O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK TO DOPADNE VE VENEZUELE? PDF Tisk E-mail
Středa, 01 květen 2019
Image result for venezuela newsV úterý lídr opozice Juan Guaidó vyzval občany ke svržení režimu a současné Madurovy vlády. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Ve venezuelských městech se mezitím před ohlášenými masovými demonstracemi svolanými opozicí shromáždily tisíce lidí.  Ve městě se střetli s vojenskými vozidly. Demonstranti házeli kameny, ozbrojené složky proti nim ale použily slzný plyn a vodní děla.


 

 

 

 

 

Televizní kamery také zachytily okamžik, kdy do davu lidí vjel obrněný vůz. Snaha o „nenásilný boj“ skončila tím, že více než sedmdesát lidí bylo zraněno po střetech v tamní metropoli Caracas.

 

 

 

 

 

Donald Trump v úterý na twitteru pohrozil Kubě embargem a tvrdými sankcemi, pokud kubánské vojenské jednotky ve Venezuele neskončí se zabíjením lidí a protiústavními činy. "Pokud kubánští vojáci a milicionáři okamžitě NEUKONČÍ vojenské a další operace, jejichž účelem je zabíjet a ničit ústavu Venezuely, bude na ostrov Kuba uvaleno plné a naprosté embargo společně s nejvyššími sankcemi," napsal Trump. "Doufejme, že všichni kubánští vojáci se rychle a spořádaně vrátí na svůj ostrov," dodal.

 Havana patří k hlavním spojencům prezidenta Madura. Americká vláda podle agentury AP uvádí, že ve Venezuele Madurův režim podporuje asi 20.000 kubánských vojáků a agentů. Tento údaj ale Kuba zpochybňuje. 

 


 

 

Nepokoje v ulicích hlavního města jsou vyvrcholením krize, která ve Venezuele odstartovala v roce 2014. Od té doby emigrovaly miliony lidí, další desítky milionů, které zůstaly, sužovala několik let hyperinflace, nedostatek léků, potravin, elektřiny a pracovních míst. Nejnovějšímu žebříčku zemí s nejbídnější ekonomickou situací (sestavovaného agenturou Bloomberg) vévodí Venezuela, kde by letos měla inflace dosáhnout až osmi milionů procent. Tato jihoamerická země je v čele žebříčku již pátým rokem za sebou.

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : NČ
Jak to dopadne? Jako vždycky. Nakonec bude dosazenej Guaido a na bídě obyvatel se nezmění vůbec nic. Holt má Venezuela smůlu, že má ohromný bohatství ve zlatě a v ropě.
Dala by se parafrázovat jedna dobrosrdečná Američanka se svým výrokem:
"Sibiř je příliš velká a bohatá, než aby měla patřit jen Rusku"
květen 02, 2019 04:52
... : Sidon
Nojo, ale nějak hladce to tam těm americkým "zachráncům svobody, demokracie a lidských práv", nejde.

A s tou Sibiří? Američani můžou být moc rádi, že jim car Alexandr II prodal za pár babek Aljašku. Bylo to pouhých 7,2 milionu dolarů, tehdy ale obrovské peníze. Jenže car, který prý ty peníze potřeboval na svůj hazard do kasina, nikdy žádnou peněžní zásilku neobdržel. Udělalo se to tak, že loď Orkney, údajně dopravující zlato a peníze, prostě v Baltu ztroskotala, takže car musel utřít nos.

Jenže před nějakým časem se podařilo tuto loď objevit a prozkoumat. A ejhle! Ta loď nikdy žádné zlato a peníze nevezla!

Takže dneska mají zase právníci co řešit, jestli teda Aljaška patří pořád Rusku, nebo je to promlčeno, a tudíž patří Američanům.

květen 02, 2019 20:00
... : mamča
Neměly by se Venezuelanům do toho plést žádné další státy. Ani USA, ani Rusko, a ani ta Kuba. Však už se ve světě ve jménu "páchání dobra" nadělalo mnoho zla.
Oni si to musí vyřešit sami, za kým půjdou a jakým směrem.

květen 03, 2019 08:51
... : doktor
Tak to vypadá,když mají zájem o bohatství země Rusko a USA.Lidi,lidi jsou až na posledním místě,zdali vůbec.
květen 03, 2019 12:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]