O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽENA? MUŽ? "TO"? PDF Tisk E-mail
Středa, 01 květen 2019

Už před deseti léty výsledky testů pohlaví u jihoafrické běžkyně Caster Semenya odhalily, že mistryně světa na 800 m má mužské i ženské pohlavní orgány; nemá vaječníky, ale varlata. Má prý také třikrát vyšší hladinu testosteronu v těle, než je u žen běžné. Přesto potvrdila Mezinárodní atletická federace po několika měsících zkoumání, že může startovat mezi ženami. Ani v Riu se tomuto tématu nevyhnula, ale nakonec to dopadlo opět v její prospěch.


 

 

 

 

Tady jde o vrozenou odchylku od normálu, které jí dává nepřirozenou výhodu ve sportu. Vůči ostatním ženám je to bohužel nefér, aby s nimi dále závodila, pokud její tělo vykazuje hodnoty blízké spíše muži. Je to úplně stejné, jako kdyby byla trans a ponechala si hormonální úroveň muže. Požadavek na úpravu hormonů do normální úrovně mi připadá rozumný.

 

Image result for caster semenya

 

 

Všechno se dá zpochybnit a překroutit. Proto federace zvolila jeden jednoznačný znak, který se dá snadno kontrolovat a dokonce i ovlivňovat - hladinu testosteronu - a přitom má i vztah k pohlaví.

Když má Caster hladinu 10 nmol/l, je to dost hluboko v mužském rozpětí a 3x výš, než mají ženy s vysokou úrovní testosteronu. Pokud se dostane Caster pod 5, tak může závodit mezi ženami. Nebo si nechá svých 10 a může běhat mezi chlapy. Stačí si jen svobodně vybrat.

Je to jako kdyby boxer bojoval v nižší váhové kategorii. I když je samozřejmě snazší zhubnout, pokud opravdu chce bojovat v té dané kategorii, než snížit množství testosteronu na množství, které je obvyklé v kategorii žen. No, každopádně jí nezávidím, ale fér boj to není. Zároveň chápu její reakci, protože ona je zřejmě žena, i když má přirozenou vysokou hladinu testosteronu, a sportovní komise ji v podstatě říká, že je příliš mužem.

 

Image result for caster semenya

 

Podle nového pravidla budou muset takovéto atletky zahájit hormonální léčbu s cílem snížit hladinu testosteronu pod pět nanomolů na litr krve šest měsíců před startem.

 

Referenční hodnoty:

muži 6,07 –  27,1 nmol/l;

ženy 0,35 –   2,6 nmol/l;

(zdroj imalab.cz)

 

Image result for caster semenya and her wife

Přesto toto nové pravidlo mezinárodní federace IAAF stanovuje max. referenční hladinu testosteronu u "atletek" - mužatek skoro dvakrát vyšší, než je maximální referenční hodnota u skutečných žen, hladinu prakticky se blížící minimální referenční hodnotě mužů.

 

Podle pravidel mezinárodní federace IAAF "atletka" s naměřenou hodnotou testosteronu např. 4,9 nmol/l nespadá podle "normálních referenčních hodnot ani mezi muže, ani mezi ženy, ale může závodit jako žena, i když se její hladina testosteronu "atletky" velmi blíží mužským normám. Fakt tohle podle mezinárodní federace IAAF není diskriminace "normálních" žen?

 Na jednu stranu se ve světě řeší desítky pohlaví/genderových entit , staví se třetí záchody a pod. Na druhou stranu musí ženy soutěžit ve sportu s entitami, které mají k ženě hodně daleko.

 Caster se svou manželkou


Něco je rozhodně špatně.

d@niela

 


Komentáře (3)add feed
... : NČ
No, zaregistroval jsem tu zrůdu už v televizi a málem šel blejt. Bejt závodnicí, odmítla bych vedle TOHO startovat. Kdyby to odmítly všechny, bylo by po problému.
Nechápu, že se to musí "řešit" roky, když stačej dvě cihly.
květen 02, 2019 04:40
... : *deeres*
Vypadá to jako mužskej, oblíká se to jako mužskej, mluví to jako mužskej, má pohlavní znaky jako mužskej, oženil se ženou jako mužskej, ale v atletickém sportu to je ženská.
Bodejť by to tak nebylo, když je mu to umožněno a sypou se mu z toho prachy. Moc dobže ví, že kdyby se mu uměle snížila hladina testosteronu, že by už světová jednička nebyl a tak samozřejmě protestuje.
https://1gr.cz/fotky/idnes/18/084/cl6h/PAR75af22_8fb7842018d34570bf2b18e924befc9a_0.jpg
květen 03, 2019 08:10
... : doktor
Není zrůda,je jiná,ale není stopro žena.Proto vyhrává a nedává šanci opravdu ženám.Když se lečila ani si neškrtla.
květen 03, 2019 12:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]