O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELKY A MILENKY - II. PDF Tisk E-mail
Úterý, 30 duben 2019
Image result for havel a veškrnová za svobodnaNevěra existovala a existovat bude. Ve světě slavných a známých, kde jsou nejrůznější setkání a večírky na denním pořádku, k ní bohužel dochází ještě častěji. Někdo - tedy spíš málokdo - zůstává absolutně věrný, jinému občasné úlety vztah nerozbijí. Z těch, kteří si „mohli beztrestně a v podstatě veřejně dělat co chtěli“, si můžeme připomenout exprezidenta Václava Havla.

 

 

 

 

 

 

Svou první ženu Olgu si sice vzal tajně, ale zcela veřejně ji podváděl. Byli manželé 32 let, ale jejich manželství bylo poznamenáno mnoha jeho nevěrami, dokonce i milenkami u jednoho stolu, nemanželským dítětem, nemluvě o pozdějších nutných tajných manévrech prezidentské kanceláře.

 

Image result for Havel a Vodňanská
 
 

Olga stála při něm spíš jako maminka než manželka, na jejich vztahu se podepsaly nejen mnohočetné „drobné“ nevěry, ale i jeho několikaleté paralelní vztahy s Annou Kohoutovou, Janou Tůmovou či Jitkou Vodňanskou. Nejhorší pro Olgu muselo být jeho jednání - nevěrný byl častokrát, ale vždy potřeboval svou ženu  se vším seznámit, všechno pěkně jí povyprávět … je nepochopitelné, že se s tím vždy nějakým způsobem dokázala vyrovnat.

 

 

Nakonec vždy jeho nevěry tolerovala a připisovala to jeho bohémské povaze. Záliba, se kterou jí vyprávěl o svých milostných úspěších, a když byl později ve vězení, tak dokonce posílal jejím prostřednictvím plno něžných vzkazů a básniček ne jedné, ale rovnou dvěma jiným ženám, hraničí s nepochopitelností. Bylo ale jasné, že to, co je drží pohromadě, nebylo sexuální povahy, rozhodně ne v druhé polovině sedmdesátých let.

 

Image result for Havel a Vodňanská

 

 

Ze strany Václava Havla se nezměnilo nic, ani když byl zvolen prezidentem. Jeho milostné vzplanutí k herečce Dagmar Veškrnové se navíc netýkalo jen jeho a Olgy, ale celého Hradu. I v jedinečném dramatu Havlova milostného života museli jeho přátelé podstupovat zkoušku věrnosti. Mnozí byli cele oddáni Olze. Jiní si dělali starosti o prezidentovu pověst. Aby byly věci ještě složitější, existovaly i další adeptky na Havlovu přízeň – Dagmar zdaleka nebyla jeho jediná favoritka.

 

Výsledkem byl prý poměrně komplikovaný prezidentský program s falešnými položkami. „Již v prvních dvou Havlových funkčních obdobích se na jeho denním programu objevovala řada neexistujících postav s ptačími jmény jako profesor Slavík, velvyslanec Skřivan či pan Vrabec, což byla krycí jména exprezidentových milenek.


Po premiéře Žebrácké opery v roce 1975 se sblížil s Janou Tůmovou, která byla přes den prodavačkou, večer šatnářkou v pražské Redutě a o víkendu amatérskou herečkou. Manželka Olga i tuto aférku zřejmě tolerovala. Havel ale v tu dobu udržoval současně vážnější a vášnivý vztah i s Annou Kohoutovou.

 

Related image

 

Večer 28. května 1979 před svým zatčením se „sblížil“ s manželkou písničkáře Jana Vodňanského Jitkou, která byla psychoterapeutka. Když se po čtyřech letech vrátil z vězení, pospíchal přímo k ní. Vodňanskou dokonce představil přátelům jako svou druhou partnerku. V roce 1984 přišla Jitka do jiného stavu. Napsala Olze dopis, kde ji o situaci informovala, a vysvětlila, jak moc jejího muže miluje.

 

Havel se však od Olgy vrátil se vzkazem, že se odmítá rozvést, ale navrhuje ménage a trois (soužití ve třech), takže Jitka se nakonec rozhodla pro potrat.

 

 

Druhou manželkou Václava Havla se stala herečka Dagmar Veškrnová. Poprvé se setkali v roce 1989 v divadle Semafor, kde je seznámil Jiří Suchý.

Sňatek uzavřeli v lednu 1997, po úmrtí Olgy.

