze si to prectou vsechny ty uslapnuty, co na ne NC rika jenom "svata prostato" (nebo prostoto?) smilies/cheesy.gif
Ne ale vazne - konecne jedna, ktera to poresila, misto stezovani si "proc me nema rad?"... no, kdyz nema, tak k certu s nim, ne?
Drzim ti moc a moc palce, at mas co nejvic kytek a policek (ja vim, na ty jsou chlapi nejak alergicky, vetsinou, jenom nevim proc?) a hlavne krasnej a spokojenej zivot. A nelituj toho, co bylo, to te udelalo takovou, jaka jsi - silna, senzitivni, optimisticka, pac uz tedko vis, ze je na svete spousta sra*ek a tak se umis radovat ze zivota.
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
únor 08, 2008 07:14
Škoda těch promarněných let a špatného příkladu pro děti, : mamča
protože děti budou tenhle model soužití nechtě opakovat. Ale třeba ne, třeba je to zasáhlo stejně jako mámu, a budou se tomu bránit.
Eny přeju krásné prožití svobodného života bez obav z budoucnosti. Je fajn, že sem svůj příběh napsala. Možná to pomůže nějaké nerozhodnuté, co se snaží udržet nefungující manželství "kvůli dětem".
únor 08, 2008 08:07
Omlouvám se, : skaz
za včerejší příspěvky,já mám prostě problém zkousnout,když my ženský tak dlouho držíme a nakonec zjistíme,že zbytečně.Vždycky je mi líto času,který ztratíme/já vím,že to posílí/,ale 28 let je strašně moc.Ený - přeji ti,aby už každá vteřina tvýho života byla svobodná.Nemůžu říct šťastná - dokonalý štěstí není.Ale za štěstí já považuju i to,že mám svobodnou volbu.

únor 08, 2008 08:20
Skaz, : Ceskymo
vis, voni i ty "ztraceny" roky nejsou nakonec ztraceny - ty asi byly nutny k tomu, aby ten jedinec dospel a vyspel... a ja mam pocit, ze Eny z toho nakonec vysla skvele - kdyby tuhle svobodu mela o tech rekneme 20 let driv, tak by sem nejspis psala, jak je nestastna, ze ten a ten ji nechce a ona chce prave tamtoho... holt zivot je obrovskej ucitel a nakonec vsechno prijde v pravej cas. I ta Eny svoboda....
Ale jinak mas pravdu, my zensky opravdu drzime a vydrzime vsechno - kvuli detem? Rodine? Zvykum, v kterych jsme byly vychovany? Vlastnimu svedomi?
Vis, je toho tolik, ceho se jeste musime nekde v ty nasi dusicce zbavit... tak nam vsem dej cas a nenadskakuj, ja chapu, ze te to se*e, ale s tim nic nenadelame...ani ty, ani ja.
únor 08, 2008 08:28
Ono to bude asi tím, : wendy
že my ženský většinou okamžitě zapomenema na to ošklivý když se nám jen zazdá, že by mohlo být líp...ale těch let je škoda, to je fakt.
Kauza poličky - u toho se zastavím. Největší problém u nás byl, tu poličku udělat a připevnit, neb to je práce. A terminy byly neskutečně dlouhý. Takže jsem si ji sehnala jinak a připevnila buď už sama, nebo pomocí třeba taťky na hoďku. Tohle vypadá ale na jiný problém - buzerace za každou cenu. Bože, a tolik let - to bych asi nevydržela.
únor 08, 2008 08:31
Hele, Wendy, : Ceskymo
vono to neni jenom je vyrobit a pridelat, ale treba jsem zazila kamarada, jak rval "Tak tohle bys v MYM dome neudelal, kdo pak ma vsechny ty diry zacpavat? ZADNY obrazky, ZADNY policky!"
No, poresila jsem to po svym - policky jsem si udelala a povesila sama a na manzela jsem koukla svym nejzlejsim pohledem, kdykoli k tomu chtela neco podotknout - a byl klid.
Ale stejne porad nechapu, co ty chlapi proti ten polickam maji? smilies/cheesy.gif
Jinak mas pravdu, je to hodne let - ale asi to nebylo vsechno jen a jenom na draka, jinak by tam Eny nevydrzela, ne?
únor 08, 2008 08:47
No já budu teda jediná rejpavá. : Gréta
Vždyť Eny neodešla sama, celých 28 let dělala, co chtěl a nakonec ji stejně zase on opustil. Ona jen vyjadřuje, že zjistila, že i bez Něj dokáže dýchat a dokonce je jí dobře.
Připomíná mi to mou mámu, napsala by určitě přesně ten samý příběh manipulované ženy, a přitom jediné, co si za celý život s tátou dovolila, byly smutné výkřiky a výčitky. Nikdy žádná akce směrem k tomu, co by chtěla, vyrazit ven do divadla, hodit nás děti na chvíli tátovi na krk.
únor 08, 2008 09:11
K těm poličkám a obrázkům : Míša šíša
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Bez dalšího komentáře.
únor 08, 2008 09:30
no Evi : Kamila
ale ty jsi feministka smilies/smiley.gif to jsme tady téměř všechny. Ale to je přeci dobře! On je feminista třeba i NČ s názory typu - uvaříš blbě ať si příště uvaří sám smilies/smiley.gifapod...
