O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OPRAVTE TY VOLIČE! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 červen 2019
Všude na mě koukají sofistikované analýzy, co to té půlce národa je, že volila špatně. Tedy Zemana. Za tím je nějaká jejich nedostatečnost. Jsou porouchaní. Kdyby byli v pořádku, volili by správně. Nejdřív přišla vlna velkých spekulací, že je to vzděláním. Dokonce se šíří graf, kde je to krásně ukázané.

 

 

 

Tedy, chyba je, že je vytvořený z vybraného vzorku tazatelů jedné webové ankety. Ale to nevadí, musí to tak přece být! Nevzdělaní vidláci volili špatně. Neva, že statistiky to tak úplně nepotvrzují. Někdo mluví o IQ, ale to s tím, věřte nevěřte nesouvisí vůbec.

 

Někoho napadlo, že za to můžou exekuce a měli bychom řešit nemravný systém exekucí - to zní výborně. Jen to stále nemá s volbou prezidenta nic společného. Takže co je na nich k sakru špatného? Musíme najít, kde je chyba, a pak ty voliče opravit, aby příště volili správně!

 

Jediné, co si nedovolíme připustit je, že ve voličích Zemana není chyba nebo problém vůbec žádný. Oni nejsou porouchaní, nesvéprávní, nedospělí, nezkušení nebo nevzdělavatelní. Oni jen mají jiný názor. A za to se - snad ještě stále - neposílá na převýchovu ani do servisu na repasi.

Pro spoustu lidí kolem mě je samotná možnost, že někdo má jiný názor, a ten názor není automaticky špatný (protože se neshoduje s mým), nepředstavitelná.

Jenže je to tak.

A ten jiný názor nezní, že by chtěli návrat oldschoolových komunistů nebo vpád Putina (který s komunismem upřímně řečeno nemá názorově vůbec nic společného). Prostě jen mají plné zuby neomarxistického utahování šroubů. Nástupu hyperkorektního zmagořeného newspeaku. Tance kolem práv homosexuálů na adopce (aniž se někdo z nich ptá, jaká práva v tom všem mají adoptované děti), práv pedofilů na to nebýt ostrakizován, práv šílenců na záchody pro třetí pohlaví. Výkřiků, že hranice je jenom zbytečná čára na mapě. Práv syslů na odmítnutí novostavby. Práv šneků zahradních na důstojný život v našich zahradách.

Celé té neokomunistické zblblosti. A tu nám sem nehrne žádný Putin, ale alkoholik Juncker, který z titulu šéfa EK připravuje velkolepé oslavy narozenin Karla Marxe. (Pravda podpořen komunistkou Mogherini a náckovským socialistou Schulzem.) Jediný pohled na tuhle sebranku bere argument každému, kdo Zemanovi vyčítá, že je opilec.

Ale zpět k jeho voličům: Jestli chci pochopit důvody těch, kdo volili "jinak", nesmím je nálepkovat. Jakmile někoho onálepkuju, je utrum s nadějí, že mu porozumím. Jestli s někým chci hledat společnou řeč a konsensus, nemůžu začít tím, že mu vysvětlím, že je hlupák, kterého nenechám rozhodovat klíčové věci. A už vůbec to jaksi nejde tím, že si dám do statusu "Přihlaste se vy hovada, co ste ho volili, já vám rozbiju držku!" naštěstí končící odebráním z facebookových přátel, ale blbé je to úplně stejně.

Že ve skutečnosti prezident může změnit jen málo z toho, co jsem zmínil? Ale ty volby nebyly primárně rozhodováním o tom, který z těch dvou špatných kandidátů bude pět let úřadovat na Hradě. Byly primárně komunikací. Sdělení, kterým jedna půlka společnosti dávala najevo svou nespokojenost s arogantním a povýšeneckým chováním té druhé půlky. A je jen na ne-voličích Zemana, jestli toto sdělení pochopí a zpracují.

Až budou příště prezidentské volby, Zeman kandidovat nebude. Společnost bude ale skoro jistě rozdělená stejně jako dneska. Ten, kdo bude zvedat prapor kandidáta, bude muset - bude-li chtít zvítězit - začít pokorou vůči svým názorovým oponentům a jejich respektem.

V okamžiku, kdy totiž začnu hledat důvod, proč půlka národa volí "špatně", není chyba v té půlce, ale ze sta procent ve mně.


Tomáš Houška

 

 

Komentáře (67)add feed
... : NČ
Tak myslím, Tomáši, že s pokorou a respektem vůči lidem, oddaným "demobloku" a Milionu chvilek, nemůže pochodit ani sám Ježíš Kristus. Nechtějí diskutovat, nemají důvod, protože mají naprosto jasno: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Je nepřítel a s nepřítelem se nediskutuje.
červen 14, 2019 06:57
... : *deeres*
Za „vyšší princip mravní“, se bojovat musí. :-)
Schovat pod hezké heslo se dá ledacos i vztek, že jsem to nebyl zrovna já, kdo zvítězil ve volbách. Předtím to bylo "pravdou a láskou proti lži a nenávisti" a ti pitomí vidláci si pořád nedají říct a podle preferencí si dál hodlají volit podle svého. A to i přesto, že Čvančarová na Václaváku se vzepjala k obdivuhodnému hereckému výstupu:
„Nejste lhostejní, chcete žít krásně svůj život. Jste introverti, kterým nedělá dav dobře, a jste tu, nejste někde na plovárně, klaním se vám,“ pronesla k lidem na Václaváku Jitka Čvančarová. Některá slova směřovala přímo k Andreji Babišovi. „Pane Babiši, naše srdce, čest a svobodu si nekoupíte,“ vzkázala premiérovi a v modlící se pozici vyzvala přítomné, aby vydrželi, jelikož to vše potrvá ještě dlouho."

Ať mír dál zůstává s touto krajinou!
červen 14, 2019 09:50
... : NČ
No, dyť má pravdu. Proč by si měl Babiš kupovat podřadnej šunt?
S tím mírem s ní taky souhlasím. Je to moudrá žena. Bude dobrou prezidentkou.
červen 14, 2019 10:04
... : Iris
Deeres, už jsem unavená, nechci se vydávat bez sebemenšího účinku na vás.

Nejde o výsledek voleb. Jde o nepřijatelnou změnu chování lidí u moci, kteří si demokracii tak nějak transformovali po svém na nedotknutelnost.