 

zdroj: internet

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (47)add feed
... : NČ
Hm. Tak zrovna tohle je asi jediná věc, kterou bych mu nevyčítal.
duben 30, 2019 04:42
... : d@niela
To není vyčítání.. ani nic o politice.
Jen o nevěrníkovi, jeho milenkách, a až moc hodné manželce.
smilies/smiley.gif
duben 30, 2019 13:19
... : *deeres*
Hodná manželka na tom bylo jenom o něco málo lépe, než on. Ona závodně nechlastala.
duben 30, 2019 17:36
... : Iris
Prosím, nechte ho spát. Kdo nechlastá a nesmilní, až hodí první kamenem. Alespoň nepil tak, aby to omezovalo státnické povinnosti, nenechal se u toho natáčet a fotit. Co dělal ve volnu může být každému šumák.
duben 30, 2019 18:04
... : Iris
...ať hodí kamenem - krátké a ještě s překlepem.
duben 30, 2019 18:05
... : mila1
Nechtěla jsem se k tomu vyjadřovat, natolik si Václava Havla a jeho první ženy Olgy vážím. Myslím, že oba dobře věděli, proč jsou spolu a nám do toho nic není. Jako prezident byl ve své době tím nejlepším, co nás mohlo potkat. A jeho žena byla úžasná první dáma.
A deeres - ta Tvoje poznámka je hodně trapná. Václava Havla jsem neviděla nikdy opilého, když zastával prezidentský úřad. Natolik si té pocty vážil.. Můžeš toto říct o té trosce, která máme v současnosti na Hradě?
duben 30, 2019 19:49
... : Josef Kouba
Vyprávět manželce o svých avantýrách a líčit citové detaily, lze asi jen v případě kdy se spolu po vyhoření vzájemné sexuální přitažlivosti domluví. Pro veřejnost zůstanou manželé, protože si jinak v ostatních záležitostech rozumí a žijí spolu dál jako kamarádi. Je to definitivně vzácná kombinace.
To co Daniela napsala, není o politickém životě V. Havla. To je jiná kapitola. Je to o morálce, lidském vztahu a sexuální apetitu, který zdolá často i nejsilnější povahy.




květen 01, 2019 04:04
... : zuza
Když někdo ve starším věku nemůže chodit, dělat z něj trosku, tak to je síla. On totiž i Václav Havel byl pak velmi nemocný a během funkčního období byl též nemocen.... A morálku raději nebudu komentovat, v dnešním světě je přece na všechno právo, jakou kdo uznává morálku, tak ji pak vnucuje všem.
květen 01, 2019 06:24
... : NČ
Já teda nemyslim, že jde dělit osobnostní vlastnosti na soukromý a politický.
květen 01, 2019 07:01
... : *deeres*
Doporučuji si přečíst knihu Analýza 17. listopadu 1989 Autor: Miroslav Dolejší
Podle svědků z knihy, tak původní zápal plic si neuhnal v kriminále, jak se tvrdilo.
Přehled Havlových onemocnění:
* leden 1983 - objevují se záněty pohrudnice a na plicích jsou objeveny hnisavé abscesy* březen 1990 – Havel se podrobuje operaci břišní kýly 47 let
* únor 1994 – během státní návštěvy v Thajsku si Havel zlomil žebro 58 let
* jaro 1994 – virové onemocnění způsobuje zánět plic 58 let
* listopad 1996 – Havel je hospitalizován se zánětem plic 60 let
* prosinec 1996 – operační tým profesora Pafka odebírá Havlovi spolu s patnáctimilimetrovým zhoubným nádorem polovinu pravé plíce 60 let
* listopad 1997 – Havel trpí dalším zánětem plic 61 let
*duben 1998 – akutní operace tlustého střeva. Lékaři v rakouském Innsbrucku vyřízli Havlovi asi 25 centimetrů poškozeného střeva
* červenec 1998 – lékaři zacelují umělý vývod tlustého střeva.
*srpen 1998 – pravá plíce opět kolabuje, objevují se i srdeční arytmie let
*srpen 1998 – porucha srdečního rytmu, lékaři musejí provést úpravu rytmu srdce pomocí elektrického výboje
* únor 1998 – Havel se podrobuje plastické operaci, která má zacelit otvor po tracheotomii při operaci plic v roce 1996 62 let
* květen 1999 – zánět průdušek 62 let
* září 2001 – Havel ruší kvůli srdeční arytmii návštěvu Itálie 65 let
* únor 2001 – Havel končí v nemocnici s dalším zánětem průdušek poté, co musel přerušit návštěvu Kuvajtu
* červenec 2002 – kvůli zánětu průdušek Havel předčasně ukončuje návštěvu Francie a je opět hospitalizován 66 let
* leden 2004 – Havel trpí dýchacími obtížemi a musí přerušit návštěvu Indie 68 let
*leden 2009 – Václav Havel se podrobuje operaci hnisavého abscesu v krku, po komplikacích je hospitalizován 73 let
*únor 2010 - Václav Havel má zánět dýchacích cest, musí zrušit svůj plánovaný program
*březen 2010 - Havel nastydl na finále České miss a odnesl to zánětem průdušek 74 let
Zemřel ve věku 75 let

