O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DALŠÍ DEMONSTRACE - ROMSKÁ V BRUSELU PDF Tisk E-mail
Středa, 10 červenec 2019
Image result for štefan pongoTéměř sedmdesát Romů předevčírem demonstrovalo před Evropským parlamentem. "V našich zemích - v Čechách, na Slovensku, ve Španělsku, v Portugalsku, Polsku, v Rumunsku, v Bulharsku - nás vlády nechtějí poslouchat. A protože jsme také občané EU, rozhodli jsme se demonstrovat za naše práva zde. V Evropě žijeme přes 900 let a jsme její součástí," vysvětlil důvody akce organizátor Štefan Pongo.
 
 
 
 

 

 

Na obrázku může být: 5 lidí, smějící se lidé, stojící lidé, oblek, boty a venku

 

Organizátor akce, řidič kamionu Stefan Pongo, žije s rodinou v Manchesteru. Přestěhovali se tam před 15 lety z České republiky - kvůli rasové diskriminaci.

 

V úvodu k demonstrantům promluvil český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Na místě je podle něj tvrdší postup vůči zemím, které Romům neumožňují vzdělávání nebo udržují existenci romských ghett.

 

Evropský parlament se poměrně dost o změny snaží, řekl Zdechovský, a připomněl např. pravidelnou organizaci Romských týdnů v EP. Je potřeba, aby se pravidelně, nejen dnes, ale i do budoucna, i ve větším počtu shromažďovali. Následně od přítomných převzal v obálce Chartu romského lidu, kterou sepsal Stefan Pongo. Společně s německým europoslancem Romeem Franzem, který má romské kořeny, ji pak otevřeli.

 

 

Romeo Franz k přítomným následně promluvil romsky: "Romové nejsou problém, Sinti nejsou problém. Problém je rasismus. Na nás je, abychom pracovali s majoritou. Anticikanismus je důvod, proč Romové žijí v chudobě, a politici musí vidět, že nás musí brát jako rovnocenné partnery. Už nechceme být oběti, chceme rovnocennou participaci na inkluzivních strategiích pro naše lidi."


Během demonstrace promluvil také ředitel organizace Khamoro, působící na Sokolovsku Emil Voráč. „Přišli jsme sem, protože chceme spravedlnost. Chceme, aby demokracie dávala prostor každému. Romové jsou z ní vyjmutí a žijeme třicet let v demokracii. Vynaložilo se spoustu miliard na integraci romských komunit. Za těch třicet let přibylo vyloučených oblastí o 550 %, za prostředky těchto dotačních titulů.“

 

Plánované několikahodinové akce se původně měly podle organizátora zúčastnit stovky lidí z různých koutů Evropy.   Snad to tedy vyjde příště...

 

P.S.  Jenže úcta a blahobyt se vydemonstrovat nedají. Ty se získávají usilovnou prací rukou a hlav.

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (9)add feed
... : doktor
Ať si jdou omrknout jaké občany EU ( Romy ) naleznou v Ústí nad Labem.Najdou se mnozí,kteří jim budou dělat průvodce.Velice poučná exkurse.
červenec 10, 2019 12:46
... : andrea
demográcieeee, dyškryminácieee

Ale je fakt, že se už máme dobře, protože demonštrovat se dá za všechno, všude, se všema, proti všem.

smilies/grin.gif
A třeba jim i ty jejich dluhy budou jednou odpuštěny.
červenec 10, 2019 14:46
... : NČ
Dycky Most!
červenec 10, 2019 14:49
... : d@niela
smilies/grin.gif

Tak přesně na to jsem si vzpomněla...
Nojo, sedmdesát lidí i s muzikou, babičkama a lidma okolo :-).
Dva politici si udělají čárku, že se zúčastnili.
červenec 10, 2019 15:28
... : toulavejV
Tak předně, svý ŠPATNÝ pověsti, co jsem zač, se nezbavím PŘEJMENOVÁNÍM se, ale změnou chování vůči svýmu okolí! A když se chovám všude po Evropě, v různých národech s různou mentalitou, stejně špatně, jenom hloupej může očekávat, že se to neodrazí na jeho pověsti, co je zač.
Tudy k lepšímu životu cesta nevede přes přejmenování se, když to každej ví.

Vede přes práci, vzdělání, snahu. Ale když to všechno většině z těch přejmenovaných chybí, zkouší to pár těch vychytralých z nich jednodušším způsobem, třeba demonstrací přes politiky, co se bojí říkat veřejně, jaká je skutečnost, aby je progresivisti neonálepkovali těmi zavrženíhodnými slůvky, který se ani neodvažuju napsat, jak jsem z nich zhnusen . . .
:-)
červenec 10, 2019 15:49
... : Sidon
V úvodu k demonstrantům promluvil český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Na místě je podle něj tvrdší postup vůči zemím, které Romům neumožňují vzdělávání nebo udržují existenci romských ghett.

No, tohle je demagogie jak vyšitá. Kdo jsou ti, kteří neumožňují "gitanům" chodit do škol a ještě je nutí žít v ghettech?!!! Asi je to sám Pán Bůh. Já mám zato, že u tohoto etnika dochází k častému incestu a často taky již v útlém věku. Za těch 900 let, jak říká ten jejich mluvčí, že jsou součástí Evropy, se to projevilo na jejich "inteligenci" a ostatních "schopnostech". Ta prokletá "koreknost", která nedovoluje všem těm poseroutkům mluvit otevřeně, ale jen to, co je právě korektní, to celé jenom komplikuje. Je to začarovaný bludný kruh, z kterého asi není úniku. Jeden Američan řekl, že pokud se vyskytne problém, je potřeba jej správně označit a vyhodnoti, aby se pak mohl řešit. Jenže to se těm "korektním" politikům stále nedaří.
červenec 10, 2019 17:38
... : mamča
A já bych jim tu spravedlnost dopřála. Všichni dospělí ráno do práce, všechny děti hezky do školy. Žádná diskriminace, že se budou do oběda válet v posteli a večer se posmívat lidem, co jdou z práce. Hezky jako majoritní společnost. Na bydlení si vydělat peníze, žádné "dafky". Hned by si všeho, na co by si museli vydělat, víc vážili.
Takový vlastnoručně postavený dům by si nejspíš nezničili. Nevytrhali radiátory ze zdi a neodnášeli v létě do sběru. Ono by jim na podzim mohla být zima, a nikdo by jim nové bydlení nenabízel.
červenec 10, 2019 18:42
... : mamča
*deeres* Tý brďo ! Pravda !
Jsem zvědavá, jak dlouho autor ochrání zdravou kůži. Jak od Cikánů, tak od různých udavačů multikulti.
Nojo, on žije na Žižkově, zatímco ti dobrose.ové ve vilách na Haunspalce, že ?
červenec 12, 2019 07:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]