A NČ - diskutovat se nedá, vždyť to sám vidíš.
červen 14, 2019 10:45
... : mila1
Něco na odlehčení a pak ode mne zase budete mít na čas klid :-)

Objednala jsem si nějaké cyklotrička na netu a jdu si je vyzvednout na prodejnu.
V prodejně příjemný chládek, v pozadí hraje nějaký francouzský šanson, u pokladny sympatická starší prodavačka.
Říkám jí, že si jdu pro objednávku, že si chci zkontrolovat barvu a velikost, ona na to, že to je pochopitelné a jde pro objednávku.
Prohlížím si trička a nezdá se mi modrá barva, tak se ptám: "Neměli byste jinou barvu?"
Paní prodavačka projíždí zásoby a pak přijde se žlutým.
Koukám na to a nejsem si jistá: "Nebude to přitahovat hmyz?"
Prodavačka: "To asi ano, hlavně motýle a včely".
Já: "Ale včely mají radši řepku, ne?"
Prodavačka: "A Vy nemáte ráda řepku? Takové pesto z řepky nebo salátek... ".
Já: "Tak to jsem fakt nezkoušela.."
Obě se chechtáme..
Prodavačka: "A jé, pokladna hlásí error a přesýpají se mi hodiny.."
Já: "To je za ty řeči o řepce.."
Prodavačka obrátí oči v sloup a spustí: "Andreji, promiň, vůbec nejsi dotační podvodník, nekradeš, jsi ten nejlepší premiér, co jsme měli..."
A jako zázrakem - kasa naskočí.
Odcházím a prodavčka za mnou volá: "To jen my Češi jsme takoví Švejci, že si umíme dělat legraci i z vážných věcí.."
A já se cítím fajn, protože jsem si zase ověřila, že existují lidi, se kterýma se dokážu smát.

Přeju krásný víkend všem a Iris, kyttce, Krakonošovi a Danielce obzvlášť.
červen 14, 2019 11:48
... : *deeres*
Iris, mne to také nebaví, já vím, co je Babiš zač. Ale to jsou tam všichni, jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. A nikdo je nestíhá, nikdo je neobviňuje.
A tohle je jenom obyčejný hon na čarodějnice, zaplacený konkurenty. O transparentním účtu může Minář vyprávět holubům, za milion by nejspíš ani nenazvučel podium. Vondra takhle prošustroval 525 miliónů.
Začalo to čapákem a už se to veze, přitom těch 50 melounů prý Babiš vrátil a sám do toho vrazil ještě 10x tolik.
Auditní zpráva na střet jeho zájmů je zatím předběžná a teprve bude muset být vyargumentována.
Ty davy jedinců frustrovaných volbami, by si měli počkat, co z toho nakonec vyleze. Ale ne oni jdou řvát do ulic, zblblí propagandou.
Co se týká Benešové, tak to je jenom účelová sprosťárna, kde na demonstracích se tvrdí, že chce odvolat nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, ačkoliv ona sama se dala slyšet, že nic takového nechystá. Reforma justice, kterou navrhuje Benešová a na které se shodují právníci už desítku let, tedy snížení na 3. stupně a ochrana nejvyššího státního zástupce, aby ho nemohla odvolat vláda , tedy mandát pevného funkčního období, je to, co by měla antibabišovská fronta považovat za své splněné přání a ne nesmyslně proti tomu protestovast.
červen 14, 2019 12:18
... : Iris
Deeres, na prvních dvou větách se shodneme, to je fajn, je to sice jen bodík, ale dá se na něm stavět. Jeho honí - no asi protože on je premiér, je mezinárodně vidět a měl by mít nějaký morální kredit, domnívám se. Jenže má ochranu nejvyššího, který se s tím také dost nemaže. Co se týká p. Benešové, tak jsem náhodou všechny ty argumenty i protistrany, když to tak řeknu, sledovala. Mnohé dávají smysl, pravda, jenže já se už bojím všech B. spolupracovníků, myslím, že mu všichni bez rozdílů a bez odporu jdou a v budoucnu rovněž půjdou na ruku. V tomhle si myslím, že on skutečně "umí" zakleknout. A to načasování s p.Benešovou bylo přece dost blbé, kdyby se tak stalo jindy, třeba by se taková vlna odporu nezvedla. Ale to přece mohli předpokládat a přesto to udělali, zvonku to vyzerá, že tím přeci jen něco sledovali a nesneslo to odkladu. A tomu transparentnímu účtu věřím - jsem holt věřící smilies/wink.gif
červen 14, 2019 12:35
... : doktor
Vše je marnost nad marnost.NČ PRVNÍM KOMENTÁŘEM ŘEKL VŠE.
červen 14, 2019 12:35
... : Iris
Milo - pár podobných situací jsem také zažila, je to fajn. Opačných také, co se dá dělat.
Hezký víkend i Tobě smilies/smiley.gif
červen 14, 2019 12:38
... : NČ
Jestlipak jste si všimli, že prakticky ihned po nástupu pí. Benešové, byl "vyřešenej", asi tři roky neřešitelnej, dluh socanů 300 mil. dědicům Altnera? (ve prospěch socanů)
červen 14, 2019 12:49
... : Krakonoš
Houška napsal další arogantní a povýšeneckej článek. Navíc dnešek už dávno není o Zemanovi, ale o Babišovi a babišismu. Babiš má s Putinem hodně společnýho a jejich vnímání státu je zcela totožný (stát jsem já). A Babiš bude nejspíš příštím prezidentem (případně nějakej jeho kašpárek, jako měl Putin svýho Medveděva, třeba Soukup?).
Voliče vyměnit ani opravit nelze, to chápou i děti na druhým stupni zš. Je nutný si uvědomit realitu. Žijeme v zemi, která je přesně na rozhraní prostoru se staletým vývojem demokracie a prostoru, kde se vždycky dařilo a patrně další staletí dařit bude nejrůznějším formám samoděržaví a vlády tvrdý ruky. Sama naše země má demokratickou tradici úplně minimální. Je proto logický, že zhruba půlka lidí bude tíhnout spíš k putinovskýmu typu státu, protože v jejich očích je svoboda blbost, kterou se nenažerou. Za posledních sto let odtud navíc v mnoha vlnách ti, kdo v demokracii spatřujou nějakou vyšší hodnotu, odcházeli. Je vlastně zázrak, že ta zhruba polovina není zase o tolik větší. A my - nearogantní a nepovýšenecký, milej Houško - víme, že s tím nějak musíme žít, a nebo vocuď emigrovat jako už mnoho našich předků. Tak dokud nás ta druhá půlka necpe do antonů a do kriminálů (jako se děje třeba v tom Rusku), máme aspoň tu možnost na náměstí zakřičet, že se nám babišismus nelíbí a že tahle země je i naše. A to zase budete muset strpět vy, činíme tak v souladu s právem týhle země.
Nazdar!
červen 15, 2019 08:41
... : NČ
Sorry jako. Hulákat po náměstích vám nikdo nezakazuje. Řeč je o tom, že nevíte, co chcete. Hulákáte akorát, co nechcete.
To už se tady probírá tejden, asi ve třech článkách a víc než stovce příspěvků. A teď, po tejdnu, jako bys to nečetl. Možná, že´s skutečně nečetl, v tom případě ti sděluju, že všechno co píšeš už tady bylo, je probráno, akorát s výsledkem, že nikdo z příznivců "chvilek" neřekl to, kvůli čemu články vznikly; co chce. Vlastně jo, jedna, která dbá o bystrost svého ducha a cejtí se na 17 let, chce Bartoše a Michálka. Proč? Protože jsou vzdělaní.
Čest!