Zemanovi bude letos v září 75 let, tak uvidíme, ale zatím ještě nikoho nevítal na vozíku, jako Havel dalajlámu.
Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Jeden se adoruje, na druhého se plive.
květen 01, 2019 08:23
... : Iris
Plive se hlavně na Havla, Deeres. Své choroby neskrýval, zažil tolik, že se jeho nemocem lékaři nedivili. Ano, i pil a hodně kouřil. Což nynější prezident také. Ale ten bude do skonání světa své choroby (ne získané v kriminále, nýbrž hlavně tím nezřízeným způsobem života) zatajovat a zlehčovat nehorázným způsobem. Nikdo slušný se nevysmívá nemocem a nemohoucnosti starých. Ale cožpak nevidíte ten rozdíl? Přeci nynější pan prezident je fit, schopen důstojně vládnout pevnou rukou ještě mnoho let.. Cukrovka mu odešla, rakovinu nemá, hrad se baví prognozami jeho stavu. Juchajdá, je to chlapík a s tím také kandidoval na tuhle snadnou funkci. Fakt se vám zdá, že celý svět, včetně jeho svatosti Dalajlámy je padlý na hlavu a adoruje debila?
květen 01, 2019 09:22
... : zuza
Iris teď jsi pobavila, nevím proti komu se v Praze pořádají demonstrace. Ale já Vám to nebudu vyvracet. Jste už dost staří.
květen 01, 2019 09:38
... : Iris
Zuzo, jsem ráda, že se bavíš.
květen 01, 2019 09:48
... : *deeres*
Ne debila, Iris, ale toho, kdo jim šel na ruku. Byl to Havel, kdo se omluvil za odsun Němců z tehdejších Sudet a otevřel láhev s džinem.
V roce 1997 byla podepsána Českoněmecká deklarace.
Kancléř Kohl dostal jako první otázku, jak je to s majetkovými nároky bývalých sudetských Němců. Nás, kteří jsme si mysleli, že jsme touto deklarací dosáhli nemalého úspěchu, vyvedla z míry jeho tvrdá, formálně sice správná, ale politicky celou deklaraci poškozující odpověď: to jsme neřešili.“ Ve skutečnosti to kancléř Kohl řekl zcela natvrdo: „Majetková otázka zůstává přirozeně otevřená“ (Die Eigentumsfrage bleibt natürlich offen) Milan Šmíd [url=http://blog.aktualne.cz/blogy/milan-smid.php?itemid=31938]http://blog.aktualne.cz/blogy/milan-smid.php?itemid=31938


My na žádné odškodnění nárok nemáme, Němci ano, my jsme válku nezačali a byli jsme na vítězné straně. Němci válku vyvolali, byli poražení, ale kladou si nároky.
Ještě, že v těch bývalých Sudetech nebydlím.

květen 01, 2019 10:26
... : *deeres*
květen 01, 2019 10:35
... : Iris
Nedá mi to, poučte mě - Václav Havel zemřel ve funkci prezidenta naší republiky? Do své smrti vykonával funkci nejvyššího velitele ozbrojených sil a na tom vozíku drandil jako prezident? Držel se mermomocí své funkce i přes svůj zdravotní stav, lhal o svém zdravotním stavu, dělal ostudu a vzbuzoval útrpné reakce a znechucení pořád ještě jako prezident? Pálil trenky jako prezident? Ano, pan Zeman nikoho nevítal na vozíku jako prezident...to asi opravdu ne, zatím. Ale jako prezident se na něm projížděl v zahraničí, pokud vím. Deeres, ta předposlední věta o vozíku je hodně zlá, ráda věřím tomu, žes to někde opsala a není z Tvé hlavy.