škoda, že je feminismus tak zprofanovaný, že se téměř každá rozumná ženská brání, že feministka není smilies/wink.gif
únor 08, 2008 10:17
no já zas až tak : Inka
ušlápnutá nebyla, byla jsem se svým prvním manželem od 16ti let a v 19ti si ho brala. Asi jde o ten první rozvod, nesla jsem ho těžce i přesto, že jsem to byla já kdo ho podal, měla jsem dlouho uvnitř sebe pocit nějakého svého nezvládnutí. Ale když jsem se za pomoci dobrých přátel, kteří mě nenechali propadat depkám a smutkům, z toho dostala a zjistlila, že to vlastně sama zvládnu dokonce lépe než v manželství, tak jsem začala žít a byla to opravdu krásná doba, ráda na to vzpomínám (musím říci, že se mi i zasteskne). Neměla bych problém se do toho vrátit zpět, protože už vím do čeho jdu. Shodou okolností jsem tenkrát zjistila, že je spousta mých kamarádek sama už nebo ještě a pořádali jsme společné akce: tancování, vinárny, hory, kola, výlety..... Bylo to super. Je pravda, že na vás nikdo doma nečekal, ale zase tam byl stále pořádek, žádné velké vaření, koupit si člověk mohl co chtěl a kdy chtěl, jít kam chtěl také a vrátit se až uznal za vhodné, třeba i za 3 dny..., byl to takový pozdní návrat do svobody, který si prožijete když jste starší tak nějak víc intenzivněji a radostněji.
únor 08, 2008 10:43
Kamilok, jakej NČ zase feminista? : NČ
Řeknu to komukoliv. Chlapovi i ženský uplně stejně. "Když se ti nelíbí, jak to dělám, žádnej problém. Udělej si to sám."
Nevidim na tý odpovědi vůbec nic špatnýho.
únor 08, 2008 11:26
ale enčé!!! : Kamila
No právě dyk vo tom kurnik píšu! Celej feminismus je vo tom měřit voběma pohlavím stejnym dílem! A žádný dvojsmysly prosim smilies/grin.gif
únor 08, 2008 13:08
Už zase ty pohlaví : NČ
Myslíte vy ženský vůbec něčim jinym? A na něco jinýho?
Teda - ne zase, že mně osobně by to až tak vadilo...
únor 08, 2008 13:42
Jo, NČ, : Všechny ženy světa
ještě mxslíme na tvoje kolena. Hihihihihihihi. smilies/grin.gif
únor 08, 2008 21:34
Kamilko, si budu asi muset dávat pozor na tu tvou telepatii : Eva
smilies/grin.gif Ale, já jsem o sobě nikdy nepřemýšlela ve smyslu feministky. A máš úplnou pravdu, že hlavně proto, že když nějakou vidím, tak se mi zdá, že tak nešťastně a hystericky argumentuje, že si vždy říkám: no tos nám zase pomohla, leda tak, kdybys zalezla a mlčela. A i se ti kolikrát chviličku stydím, že jsem stejného rodu. Takže já beru lidi, především jako lidské bytosti, které mají právo na slušné podmínky pro život. Chlapy mám ráda, ale je pravda, že cítím vnitřní potřebu s holkama sdílet a je ochraňovat více. Tak jestli tohle je feminismus, tak snad i nakonec feministka jsem? smilies/grin.gif No nazdar, Kamčo, to jsou konce smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 09, 2008 07:43
všem : Eny
dobrý den, já teprve dnes zjistila!!!! Že paní Daniela vypíchla už můj první příspěvek do Kudlanky. Děkuji a děkuji i za příspěvky.
Gréta to vše vystihla perfektně.
Já nemohla nikdy "hodit děti" jemu na hlídání. Vždy, když bylo třeba pomohla má maminka. Když byly synovi dva roky a zjistilo se že zvládá písmenka, musel se začít učit abecedu, šel do školy a uměl číst a počítat. nebylo to nic hrozného, bylo to skvělé, my dva si hráli a učili zároveň, jen ex řval, když se spletl. To byly stresy. Když se mi narodila dcerka, po dvou samovolných potratech (4 a 5 měsíc)a jednom porodu mrtvého chlapečka (7měsíc), pak operace dělohy a lázně a pak 9 měsíců ležení a vysněná dcerka...ex přišel do porodnice a řekl jen, gratuluji, máš cos chtěla, a vlastně to vše začalo. No, celých 9 měsíců se mnou nemluvil a ignoroval mne i syna. i do porodnice mne vezla maminka. On si odjel do Prahy.
Je to pryč, jen jsem chtěla vysvětlit proč jsem mu nemohla dát děti hlídat. když byly dcerce 2 měsíce chtěla jsem synovi udělat radost a u mamči jsme se strejdou a bráchou pro děti udělali mikulášskou, dvě hodiny ex dcerku hlídal. My se synem přišli domů a on na mne řval že jestli mu ji příště nechám hlídat, že s ní praští o stěnu, že mu prořvala dvě hodiny....nikdy na to nezapomenu. Všude jsem chodila s dětma. Nehla jsem se od nich. proto s nima mám tak skvělý vztah......
říjen 21, 2008 07:40
ještě dodatek...... : Eny
byl to vysokoškolsky vzdělaný člověk dbající o zevnějšek a slušného vystupování a já si myslela že takový muž (byl hodný)je opravdu vhodný pro partnerství. Plánoval se mnou děti. Pak, když začal vydělávat, vše se otočilo.
Jak tak sem tam písnu do Kudlanky, mám chuť začít psát knihu.....ikdyby jen pro sebe.
říjen 21, 2008 07:49
Eny, jak žiješ? : Zdena1961
Co je u Vás nového? Mám ráda dobré konce, proto sem chodím já...kvůli té naději, že bude líp...
srpen 10, 2012 13:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]