červen 15, 2019 09:55
... : NČ
Ač nejsem mistrem bónmotů jako náš, demokratickou většinou zvolenej, prezident, jeden někde odečtenej, si dovolím:
"Před třiceti lety se demonstrovalo za svobodný volby. Teď, po třiceti letech, se demonstruje proti nim."
červen 15, 2019 10:09
... : Iris
NČ - jsi technokrat, chceš mít všechno předem nalinkované a spočítané, což není špatně, ale v tomhle případě pořád voláš po nějakém "B", když se nedávno začalo s "A". Znovu odpovídám, je těžké vám posloužit jakýmkoliv jménem, protože jakékoliv jméno rozcupujete. Proč by mladí nemohli chtít svého oblíbence? A proč by ne jiní, kterým se posmíváte v jiných debatách? A proč se s vámi tady hádat, copak to odtud ovlivníme? Nakolik jsme odborníci a politici, abychom to tady rozebírali na atomy? A jak víš, že už nějaká "B" pozvolna nevstupují do hry?
Mám také dva - ne bonmoty, ale citáty. Doufám, že takhle při sobotě ti neudělají moc zle od žaludku...

„Co ještě včera chápalo společenské vědomí jako neslušné, to dnes běžně omlouvá, aby to zítra zřejmě přijímalo jako přirozené a pozítří možná dokonce jako příklad slušnosti.“

„Naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne.“


červen 15, 2019 10:57
... : NČ
Proč bych je cupoval? Ale zatím vidím jen ty, kteří už dostatečně dokázali, co dokážou, nebo ty druhý, kteří naopak nedokázali vůbec nic! Teda, kromě kritiky, nenávisti, udávání. Což se mi ovšem ke konstruktivní činnosti jeví jako kvalifikace nedostatečná. Tak proto. Ty víš ještě o jinejch? Ale reálnejch, s reálnou šancí na víc než 5 procent?
Máš pravdu. Když dělám krok A, chci mít jasno už předem, jakej chci, aby byl krok B. Jinak by mi krok A vůbec nedával smysl.
S prvním bonmotem souhlasím, je to tak, i když se mi to nemusí vždycky líbit.
Druhej bónmot mi přijde, promiň mi to, jako blbost.

červen 15, 2019 11:19
... : Iris
NČ - blbost to není, ale nevěřícímu to tak může...vlastně musí připadat.
červen 15, 2019 11:23
... : NČ
Ostatní bez odpovědi? Škoda. I když vlastně - dyť už jsme si všechno řekli dřív.
Taky nemůžu chtít odpověď na B od někoho, jehož cílem je jen A.
Tak pěknej den. Zrovna tady spadly asi čtyři kapky deště a už to zase pálí jak svině. Není to špatný.
červen 15, 2019 12:09
... : Krakonoš
Já vim, co chci: V parlamentu TOP, STAN, KDU, ODS a jako levicovou opozici ČSSD a Piráty. Premiéra Kalouska, prezidenta třeba Höschla nebo Drábovou, ale ty to nechtěj, takže klidně toho Drahoše. Co chceme, víme: Zemi pokračující v Masarykově díle, pevně ukotvenou v NATO a EU, spolupracující a pomáhající řešit problémy doby. Ne vztekle kolem sebe kopající a směřující k nějakýmu voplocenýmu Czexitu, případně k budoucnosti nejzápadnější svazový republiky budoucího Velkoruska.
A víme, že jinak, než volbama a vítězstvím v nich toho dosáhnout nejde. Demonstrace je dobrá i proto, aby si spousta pasivních, mlčících a k volbám třeba nechodících lidí uvědomilo, že jde docela vo dost a je dobrý se pro něco rozhodnout a za tím aktivně jít. To je hlavní účel demonstrací - probudit i ty, kdo na veřejný dění doposud kašlou, je jim to fuck a zatím se vlastně ještě nevyjádřili. A ukázat, že lidí nespokojenejch se směřováním republiky je vopravdu hodně - a nejsou to žádný živly, povaleči a feťáci. Nikdo si nemyslí, že má smysl přesvědčovat dávno přesvědčený a vyhraněný, vo to tady nejde. Ani v týhle diskusi ne. Ale chtěl jsi B, máš teda B.
červen 15, 2019 12:28
... : NČ
No, aspoň z tebe to vypadlo. Já zase TOP, STAN, KDU, ODS, socany, piráty, v parlamentu nechci. Proč nechci, to už bych se opakoval, už po několikátý.
Přesto, že je nechci, v parlamentu jsou. Ale skutečně, ale skutečně, by mě ani v nejvlhčejším snu nenapadlo, chodit řvát po náměstích, že je nechci. Právě na to jsou volby.
červen 15, 2019 12:42
... : Iris
NČ - tak třeba jednou na to náměstí řvát půjdeš také, pokud se ti bude zdát, že sprostota, drzost a arogance těch u kormidla přesahuje únosnou mez. Ať to bude kdokoliv. smilies/smiley.gif Pokud ještě bude možno na náměstích beztrestně demonstrovat.
červen 15, 2019 13:02
... : NČ
Nepůjdu. Chodím pravidelně volit a výsledky, byť někdy se skřípáním zubů, respektuju. I když to bude Bartoš.
červen 15, 2019 13:51
... : *deeres*
No možná byste si mohli přečíst, co tom řekl historik Vondruška, přesně vystihl to, co si myslím já. Jestli se vám tedy apriory neekluje, že to je na Parlamentních listech.