Deeres, já v těch Sudetech bydlím. Účastním se mnoha akcí, na kterých se setkáváme s Němci, s těmi vystěhovanými, těmi, kteří se zde narodili. Nechci psát tak, aby to vypadalo, jako agitka, ale ty vztahy jsou skutečně přátelské, občas smutné - to když tady hledají svoje rodné domy, které jsou zatopené přehradou, zdecimované námi apod. Nemá cenu to vypisovat konkrétně, ani by vás to nezajímalo. Dobrá je kniha Cejch od Zdeňka Šmída.
květen 01, 2019 10:35
... : zuza
Iris, to Ti opravdu vadí, když někdo nemůže chodit? Příště si zvolte mladého frajera, nic Vám nebrání, ale prosím respektuj volbu většiny. Taky jsem nebyla nadšená, ale byla to volba. A taky asi by jsem se měla zastřelit, jsem někdy na vozíku, někdy o berlích. Je zvláštní, že nevadí čelní představitel EU.
květen 01, 2019 11:15
... : Iris
Zuzo, opravdu mluvíme obě jedním jazykem??? NEVADÍ mi, když někdo nemůže chodit. Nevadí mi nikdo, kdo musí používat invalidní vozík. Jsem zdravotnice, celý život. Snad jsem to výše napsala jasně, ne?

Tuhle větu jsem nevymyslela já zuzo:

Zemanovi bude letos v září 75 let, tak uvidíme, ale zatím ještě nikoho nevítal na vozíku, jako Havel dalajlámu.


Řeč přišla na nemoci - a v případě dvou zmiňovaných prezidentů - na jejich zatajování či zveřejnění. Prezidentem nemusí dle mého být mladý frajer, ale neměl by kandidovat člověk, který je evidentně už nemocný a má se sebou co dělat. A lže o svém zdravotním stavu, soustavně a dlouho.
květen 01, 2019 11:28
... : *deeres*
Iris, možná ti obyčejní lidé, ale nakonec by stejně Němci šli jako stádo za svým politikem.
Já už to tu psala, moje moravská teta byla nasazena na nucených pracech v Drážďanech, tam se seznámila se svým manželem z Javoříčka. Teta tam otěhotněla, potratila a už nikdy nemohla mít děti. Její manžel se chtěl na Moravu vrátit, ale neměl kam. Jeho rodný dům Němci vypálili a popravili celou mužskou část jeho široké rodiny za pomoc partyzánům. Ten patnáctiletý nejmladší na pomníku v Javoříčku byl jeho bratr. Strejdu bys měla slyšet, co říkal. Teta nejdříve ne, ta byla adoptovaná ve smíšené rodině, otec byl Němec, profesor na gymnáziu a protože to byl slušný člověk, tak i po válce tu zůstal. Teta uměla perfektně německy a původní němečtí majitelé kovárny, kde oni po válve bydleli, je navštěvovali hned, jak to šlo. Vztahy byly v pohodě, až do té doby, než přijela jejich vnučka. Začala tetě vykládet, co jí tam patří a rozebírat dřevěné schody na půdu, kde prý její babička schovala při odsunu zlato. Naštěstí do toho přišel strejda a tu ženskou vyhodil. Pak už Němce neměla ráda ani teta.
Nebyli to jediní moji příbuzní, kteří na válku rozpoutanou Německem doplatili. Jenže dneska už je situace taková, že nakonec bychom reparace měli Německu platit my. Na školách by se měla totiž nejspíš učit BIStorie, aby mladí věděli, kde je ta pravda. Kdysi jsem měla profesora matematiky, původně učil historii a ten jednou nám ve slabé chvilce řekl, že v matematice bude vždycky platit, že jedna a jedna jsou dvě.
Co se týká reparací, Poláci jsou jiní frajeři, ty se náhrady válečných škod nikdy nevzdali a požadují v přepočtu až 22 bilionů korun.
květen 01, 2019 11:41
... : zuza
Iris, nechtěla bych Tebe jako zdravotnici. Pokud vím, snad mluvím česky, ale podle Tebe ne, tak nemusíš reagovat, když mluvím jinou řečí. Asi jsi nikdy nebyla na vozíku. A ty jsi ošetřovala prezidenta, když tak perfektně znáš jeho zdravotní stav?
květen 01, 2019 11:41
... : Iris
Zuzo, dobrá, celý život jsem lidem dle nejlepšího svědomí pomáhala, ty bys mě nechtěla, no snad to ustojím. Na vozíku jsem skutečně neseděla, ale ošetřovala spoustu lidí, dokonce v horším stavu, kdy už na vozík ani neměli. Na vozíku mohou lidé podávat precizní intelektuální i umělecké výkony, proč mi podsouváš, že je podceňuji? Prezidentův stav perfektně neznám, on je totiž tajen, dokonce ani obvyklé lékařské konzilium nesmí fungovat. Že pan prezident není ve formě vidí každý, kdo má oči, hlavu a cit.
květen 01, 2019 11:49
... : Iris
Deeres, jsi inteligentní bytost, jistě se mnou uznáš, že svět není černobílý. Na předlouhé úvahy o jednotlivých životních osudech nemám sílu. Ty osudy bývají totiž skutečně pohnuté a neuvěřitelné, co popisuješ z vlastní rodiny je smutné. Lidé dokáží jít jako stádo za kýmkoliv, když jsou zblbnutí. Obávám se, že nejsme vůbec vzdáleni podobným ohavným scénářům ani v dnešní době. A na tom, kdo je špatný a kdo je dobrý, na tom se neshodneme. Ne my dvě, celý náš národ. Pojďme radši na májovou procházku smilies/wink.gif
květen 01, 2019 11:56
... : NČ
Tak mi to připadá uplně zbytečný, se nějak čílit.

