O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ALERGIE, TA MNE BIJE PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 květen 2019
To, že jste na něco alergičtí, poznáte s největší pravděpodobností bez problémů, ale potravinová intolerance se projevuje mnohem nenápadněji a zdravotní nepříjemnosti, kterými trpíte, mohou být právě jejím důsledkem. Pokud se u vás projevují některé z následujících příznaků, měli byste zpozornět a začít pátrat ve svém jídelníčku po možných příčinách.

 

 

 

 

Například pálení žáhy je typickým příznakem, kterým se potravinová intolerance projevuje. Malé množství žaludeční kyseliny a natrávené potravy se vrátí zpátky do jícnu, jehož sliznici poleptá. Právě to je důsledek neschopnosti organismu správně strávit problematické potraviny.  Stejně tak nevysvětlitelné výkyvy nálad a intenzivní bolesti hlavy mohou pocházet z neschopnosti vašeho organismus strávit a zpracovat potraviny s obsahem lepku, laktózy, nebo cukru. Obvykle jsou spojeny s intolerancí na obilniny, nebo mléčné výrobky. U potravinové intolerance bohužel neplatí, že si můžete dát všechno s mírou. Stačí jen trochu mléka, kávy, nebo čehokoli jiného, co vaše tělo nedokáže strávit, a ve vašem těle se zažehne "oheň."

 

 

Image result for ALERGENY, POTRAVINY

 

 

Na scénu vstupují protilátky, které vytváří charakteristickou imunitní odpověď. Nicméně vaše tělo jich vyprodukuje víc, než aktuálně potřebuje, protože očekává další nápor problematické potraviny. A objeví se akné, případně červené skvrny na kůži. Naše kůže je největší orgán celého těla a to, co probíhá uvnitř organismu, se projevuje i navenek.Vyrážka, ekzém, akné, svědící ložiska, červené skvrny, nebo i tmavé kruhy pod očima, mohou být odpovědí imunitního systému na konzumaci problematické potraviny.

 

A tak, místo toho, aby vám jídlo energii dodávalo, máte pocit, že vám ji naopak odsává. Únava, která je pro potravinovou intoleranci typická, je způsobena zánětlivými procesy, které problematické potraviny spouští ve vašem těle. A jednoznačným projevem jsou plynatost, zácpa, nebo naopak průjem, to všechno může být dalším příznakem potravinové intolerance. Střevní problémy a problémy s trávením jsou jen logickým důsledkem toho, že tělo nedokáže určité potraviny zpracovat.

 

 

Related image

 

 

Ještě závěrem - bolesti kloubů je rovněž častým příznakem potravinové intolerance. Problém je, podle odborníků, že se řada lidí domnívá, že jde o příznak stáří. Nicméně právě bolavé klouby jsou často spojeny s intolerancí mléčných výrobků, sóji a lepku, a jsou důsledkem zánětlivých procesů, které v těle probíhají.

 

Nesnášenlivost prakticky na cokoliv si můžeme vypěstovat i během života a může se objevit v jakémkoliv věku, ačkoliv jsme například od dětství ničím netrpěli. Alergie na různé druhy ovoce patří mezi potravinové alergie a ve většině případů nejsou projevy většinou závažné.  Nejčastějšími projevy jsou jak ústní alergický syndrom, tak i kopřivka, která podle posledních vědeckých zjištění nevzniká alergickou reakcí jako takovou, ale negativní reakci organismu na přísady v potravinách.

 

 

Image result for ALERGENY, POTRAVINY

 

 

Ale přesto alergii na ovoce není radno podceňovat. V nejzávažnější formě může totiž alergika postihnout anafylaktický šok, tedy extrémně silná alergická reakce. Zatímco ta klasická postihne určité místo, u anafylaktického šoku je zasaženo celé tělo. Anafylaktický šok se začne projevovat do 30 minut po kontaktu s alergenem, kdy vlivem zúžení cév může dojít kromě selhání krevního oběhu i k udušení. První pomocí v případě šoku je adrenalin, který lékař nebo sám pacient aplikuje injekčně do žíly. Adrenalin blokuje neblahé účinky alergické reakce na cévy a umožňuje udržení krevního oběhu, navíc také brání zúžení dýchacích cest.

 

 

  • Alergie ale není to jediné, co nás může ohrozit. V Česku se před několika lety odehrál zajímavý případ, kdy žena snědla jahody a skončila v nemocnici na kapačkách. Podle tehdejšího vyjádření alergii na jahody nemá a neměla, a zůstalo tak záhadou, co se vlastně stalo. Spekulovalo se však o možnosti, že se žena přiotrávila chemikáliemi používanými na postřik jahod. Ty jsou totiž, podobně jako jiné ovoce, sklízeny nedozrálé a uzrávají až cestou na pulty obchod.

Ostatně právě chemie na povrchu ovoce je jedním z hlavních témat řady pořadů, které se věnují zdravému stravování nebo péči o zákazníka. Není přitom nic jednoduššího, než si veškeré zakoupené ovoce před požitím pořádně omýt a očistit. Tím ho zbavíme většiny toxických látek.

 

 

Jste také alergici?

Zažili jste už nějakou podobnou reakci na potraviny?

 

 

YVETA

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Yvet,jsem živým důkazem vašeho článku,že se jedná o pravdivou informaci.Mám gastroezofageální Reflux,poškozený jícen.Léčení dieta protonové pumpy.Problémy hlavně v noci a tím,že poruším dietní režim.
květen 06, 2019 12:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]