Jako v každém masovém vystoupení si lidé na barikádách často neuvědomují, za co ve skutečnosti bojují. Oni sami jdou mnohdy čestně a poctivě za hesly, která jim vloží ti v pozadí na praporce. Jenže za líbivými hesly je vždycky čertovo kopýtko.
Už dvacet let jdou pohrobci havlovského křídla Občanského fóra od porážky k porážce, bez ohledu na to, do jaké strany se infiltrovali. Je tedy zřejmé, že principy současné demokracie jsou z jejich pohledu špatné. Nestačilo ani „Přemluv bábu!“, nestačí mediální masáž, nestačí výchova k uvědomělosti ve školách. Proto je třeba demokracii transformovat. Začaly se objevovat úvahy, jak eliminovat hlasy těch, kteří nemyslí „moderně“. Pan Janeček dokonce představil projekt, jak matematicky převažovat volební výsledky, které by obsahovaly hlasy pozitivní a negativní, a tak generovat toho správného představitele národa. Podle jeho matematického modelu by v nedávných prezidentských volbách nevyhrál Miloš Zeman, jaké štěstí, ale Marek Hilšer nebo Jiří Drahoš. Abychom k tomuto cíli dospěli, je ovšem třeba ty „špatné“ voliče zbavit vlivu na chod země. A to znamená zlikvidovat jejich hlavu.



červen 15, 2019 18:17
... : Krakonoš
No a já vidění světa páně Vondrušky nesdílím, uvedenej vodstavec mi připadá jako naprostej blábol a večer mi to taky nijak nepokazilo. Tak pa. smilies/cool.gif
červen 15, 2019 19:21
... : *deeres*
Wiki: Vlastimil Vondruška je český historik, publicista a spisovatel, autor především historických detektivních příběhů. Jeho knihy dlouhodobě patří k nejpůjčovanějším titulům v českých veřejných knihovnách. V 80. letech byl ředitelem historické části Národního muzea.
Napsal více než padesát vědeckých studií a článků o dějinách hmotné kultury a více, jak čtyři desítky historických románů. Několiki průvodců českou historií, Breviář pozitivní anarchie a Epištoly o elitách a lidu.

Když je někdo ověnčen tituly, tak to ještě neznamená, že to není úplný debil. To není Vondruškův případ, to je člověk, který díky svým historickým znalostem vidí analogie a souvislosti dějů. Ono tu všechno už bylo, odjakživa v první řadě jde o moc a oeníze.
červen 16, 2019 04:58
... : NČ
Co takhle rovnou do titulku přidat písmeno "P"? POPRAVTE TY VOLIČE
červen 16, 2019 06:41
... : Krakonoš
A co jako? Pán toho hodně napsal a dokonce patří k nejčtenějším. A za bolševika udělal slušnou kariéru. To furt neznamená, že je nevomylnej a má patent na pravdu, já s nim prostě nesouhlasím. Dovolíš mi to? smilies/wink.gif (Nejúspěšnější českou komedii všech dob "S tebou mě baví svět" považuju za kýčovitou prvoplánovou blbost, zastřelíš mě?)
červen 16, 2019 12:08
... : *deeres*
Co jako? Nic!
Vondruška udělal kariéru za komoušů a stejně tak Kalousek.
Jako Pionýr chodil po fabrikách deklamováním roztáčet kola strojů
https://pbs.twimg.com/media/DX2H6LDW0AEAjgZ?format=jpg&name=small
„Ano, jsem to já. Moji rodiče doufali, že když vstoupím do Pionýra, pustí mě bolševik alespoň na střední zemědělskou, když už ne na gympl. Doufali marně, musel jsem do fabriky. To bolelo víc, než jedna pendrekem. Můžete mi věřit, mám zkušenost s obojím,“ reagoval bývalý šéf TOP 09.
Jak nicméně vyplynulo z diskuze s dalšími uživateli Twitteru, onou „fabrikou“ mínil Miroslav Kalousek učební obor, kde byl „vychováván dělnickou třídou“. Tam také podle svého tvrzení vstoupil do Socialistické svazu mládeže, aby mohl odmaturovat a pokračovat na vysokou školu. Následně nastoupil na Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, kterou studoval mezi lety 1980 a 1984.
A protože jako svazák mohl dělat kariéru jenom do určitého věkul, tak ještě před sameťákem vstoupil do Československé strany lidové, jedné ze stran Národní fronty Čechů a Slováků.
Nastoupil do Mitasu jako technolog a ve 24ti letech už byl šéfem oddělení jednoho z nejdůležitějších komunistických státních podniků, ve své době předního evropského výrobce pneumatik pro zemědělství, stavební stroje i letadla. Nic takového by se mu nemohlo povést ani s nejmenším škraloupem na jeho kádrovém profilu. Ještě jako mladík se choval účelově a bezzásadově a v politice v tom jenom pokračoval.
U Kalouska, našeho nejlepšího ministra financí, kdy matky samoživitelky několik týdnů nedostaly základní sociální podporu a invalidům zkrátili, neb rovnou dávky sebrali.
Tak s názory pana Kalouska zase nesouhlasím já!
červen 16, 2019 16:55
... : mila1
Deeres, tolik nenávisti a zášti .. Je mi Tě líto.
červen 16, 2019 19:12
... : mila1
A ještě k tomu Kalouskovi, protože to se nedá nekomentovat.
Jsem zhruba stejný ročník jako Kalousek. Takže do Pionýra chodili skoro všichni.
Na vysokou jsem chodila taky na VŠCHT, a tam jsme byli v SSM skoro všichni. Hodně mých spolužáků pak přešlo plynule do KSČ, já ne, nikdy jsem v žádné straně nebyla, takže pokud někdo šel do Lidové strany, tak mi to přijde spíš statečné. A to, že po absolvování VŠCHT nastoupil do Mitasu jako technolog-co je na tom divného proboha? Měl specializaci jako inženýr chemie, tak do měl jít někam topit do kotelny?
Fakt přestávám rozumět demagogii, kterou tady někteří vyvíjíte.. Vy jste v té době nežili? A proč vám tedy nevadí, že Babiš teď spolupracuje s komunisty? Ono prostě zmínit tady Kalouska, tak je to jako když se zamává před býkem červeným hadrem.. on za všechno může, co? Ach jo.. A bývalo to tady tak fajn.
červen 16, 2019 19:26
... : *deeres*
Jedničko, mně nějaký Kalousek žíly netrhá. To není nenávist, to je pouze seřazení faktů a odpověď na Krakonošovo, že Vondruška dělal kariéru za komunistů. Když byl u lidovců, tak to ve skutečnosti statečně podporoval komunistický režim.Teď si hraje na bijce komunistů. Nebyl sám. Rudochů, co se po hadráku přebarvili z rudý na modrou, bylo dvanáct do tuctu. Že byl technolog, to bylo v naprostém pořádku, na to měl vzdělání, ale tam dlouho nezůstal, on jako velice mladý, najednou zastával protekční místo vedoucího investičního oddělení , na které se dávali pouze prověření kádři.
Tvrzení, že tam byli všichni není pravda, já pionýrka nebyla a ani svazačka a už vůbec ne v nějaké Národní frontě, na to moje máma měla celkem jednoznačný názor a měla k tomu sakra dobrý důvod. ¨
Na rozdíl od Kalouska jsem ani nikde nepodepsala, že souhlasím se vstupem vojsk Varšavské smlouvy na naše území. Pendrekem jsem sice nedostala, ale vodním dělem mne v 88. pěkně vykoupali. Kariéra nulová, protože našemu kádrovému oddělení jsem byla celkem jasná.
Moc ráda bych viděla, že se všem měří stejným metrem, to, za co je jeden dehonestován, tak u strašně unaveného Kalouska nevadí.
https://www.youtube.com/watch?v=DTd38Qe-uzo&feature=youtu.be smilies/grin.gif
červen 16, 2019 20:46
... : Míša šíša
Tak to vidíš, deeres. Míla tady několik měsíců dehonestuje Babiše i Zemana a tobě stačí jednou napsat fakta z Kalouskova života - a už jsi plná zášti a nenávisti. smilies/grin.gif
To je stejnej paradox jako když Krakonoš napíše "my nearogantní a nepovýšenecký". smilies/wink.gif
Je zvláštní, že někteří lidé nemají doma zrcadlo, aby se do něj podívali.
červen 17, 2019 07:18
... : Iris
Míšo, s tím zrcadlem máš pravdu, ale platí to pro obě, resp všechny strany, někdy si říkám (nejen tady), jak je možné, že ti a oni brojí proti tomu, co sami zcela jasně také dělají? Už v Bibli se mluví o třísce a trámu v oku......a jde to napříč lidmi, stranami, věky - takže se nediv tady.