Že by měl Havel nějakou zásluhu na převratu 1989, to mi taky připadá už zbytečný probírat. Jistěže neměl, ani náhodou! Definitivně bylo rozhodnuto bez Havla, v Reykvaviku v r. 1986. Pak už šlo jen o výběr nutnýho křoví. O nic jinýho!

Havel se hodil, a pro jistotu mu byl jako hlídač přidělenej kníže, aby Havel příliš neblbnul se svejma nápadama. Osobně si myslím, že Havel nelhal, že tomu, co říkal, dokonce i sám věřil. Až sem dobrý!

Jenomže nedobrý to bylo pak. Svou ohromnou autoritu, kterou tenkrát u lidí měl, zcela promrhal, výměnou za Dášu a za Lucernu. Není možný, aby neviděl, co se začalo od r. 1990 dít!!!

Jak se jeho slova a vize, za kterejma národ šel a kterejm národ věřil (možná jim zkraje věřil i Havel), mění v pošlapaný bláto.
Není to možný, aby to neviděl!!!
A mlčel, tedy souhlasil.
Přitom stačilo málo, i pár vět, který on ovšem nikdy neřekl. A ne, že by nemohl.
Nechtěl. Právě proto si ho vážit nikdy nedokážu.

Co se týče Zemana, udělal toho dost špatnýho, někdy i dobrýho. Třeba už ani nemusel bejt, vzhledem ke zdravotnímu stavu, znova prezidentem.
Jenomže!!! Uplně stejně, jako při jeho první volbě, alternativa neexistovala.
Sorry jako, ale "intelektuálně vyhlížející nedioptrický brejle" - tak to tedy fakt NE!!!

květen 01, 2019 12:33
... : d@niela
vau.... :-) - tohle, co jsem nechtěně rozpoutala,
má být seriálek o trochu ulítlém chování některých známých žen a mužů,
vázaných manželským slibem,
o tom,
že pro některé manželství zas až tak moc neznamená...

..........................

Jo, taky jsem měla "supernevěrníka", ale rozhodně mi nevyprávěl v detailech, jak vypadá ta "její", co ona s ní umí, jak se to jemu líbí či ne.
Tohle bych já, s mou občas velmi vzteklou náturou, rozhodně nevydejchala. Já se trápila i jen tím, že občas nebyl doma, že jsem se občas něco doslechla...

Nejhorší bylo, když se mi 14 dnů před narozením druhého dítěte s pláčem svěřil, že ho ta "současná" hodila přes palubu, když tedy jako bude mít dalšího potomka. No, bylo to super fuj, ale naopak mne to hodně posílilo, v tom okamžiku totiž pro mne skončil a já se začala "odnaučovat". (Někdy příště vysvětlím. Perfektní rada mé babičky drahé nejmilovanější, kterou jsem kdysi předala jedné utrápené kamarádce a nakonec se hodila i mně, tedy ta rada.)

Takže znovu - je to seriálek o známých lidech a jejich řestech-neřestech,
takže rozhodně ne o politice!

je to napsáno dost logicky a srozumitelně? Pro všechny?



květen 01, 2019 14:00
... : Iris
No tak v tom případku musím přiznat, že některé rysy manželství V.Havla s Olgou mi něco připomínají, že?... Můj stále ještě manžel mi teď chodí na návštěvy se svými dvěma nemanželskými holčičkami na střídačku - mám pocit, že se chce pochlubit už jen těmi, milenky vždy zapíral, to ony se netajily - řekla bych, že záměrně. Ta poslední ho utrhla. Strašně se vždy těším na to, že přijde i se svým psem, toho totiž miluju a on mi (pes) oplácí stejným citem. No tak teď už se směju. Kdyby tu byla bb, vynadala by mi.... smilies/wink.gif
květen 01, 2019 15:15
... : zuza
nepochopitelné jednání Velké Kudlanky
květen 01, 2019 17:49
... : Josef Kouba
Mnoho let na zpět. Okresní předseda strany zasedl v komunistické komisi, která projednávala žalobu jedné zaměstnankyně (odmítnuté) která předložila seznam 32 žen, jež byli po vůli ženatému náměstkovi ředitele.
Všechny ženy byli před komisi postupně předvedeny a obveselování s náměstkem popřely, přesto předseda strany dotyčnému asi se závisti nedal roční prémie.
květen 01, 2019 19:38
... : d@niela
Zuzo, Zuzanko, co je nepochopitelné?