Deeres - proč říkáš Mile jedničko, tedy zásadně jen jedničko? Je to myšleno výsměšně, nebo je to kratší na psaní?
červen 17, 2019 07:57
... : mila1
deeres a ještě k té "kariéře" Kalouska v Mitasu. Musím se usmívat, promiň. Stejně jako on jsem po absolvování VŠCHT nastoupila do jednoho socialistického podniku a po krátké době jsem se stala náměstkyní ředitele. A představ si, že to tehdy šlo i bez toho, aby člověk byl v KSČ... Ale to Ty nepochopíš.
Na rozdíl od Kalouska jsem ani nikde nepodepsala, že souhlasím se vstupem vojsk Varšavské smlouvy na naše území.
A tohle jsi našla kde? :-)
Na Míšu reagovat nebudu, protože ta se ozývá jen tehdy, kdy za sebou cítí podporu a má možnost si do někoho kopnout.
červen 17, 2019 07:59
... : Iris
....a pan Vondruška je např. mezi historiky, mezi kterými se často pohybuji, označován za podvodníka a bez jakýchkoliv politických nebo jiných emocí, není brán vážně.
červen 17, 2019 07:59
... : *deeres*
Ty to máš taky blbý, protože jednička tě teď bude litovat.
A to jsem byla docela hodná a neplácla jsem na Kudlu, stále ještě dostupná videa - Kalousek s virózou hází šavli v přímém přenosu v TV, nachmelený kokot Kalousek kamarádící se s Piráty- žižkovskými (smíchovskými) hovny, fackujícího Kalouska, Kalouska demagoga, přímo usvědčeného ze lži v pořadu "Máte slovo" o Doněcku....
Zrcadlo by nepomohlo, oni musí mít svojí revoluci, aby prohlédli, pokud toho jsou vůbec schopni. Kalousek se narodil v roce 1960, v 68. roce chodil ještě na základku, stejně, jako jednička.
Já byla čerstvě dospělá, byla jsem tady při vstupu vojsk a obrovské deziluzi lidí, byla jsem i na Václaváku 21.8.69., kde to bylo pěkně hustý, zúčastnila jsem se Palachova pohřebního průvodu a následně i na demonstracích u jeho hrobu, dneska ho lidé označují za blázna. Shodou okolností jsem byla i v listopadu 89. na Národní třídě, ale jak začala strkanice, tak jsem zdrhla. Protože před sameťákem jsem byla dvakrát na demošce, kde nás rozehnali vodním dělem a já se nechtěla znovu koupat.
A, co z toho všeho nakonec zbylo, jenom podvod na nás a rozčarování. Z hrdinů se udělají blázni, nebo rovnou zločinci, jako z atentátníků na Heydrich, kdy se dočtu na netu, že za Lidice a čistku mezi lidmi s nimi spojenými mohou vlastně oni. A už ti diskutující z anonymního netu, co jim takhle nakládají, vůbec netuší, že nebýt jich, tak se nejspíš ani nenarodili a pokud náhodou ano, tak ne v České kotlině.
Z toho všeho mám těžkou skepsi k vykřikování na náměstí a dělání ze sebe užitečného idiota.
červen 17, 2019 08:15
... : Iris
Deeres, jsem z tebe trochu rozpačitá. Na jednu stranu velmi krásná a inteligentní dáma s rozhledem a jistě i osobním vystupováním.
Na druhou stranu se jevíš jako zlá a zapšklá ženská se spoustou nasbíraných fakt a vědomostí (podle svého vkusu a zaměření), kterými se oháníš.
Říkám - jevíš, neznám tě osobně. Mám právo, a jinak to ani nejde, si pod anonymními komentáři představovat věci a postavy tak, jak a čím na mě působí.

A kdo co má blbý a "jednička" ho bude litovat?
červen 17, 2019 08:34
... : Míša šíša
Na Míšu reagovat nebudu, protože ta se ozývá jen tehdy, kdy za sebou cítí podporu