Myslíš snad vůbec ten námět? Jeho téma, nebo snad "hlavní postavu v tomhle článku"?
Tak jo, toho jsem znala osobně, i mnoho jeho kamarádů. Jsem holt hodně stará :-)
smilies/grin.gif
květen 01, 2019 19:56
... : kyttka
Tak nějak pocitově bych spíš brala děvkaře Havla, než Zemana, i kdyby byl super věrnej. Osobně si myslím, že s paní Olgou to musel být vztah mimo hranice mýho chápání a patrně jim to fungovalo, jak to bylo. Nevěru partnera jsem zažila, ale aby mi o tom doma vykládal, to by mohl zkusit. Asi by z něj moc nezbylo. Pokud mu to manželka trpěla, tak buď ho natolik milovala, že jí to přišlo jako menší zlo, než být bez něj úplně, nebo měli dohodu tvůj život - můj život, nebo byla silně masochistická. Každopádně Havla jako prezidenta jsem si vážila, na to, abych to o prezidentovi mohla říct znovu, čekám od roku 2008 do teď. Marně.
květen 01, 2019 20:55
... : Sidon

... : NČ
Já teda nemyslim, že jde dělit osobnostní vlastnosti na soukromý a politický.
květen 01, 2019 07:01


Totéž si myslím i já. Nebo oni snad opravdu existují pánové - Dr.Jekyll a Mr.Hyde?!
květen 02, 2019 03:46
... : NČ
Též jsem nepochopil, v čom Zuzka spatřuje "nepochopitelný jednání".
květen 02, 2019 05:16
... : zuza
Nepochopitelné je to v tom, že nelze oddělovat soukromé a politické, a pak se diví co vznikla za debata. Jestliže si myslíte že je to v pořádku, pak ok. Jestli jste se chovali doma jinak a venku jinak, pak to chápu. Těžko se to mění.
květen 02, 2019 06:14
... : NČ
???
květen 02, 2019 06:19
... : zuza
??? přeji všem krásné povídání
květen 02, 2019 06:26
... : NČ
No vidišto, jak skvostně dokážeš formulovat, když chceš.
květen 02, 2019 06:52
... : mila1
Já si také myslím, že pokud je člověk v soukromí nevěrník a na veřejnosti dobrý politik, nelze to oddělovat. Takže Daniela musela počítat, že když zmíní způsob života Václava Havla, rozjede se tady politická diskuze a porovnávání našich prezidentů a jejich neřestí a předností.
Svůj názor na nevěry Havla a akceptování ze strany jeho první manželky jsem tu už napsala. Byla to jejich věc, jak to spolu mají. Koneckonců i Olga měla přitele a Havel to těžce nesl.
Nejen Havel, ale i jiní jeho slavní vrstevníci to tak měli - stačí vzpomenout Ludvíka Vaculíka a jeho Český snář nebo knížku Jak se dělá chlapec. Ten tu nevěru i detailně popisoval ve svých knihách. Nelze to svádět na disent, prostě někteří chlapi to tak mají. Ale asi mají navíc i ještě něco jiného, že se jejich manželkám vyplatilo zůstat s nimi i přesto, že je podváděli. To se asi už nedozvíme. Nám po nich zůstaly v případě Václava Havla roky, kdy jsme se nemuseli za prezidenta stydět a v případě Ludvíka Vaculíka knížky, které nutí člověka zamyslet se nad sebou samým.
květen 02, 2019 08:32
... : NČ
Nojo, dyť už je to nakonec uplně fuk. Já myslim, že dost bylo Havla.
květen 02, 2019 12:54
... : d@niela
Ó, TO TEDY ZÍRÁM...

A vidím do praxe a života převedené přísloví Quod licet Iovi, non licet bovi - Co je dovoleno Jovovi (příp. bohovi), není dovoleno volovi.

Ano, a taky už Havlíček psal, že opije-li se pán, je ´poněkud unaven´, kdežto sluha je ožralé prase...

No, a navíc: jsem-li politik, můžu být nevěrník. Pak to bude dokonce takové líbivé, budu zajímavý... atd. atd.

Jo, někdy mi to rozlišování lidských "předností" až zvedá žaludek. Ale budiž.