A na to jsi přišla jak? Nejsem to já, kdo tady píše zdravice pouze konkrétním osobám a děkujeme jim za podporu.
"Foxi, kyttko, Iris, díky.."
Kup si konečně to zrcadlo.
červen 17, 2019 08:45
... : *deeres*
Iris, jednička je prostě jednička, poněkud mně totiž vadí to její se dovolávání toho, že s ní další souhlasí, zasílání zdravic spřízněným duším a vyhrožování tím, že odsud odejde, protože jsme bekaní a nechceme jí přitakat. Emoce nejsou argumenty. Takže ano, ta jednička jí podle mne sedí.
Kde jsem našla, že Kalousek podepsal souhlas se vstupem vojsk Varšavské smlouvy? Hledat jsem nemusela, já byla na jednom z nejnižších administrativnícvh míst v ČKD, kde nikdo dělat nechtěl a stejně se po mně souhlas chtěl a protože jsem nesouhlasila, tak jsem tam i hodně dlouho zůstala.
Kdo nepodepsal, neměl šanci na žádné z vedoucích míst, takhle to prostě bylo. Stejně tak, jste nedostali doporučení na vejšku. Na střední školu jsem se dostala jenom proto, že někdo hodnej v posudku zamlčel kulackého dědečka a otce živnostníka, který zaměstnával pět lidí, ale zdůraznil sirotka po otci komunistovi. Jo, táta u nich byl, včas umřel, jinak skončil v Jáchymově. Moje nedostatečná angažovanost byla nahrazena tím, že jsem byla členem TJ ČKD Stalingrad, kde jsem jako vedoucí cvičila malé prcky. Naštěstí nevěděli, že tam jako vedoucí ,byli samí staří Sokolové, kteří komunisty milovali stejně, jako moje máma.
Mila1 tvrdí, že byla někdy, asi v polovině 80tých let, bez své angažovanosti, náměstkyní ředitele. Buď kecá, nebo měla hodně silnou tlačenku. Já mám zkkušenosti úplně jiné, po 89. roce klidně, to už bylo jiné kafe. Nastoupila nová generace, ve fialových sakách, červené kravatě a bílých ponožkách a podělali bez jakýchkoliv zkušeností, co mohli.
Klidně si choďte demonstrovat, dopadnete stejně, jako moje generace. Dostanou se tam jenom jiní vejlupkové.
Co se týká Vondrušky a jeho znalosti historie, on totiž píše romány a jejich součástí je fikce.
Sice používá ve svých detektivkách historické prameny, ale ty dále rozvádí o vymyšlené děje. Tak bych nezaměňovala jeho romány s jeho působením v Národním muzeu a vědeckými studiemi o dějinách hmotné kultury.
červen 17, 2019 08:46
... : *deeres*
Iris, to byla odpověď na toto:
Deeres, tolik nenávisti a zášti .. Je mi Tě líto.
Mezi tím tam vlítly další komentáře. Míša se mnou souhlasila, tak to jí Jednička bude také litovat.
Ne, že bych já někoho litovala,tak soucitná nejsem, jen se divím, jak někdo může sám sebe brát tak strašně vážně. Iris, kdybys mne znala osobně, tak nejspíš, jako jemná duše, by si se ze mne osypala. Já jsem totiž od rány, zapšklá ani náhodou, zlá možná, když mne někdo dlouhodobě nasírá, tak mu to vrátím a Mila1 je expert na nenápadné dloubání do mne. Konstatováníod ní ve smyslu, jak taková chytrá ženská, jako já, může být tak blbá, mně nezní jako pochvala. smilies/grin.gif
červen 17, 2019 08:57
... : Iris
Deeres, z lidského hlediska, zasílání zdravic spřízněným duším, které se tu už jen občas sejdou, je pochopitelné a nevím, proč je pro vás tak iritující. Také jsem se jich dopustila, když jsem tu po dlouhé době našla komentář, který se statečně lišil od jednostranného komentování současných i munulých událostí. Kdyby zdravice byly to jediné, co tu vadí....

Ale komolení jmen a nicků se tu vždy kritizovalo, tedy nebylo považováno za slušné a tak nevím, proč zrovna dáma tvého formátu se uchyluje k takovému komolení.
Chci se omluvit za možná zbytečně tvrdý úsudek v 8:34, ale když tak nad tím přemýšlím, je to kritika přezdívky jménem deeres, nikoliv tvé osoby, to je snad zřejmé. Myslím, že se to asi běžně děje, že pod anonymním nickem se napíše leccos. Alarmující je, že v poslední době se např. nenávistné a hloupé komentáře na sociálních sítích doprovázejí v pohodě i plným jménem a fotečkou - to už je opravdu nenávistné chování a rozdělení společnosti, ze kterého mrazí. Ze všech stran spektra.
červen 17, 2019 09:03
... : mila1
deeres: vaříš z vody. Nevím, jaké jsi měla vzdělání, ono na spoustu míst to chtělo mít i školu.
Já jsem se původně hlásila na medicínu, kvůli kádrovému posudku mých rodičů jsem neměla šanci. VŠCHT tehdy brala všechny, co udělali zkoušky, takže jsem to zkusila tam. Byla to navíc jedna z nejtěžších škol, takže se tam tolik lidí nehlásilo.
Moje "kariéra" po škole byla bez tlačenky, věřit tomu nemusíš. A ani vstup vojsk jsem nepodepisovala, ani do strany jsem nevstupovala.
Mrzí mne, že se cítíš tak jak se cítíš, nic s tím neudělám. Já mám svědomí čisté.
červen 17, 2019 09:08
... : mila1
Jo a co se další mé kariéry týče, tak jsem po roce náměstkování odešla na mateřskou a po návratu byla v podniku zase reorganizace a na mne zbylo místo hlavní ekonomky, protože to nikdo nechtěl dělat, protože tehdy se dělala jedna cenová přestavba za druhou a nikdo to neuměl. Takže jsem se do toho vrhla a naučila se to, stejně jako jsem se pak naučila s počítači a dnes programuju. Je to jen a jen o stálém učení se nového, takže nejsem zapštklá a jsem plná optimismu, že to u nás není zas tak špatné. Vždycky jsem se dokázala porvat s tím, co mne potkalo a nebylo toho málo.
A kdyby se někdo podivoval, jak jsem s VŠCHT mohla dělat ekonomku, tak poslední dva roky na škole jsem dělala obor Ekonomika a řízení chemického a potravinářského průmyslu.
červen 17, 2019 09:14
... : *deeres*
Věřím tomu, že na VŠCHT brali každého i bez angažovanosti a jenom chytří ji i dokázali dokončit, úmrtnost tam byla hodně vysoká.
Na vejškách, kde bylo dost uchazečů tomu bylo jinak. Tomu ostanímu už moc nevěřím,znám hodně lidí, někdejších odborníků na svém místě, se kterými zametli. U tebe záleží na tom, ve kterém roce jsi tu funkci zastávala, ale osmdesátky, ty měly ještě tuhý režim.
Mám pouze ekonomku, vejšku mně nejdříve zatrhla máma, která mne už nemohla dál živit a v práci jsem nakonec nedostala doporučení. Ono to je celkem jedno, chtěla jsem na ekonomku a tam bych vyletěla hned první semestr, protože bych se komunistům neupsala a i kdyby ano, tak bych nejspíš ztroskotala na statistice, nebo na tom, že jsem jazykový pablb.
červen 17, 2019 09:21
... : mila1
No a co se týče Mitasu, dělalo tam dost mých spolužáků a docela kariéru a nevím o tom, že by po nich chtěli souhlas se vstupem vojsk či vstup do KSČ.. Proto si myslím, že ohledně Kalouska se mýlíš.
červen 17, 2019 09:28
... : Krakonoš
No, nechci ti kazit den, drs, ale Palacha za blázna voznačujou výhradně lidi z tvý názorový "strany barikády". Všichni ti uplakánci, co se jim stejská po socialistický kvalitě potravin, života a tak vůbec. smilies/grin.gif Jo, je to smutný mít takhle debilní kamarády...
červen 17, 2019 09:31
... : *deeres*
Asi mám jiné kamarády, než debily. Debilům, co mají místo mozku brzdovou kapalinu, se odjakživa důsledně vyhýbám, protože mám obavy, že by to mohlo být i infekční. smilies/grin.gif
červen 17, 2019 09:46
... : Míša šíša
Ale komolení jmen a nicků se tu vždy kritizovalo, tedy nebylo považováno za slušné a tak nevím, proč zrovna dáma tvého formátu se uchyluje k takovému komolení.