Stejně tak nechápu výčet chorob, co sem vložila deeres. Ano, dotyčný pán neměl hulit, neměl pít. Když ale neposlechl lékaře, nedalo se nic dělat, že.

Jeden z jeho úhlavních kamarádů, Petr Hapka, byl také postelový divoch: s pěti ženami zplodil sedm dětí.
Jinak své milenky šmahem posílal na potrat. A když mu bylo žinantní se během jednoho roku objevit před potratovou komisí už poněkolikáté, tak za sebe posílal náhradníka.
Jeho poslední milenka byla o 48 let mladší.

No, znovu, a asi zbytečně, připomínám, že nepíšu o jejich případných kladech v politice či umění, ale o jejich stylu života.

Jo, jenže jak je vidět, většina lidí vyznává, že "Co je dovoleno pánovi, není dovoleno kmánovi".
květen 02, 2019 12:56
... : Iris
Dani, ale je dovoleno kmánovi, nebuď nespravedlivá. Však jsem přiznala, že i u nás to bylo (nebo je) podobné. Nevěrníci prostě existují, nedělají to, aby se víc líbili. Když jsou více společensky aktivní, jsou více aktivní i v tomhle oboru. Jsou také více sledováni a hodnoceni. A ženské jsou jimi často neodolatelně přitahovány. Neumím posloužit hned odkazem na nějaký moudrý článek, ale četla jsem jich na tohle téma dost. A Ty určitě také. smilies/wink.gif
květen 02, 2019 13:28
... : Iris
A ještě něco Danielko - mně se spíše zvedá žaludek z těch dam, které se, nejlépe po smrti dotyčného nevěrného, veřejně známého chlapíka, najednou probírají z ilegality a jedna po druhé píše paměti s detailně popisovanými scénami jejich milostného života. Každá tvrdí, jak ona byla ta jeho nej, jak jí okolnosti nedovolily to či ono. To u kmánů moc nehrozí. Přinejmenším po smrti dotyčného obšourníka bych zavedla na takovéhle informace embargo. protože on už se nemůže bránit, nemůže ty informace korigovat, uvést na pravou míru a o tom, co to udělá s žijícími pozůstalými, ani nemluvím. Znovu říkám - kdo nepije a nikdy nic nedobrého v oblasti smilnění neprovedl, ať se přihlásí. smilies/wink.gif
květen 02, 2019 13:35
... : mila1
No, a navíc: jsem-li politik, můžu být nevěrník. Pak to bude dokonce takové líbivé, budu zajímavý... atd. atd.

To přece nikdo netvrdí. Ani já ne. Jen to prostě neřeším, není to moje věc. Hodnotím Havla podle toho, co pro tuhle zemi udělal. Když jsi už zmínila Hapku, znám ho osobně, jednu dobu jsem bydlela v bytě pod ním, takže jsem ty jeho lásky potkávala na schodech.. Nicméně, jeho hudbu mám ráda a patří k tomu lepšímu, co bylo u nás složeno. Oni asi umělci mají sklon k nevěrám větší :-)
....
Nevěru neschvaluji, ale nesoudím lidi, kteří s ní dokážou žít..
A souhlasím s Iris, zápisky dam o nevěře s významným člověkem, jsou sice sousto pro bulvár, ale pro mne nestravitelné..


květen 02, 2019 14:00
... : kyttka
Já mu tu nevěru taky neschvaluju, ale v určitých situacích ji dokážu omluvit. A to, jak jsem se s nevěrou manžela a v jaký situaci, je dneska po 20 letech spíš úsměvná historka. Myslím, že na to do smrti nezapomene a pokud někde zahejbá, tak se úzkostlivě třese, abych se to nedozvěděla.
květen 02, 2019 16:17
... : Pavlína
Kytti, vím, je to zde mimo mísu, ale ... nemohla byste sem napsat, co jste manželovi a jak udělala, že se při té vzpomínce jen třese a nedovolí si? Mám kapku obavu, že bych nějaký takový tip mohla potřebovat ... smilies/wink.gif
květen 03, 2019 12:19
... : kyttka
Pavlíno, obávám se, že to není univerzální recept, jak z nevěrníka udělat věrníka. A taky to není jen o tom, aby muž ukončil nevěru, musí být doma potom dýchatelno. Mně se stalo, že v době, kdy jsem byla na MD tehdy ještě za za krásných 2500 Kč, tak manžel přišel o práci v dost specifickém oboru a široko daleko podobná nebyla. Navíc díky tomu NEDODĚLAL VŠ, kterou mu za prvé firma sponzorovala a za druhé profesoři jezdili sem. Takže fakt docela provar.

Protože dostal padáka na paragraf, tak podpora, dávky nula nic, jen nám úřednice doporučila změnit barvu pleti nebo se rozvést, že já s malou peníze dostanu. Já bývala dost hubatá vždycky, ale s těmito radami jsem jí poslala doslova do... No do hvězdy. Ostatně peníze byly ten poslední problém. Už tehdy dělal s počítači, s kamarádem jezdil dělat rozvody elektřiny. Ale byl víc doma. A prudil. A litoval se. A tohle já nesnesu.

Asi po třech až čtyřech měsících potkal bývalou lásku, která měla pochopení, naslouchala... No aby ne, ona s ním nežila. A ten můj blboun si najednou usmyslel, že se fakt asi možná chce rozvést. Tak jsem mu řekla, že fajn, že teda za 3 měsíce se rozvedeme, aby si zatím nacvičil, jak to bude vypadat. Neprala jsem mu, nevařila, ne nakupovala pro něj, věci spojené s bytem neřešila jako do té doby, neplakala před ním a nekomentovala.
A taky jsem mu každou středu ve tři předala malou a vracela se až v deset. A o každém druhém víkendu jsem se sebrala a od soboty od rána do neděle odpoledne mě neviděl a staral se o malou taky sám.

Víš, mně na tom ani nezajímalo to, jestli s tou dotyčnou spí nebo ne. Já si ho brala s tím, že je velice přitažlivý pro opačné pohlaví, že umí na lopatky položit každou, ukecat omámit... On si bral něžnou 18 letou holčičku, která se mu ale po těch 3 letech už trochu otrkala, navíc jako bonus jsem v podstatě všechny jeho kamarády měla na své straně. A v jednadvaceti jsem se absolutně nebála, že budu sama, že to nezvládnu.

Nakonec on vyslýchal mě, kde a kam chodím, on chtěl spát se mnou a mohl se pominout, že teda sice jako jo, ale že z toho nevyšiluju, že mi řekne, že potřebuje vyžehlit košile a že já kouknu na hodinky a jen řeknu : fajn, do hodinky by to mohla stihnout, tak já jdu do kina a než se vrátím, tak snad to holka bude mít hotový. Ke konci už to byla fraška, to už jsem čekala, jak to ukecá, aby neztratil kytičku.
Ve finále jsem té dotyčné zavolala, kdy že si přebere inventář a jak se domluvíme kvůli malé, že dcery se s tatínkama musí vidět co nejčastěji. Pamatuju si, že když nabrala dech, tak jen něco blábolila. Miláček pak týden chodil jak na trní, pak přišel, že má práci, pak že se rozvádět nechce... To už jsem se v duchu smála.

Nemámila jsem z něj žádné sliby, že už nikdy s žádnou, taky jsem mu ji v životě nevyčetla a nepídila se nikdy, jak moc vážný to bylo. Když měl tendence vysvětlovat, tak jsem to po pár slovech utnula. Asi po půl roce nebo po roce se přiznal, že měl hroznej strach, že opravdu odejdu a že netušil, že bych mohla být tak tvrdá a samostatná.

A dneska už bych se o sebe vůbec nebála, jedno dítě z domu, druhý sice na krku, ale už bych nás v pohodě uživila, a on to dobře ví. Ale jak říkám, mně nevadila nevěra jako taková, spíš že je takovej blboun. Nějaký úlet, jednorázová akce, to bych neřešila vůbec.

Jak říkám, není to recept pro všechny, myslím, že kdyby byl opravdu rozhodnutý, tak bych se mohla třeba zbláznit a šel by pryč.

květen 03, 2019 15:41
... : kyttka
Jo a je taky legrace, že mi celý život vyčítá, že nežárlim. Na to mu říkám, že mám plnou hlavu nevěr svých a ještě řešit ty jeho. Když já nemůžu za to, že i když zkusím nějaký ty žárlivecký řečičky, že se začnu po pár slovech řechtat. Jsem prý hrozná až nesnesitelná.
květen 03, 2019 15:54
... : Pavlína
Kytti, moc děkuji - i za to, že jsi si dala tu práci s tím to sem vypsat. Jsi silná holka, ne každý by to takto zvládl; hodně poučné. Asi skutečně ne úplně přenositelné pro všechny; nicméně dá se z toho načerpat inspirace smilies/tongue.gif Moc držím palce do dalších dnů a ještě jednou díky!! smilies/smiley.gif
květen 03, 2019 19:06
... : kyttka
Pavlíno, není zač děkovat. My už toho přežili s manželem za těch 23 let tolik a takových průserů, že věřím tomu, že se dá zvládnout skoro cokoliv.
květen 03, 2019 20:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]