Předpokládám, že přezdívky "Čauzloděj" a "Motýle" jsou naprosto v pořádku a je to považováno za velice slušné.

Ono to opravdu zvonku vyzerá, jako že si sem přicházím vždy kopnout (jak říká Míla), když vy si ale, dámy, samy tak krásně nabíháte... Kážete vodu, pijete víno.

Deeres jako zlá a zapšklá ženská? Tak to mě teda nikdy nenapadlo. Hle, až k jakému úsudku o člověku lze dojít, pokud ten dotyčný je názorově jinde a navíc si dovolí otřít se o Kalouska. Jehož alkoholismus narozdíl od Zemana nikomu vůbec nevadí.
červen 17, 2019 14:15
... : Iris
Tak ještě dříve se tu zle komolilo např.jméno knížete a jiná, otírání se tu stalo normou, ale většinou jednostranně, bohužel nebo bohudík, nejsem databázistka, tak to nedohledám.. Zase jsi to ale převedla do politiky - ach, tak snad se tyhle strašlivé výrazy příliš nedotknou těch jemných duší, však oni o havloidních řvounech a kavárnících také nemluví s láskou. Mluvila jsem dnes ale o našich, kudlančích jménech, konkrétně o jedničce - ale je fakt, že se někdy komolí nicky tak, že mi to nepřipadá pohrdavé. U té "jedničky" jsem ale ten pocit měla, možná jen subjektivní...
Deeres jsem se omluvila - na druhou stranu, skutečně někdy některé její příspěvky moc přátelsky nevyznívají a o tom jsem psala, ne o ní jako takové. A že sem dává někdy příliš mnoho jednostranně zaměřených odkazů na to, co kdo řekl a napsal, to je také fakt.
Nikomu tím jistě neubližuješ Deeres, ale radši čtu normální živé kudlančí rozhovory, než nekonečné odkazy. Pokud jde o tebe Míšo, jsi zbytečně sarkastická.
S tím kázáním vody a pitím vína - nesedí to právě na ty vaše modly?
A skutečně - alkoholismus kohokoliv jiného, než člověka v aktivní prezidentské funkci, který tím dělá mezinárodní ostudu mému národu a mé zemi, ten mě nechává celkem chladnou, i když alkoholismu nefandím.
červen 17, 2019 14:43
... : Míša šíša
Jo, sarkastická - to já jsem, přiznávám. Nevím, jestli zbytečně.

Já jsem to převedla do politiky jak říkáš, vy s Mílou to zase z politiky převádíte do osobní roviny. Připomíná mi to slavnou éru "bb", která, když jí došly argumenty a neměla už člověka čím trumfnout, tak začala rozebírat jeho osobní vlastnosti. No a i vy jste místo oponentury anebo ukončení rozhovoru začaly deeres hodnotit, jak je nenávistná, plná zášti, zlá a zapšklá. Proč? Jak její charakter souvisí s politickým tématem? Omluvila ses, to je pravda, ale s takovými dovětky jako "možná","ale..." No, myslíte si s Mílou, že o takové názory na svoji osobu deeres fakt stojí? Že stojí o to, aby ji Míla litovala? Deeres je inteligentní, má to na háku, ta zapšklost a ublíženost dští spíš z vás.
červen 17, 2019 15:16
... : *deeres*
Docela sranda
červen 17, 2019 15:19
... : *deeres*
Docela sranda - a pokračování, protože mně to ulítlo. Míšo šíšo, dík, ale nebylo to zapotřebí, mne komentování mojí povahy nerozhodí. Je mně to šumák. To jsem tady také od Krakonoše četla, že jsem DRSná a má pravdu. Když do mne někdo setrvale kamenem, tak já ho tím kamenem také klidně bacím. Navíc myslím, že jste mne vůbec nepochopili, pokud by tady někteří nesmyslně adorovali Zemana, nebo Babiše, tak bych zase jim předestřela, co je to za blbost.
Iris, možná sis všimla, že zrovna tebe jsem si nikdy nepodala, protože ani ty jsi to nikdy předtím neudělala. Mila1 mne ironizuje setrvale, tak proto jednička.
Mile1 strašně vadí, že tu něco kopíruji a teď vidím, že to vadí i tobě a velice ráda by sis povídala, tak nějak přátelsky. Tak se ptám, proč to neděláš? Daniela se snaží dávat sem různé články, práce s tím má spousty a většina těch, co to tedy snad čtou, včetně tebe Iris, nemá ani tolik slušnosti, aby napsala pod článek pár slov.
červen 17, 2019 15:34
... : Iris
Míšo, O.K., hádáme se tu jako trhovkyně. Omluvila jsem se s dovětky, to proto, že za svými dojmy z posledních debat si stojím, i když deeres jako takovou dlouhodobě vnímám jinak, to je ten rozpor, o kterém jsem se zmiňovala. Aha, už jsme teď u bb, vidíš, nevzpomínám si na takové detaily, na jaké si vzpomínáš ty - holt nejsem nesmiřitelná databázistka a na bb vzpomínám nakonec ráda a bez zášti, mně tu schází, povídání by bylo barevnější o její názory. Proč by tu neměla existovat osobní rovina? Známe se tu dlouhé roky. Zapšklá a ublížená si ve svém projevu nepřipadám, jestli tobě jo, tak to si už radši sahám pro zrcadlo.
A deeres je opravdu nad věcí, to jsem ráda smilies/smiley.gif
červen 17, 2019 15:44
... : Míša šíša
Míšo šíšo, dík, ale nebylo to zapotřebí, mne komentování mojí povahy nerozhodí. Je mně to šumák.

Vím, však jsem psala, že to máš na háku. smilies/wink.gif
červen 17, 2019 15:46
... : Iris
Deeres, ale ano, všimla jsem si, že na mně jsi nikdy neútočila, já jsem se určitě také nikdy nedopustila většího kritizování tvých příspěvků do debat. Znovu se omlouvám, ale dnes to bylo jen pod dojmem z toho, cos momentálně napsala. To tvoje kopírování - já to nejsem schopná číst a vstřebávat, někdy je toho fakt moc a je to zpravidla jednostranně zaměřené. Ale od toho čtení se odvíjí další diskuse, takže jsem pak mimo ní, pokud si nepřečtu ty dlouhé odkazy. Jestli to jiní čtou a mají to rádi, tak tedy znovu - pardon.

Pokud jde o články na Kudlance - je to tedy výraz slušnosti, když se přidám do nějaké debaty pod článkem, který mě zrovna moc nebaví? Nebo dokonce nějaká povinnost? Vybírám si - tady i jinde - co číst. Možná je to špatné, když to takhle přiznávám, možná by s ohledem na naše dlouhodobé kudlančí vztahy byla férové častěji psát, když už občas čtu. Popravdě - chuť odpovídat do téměř všech debat jsem ztratila v době, kdy jakákoliv debata na jakékoliv i zajímavé téma se zvrhla na "muslimáky", abych to zkrátila, každý ví, co tím myslím. Konkrétně ty jsi myslím napsala cosi zajímavého o chodnících, o dlažbách, hezké téma - jenže tam zase přistálo něco o bitvě dlažebními kostkami....nechce se mi to ani vyhledávat, prostě tehdy jsem skončila a těžko se mi vrací.
No a i když nás tu je méně a to spektrum názorů - pro mne bohužel - není tak bohaté, stejně se dokážeme rozhádat u blbé politiky tak, že i běžná debata je pak složitá, protože si připadám už zaujatá. Mrzí mě to.
červen 17, 2019 15:59
... : mila1
Deeres: pořád čekám na ten důkaz, že Kalousek souhlasil se vstupem vojsk. Ne Tvou domněnku, ale důkaz
červen 17, 2019 16:02
... : zuza
A pak že nás rozděluje Zeman, stačíte si na to sami.
červen 17, 2019 16:24
... : Míša šíša
Zuzo, přesně tak. smilies/kiss.gif
červen 17, 2019 16:32
... : *deeres*
Iris klídek, to jsem napsala jenom proto, že jsi volala po příjemné debatě. Nedávno Kyttka tu napsala pár hezkých článků a nic, nulová odezva. Asi nejsi tedy sama, která si snad i články přečte a tím skončí a diskuze je jenom pod tou blbou politikou.
Milo1, klidně si čekej nedočkáš se, stejně tak, jako já jsem se nedočkala toho, že už sem nebudeš chodit. smilies/grin.gif
Ale přece jenom, Mitas musel mít stejnou organizační strukturu za socíku, jako ČKD. Tak tam nechybělo osobní, školní a kádrové oddělení, kde seděli ti prověření, kteří v náplni své práce prověřovali nás ostatní. Po hadráku, než šel celý oborový komplex do kopru, zrušili kádrové oddělení a vrátili nám naše složky. Já svojí vyhodila, bylo to počtení, co jsem za individum a nejspíš svojí vyhodil i Kalousek, zkus se ho zeptat. V ČKD všichni, kdo byli v těch vedoucích funkcích před 89., souhlas dali, kdo nedal, tak šel a v Mitasu to těžko bylo jinak.
Je to jenom takový axiom,( nebo snad postulát?), důkazů netřeba. smilies/grin.gif
červen 17, 2019 16:46
... : mila1
Deeres, to je stejný axiom jako když Babiš vyhlásil, že Kalousek je zloděj? Důkazů netřeba? No tak to potom chápu.. Když důkazy nejsou, tak je to axiom. Kde jsem to jenom už slyšela?
A víš Ty co? Mám z Tebe pocit, že zrovna Ty jsi strašně moc toužila povýšit a když se Ti to nepovedlo, tak budeš všechny, kteří se dostali výš, dehonestovat s tím, že měli tlačenku nebo se zaprodali.. To se potom těžko diskutuje..
A všimni si, když sem nechodím, tak pod články je jeden, dva příspěvky a Kudlanka tak nějak jentaktak přežívá. Jestli sem budu chodit nebo ne, není naštěstí Tvoje věc. Ještě pořád to tu vede Daniela a ta na rozdíl od Tebe, stojí i o názory z druhé strany, pokud jsou vedeny slušně.
:-)
červen 17, 2019 17:08
... : Iris
Zuzo - omyl, právě volba Zemana rozdělila Kudlanku a mnozí odtud poté natrvalo odešli. A ti, co zůstali, nejsou rovnoměrně rozděleni.
červen 17, 2019 17:36
... : *deeres*
I ty, Milo1, jedna. Čistě náhodou jsem dělala vedoucí Řízení výroby, ale až po hadráku, cca deset let, než nás koupil Siemens. Protože Siemens nebyl nástupnická organizace, tak všechny vedoucí vyrazil a přivedl si svoje manažery. Ne, ČKD nekrachlo kvůli mně!
Je dobře, že sem chodíš polemizovat, Kudlanka ti je fakt vděčná, akorát vybíráš špatné články, takže nerozproudíš příjemnou diskuzi, ale naopak. Víš co, neber se tak vážně!
Já jsem sice neudělala žádnou závratnou kariéru, ale právě proto, jsem si celý život mohla dělat, co jsem chtěla a úspěšně v tom pokračuji i dnes.
červen 17, 2019 18:14
... : zuza
Dokáže Vás rozdělit cokoliv, s čím ten druhý nesouhlasí. Jen se dobře bavím.
červen 17, 2019 19:01
... : Iris
Zuzo, bavíš se, tak to je pro Kudlanku velká pochvala. Proto to děláme.
červen 17, 2019 19:06
... : mila1
Když dojdou argument, neva. Axiomy to jistí. To se pak debatuje. smilies/grin.gif
červen 17, 2019 19:18
... : kyttka
Tak jsem si přes víkend najezdila skoro 200 kiláků, už mám nádherně cyklisticky opálené ruce a kolena. Teď o víkendu budu hlídat Satana, tedy vnuka, a už se těším na dovolenou. Pravidelně mi začíná oslavou mých narozenin, pak voda, kolo, v Čechách jsem stejně nejradši. Srpen mám silně pracovní, protože syn letí na 4 týdny do Kanady. A jaké léto budete mít vy?
červen 17, 2019 19:19
... : NČ
Dyť to nemá vůbec cenu. Volby jsou každý 4 roky, příští za dva, tak ať každej volí podle svýho přesvědčení. Já znova Babiše, jinej zase Kaldu …. Někdo to nakonec dostane, protože jinak to nejde, tak proč se ale kvůli tomu nasírat?
červen 17, 2019 19:25
... : mila1
Já mám zatím plán jen na 1 týden na Lipně, bereme kola a psa. Pak nějaké cyklovíkendy,podle počasí..
červen 17, 2019 19:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]