O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEMÁTE DOMA PSYCHOPATA? PDF Tisk E-mail
Pátek, 12 duben 2019
Většina rozvádějících se uvádí jako důvod "rozdílnost povah, názorů a zájmů". Ale mít rozdílné povahy, názory či zájmy samo o sobě vztahu nebrání, pokud s tím nemají zainteresovaní problém. Problémem je, když máte za partnera psychopata. Podle jejich názoru je totiž chyba vždy na vaší straně. Přestože lžou, podvádí, manipulují, kradou, vy jste tím problémem. Psychopati mají schopnost přesvědčit vás, že vy jste ten špatný člověk, že s vámi je něco špatně.

 

 


 

 

Na začátku 19. století zjistili psychologové a psychiatři podivnou věc. Uvědomili si, že někteří z jejich pacientů začali po určité době vykazovat znaky něčeho, co lékaři pojmenovali jako "morální šílenství". Zdálo se, že tito lidé nemají žádný smysl pro etiku či práva ostatních. A v té době byl také poprvé použit termín "psychopat", později "sociopat".

Psychopati neznají loajalitu, nejsou oddaní a nemilují. Za sebou nechávají dílo zkázy a oběti viní, že si za své problémy mohou samy. Když vám psychopat vstoupí do života, dříve či později pocítíte silný a stále se zvyšující pocit strachu a nedůvěry v sebe sama.

 

Vědomě vyvolávají chaos a atmosféru nejistoty. Potom ustoupí do pozadí, hrají si na neviňátka a ještě vás nařknou, že přehnaně reagujete. Když na jejich provokace zareagujete, patrně vás budou povýšeným tónem informovat, že „o tom už se s vámi nehodlají bavit“.

 

Mají také tendenci se neustále vymlouvat. Jestliže je zkritizujete, vždy se budou obhajovat a nakonec řeknou, že špatní jste vy. Nikdy neuznají svou chybu a neprojeví snahu změnit se. Proč taky, když jsou perfektní? Když vás přivedou do úzkých, mají pocit nadvlády. Nemají svědomí. Jejich myšlenky nejsou propojeny s emocemi. Proto se na lidi dívají jako na předměty a nikdy nelitují svých činů.

 

Jediný případ, kdy se vám psychopat omluví, je tehdy, když si chce zachovat tvář, nebo od vás ještě něco potřebuje. Nikdy necítí opravdovou lítost, i když se to může zdát. Jsou to totiž dobří hráči. Psychopat se jen naučil řeč těla, která odpovídá reálným emocím u ostatních lidí. A svou roli hraje dobře.

 

Některé ženy si nechají hodně líbit, okolí říkají různé výmluvy, proč neodejdou, a většinou se doopravdy bojí, zdali to po odchodu nebude ještě horší, a pokud jsou finančně závislé na svém muži (např. jsou na mateřské, nemocné, delší dobu nezaměstnané), pak se o finance hodně bojí a to i z toho důvodu, že když nebudou mít dostatečně peněz, mohou přijít o dítě. Ovšem většina z nich, jakmile chlap sáhne na děcko - zbije ho, nevhodně se ho dotýká atd., tak jdou finance stranou a jdou. Pak jsou bohužel i ty případy, kdy takovéto chování ke svému dítěti matky tolerují, zpravidla proto, že samy vyrostly v podmínkách, kdy se k nim takto otec nebo otčím choval. Ale těchto žen je mnohem méně. Běžný psychopat by dítěti pravděpodobně neublížil, stačí mu vybíjet si to na manželce; a ta to bude trpět – záleží na tom, jak dlouho to vydrží (většinou to vydrží do doby, kdy jsou děti dostatečně velké na to, aby už tolik netrpěly rozvodem).

 

Máte či znáte ve svém okolí

někoho podobného?

 

ELLA

 

 

Komentáře (2)add feed
... : NČ
Tohle má ve svým okolí zřejmě každej. Je též velmi komický, že většina žen TO nazývá "přítel".
duben 12, 2019 07:13
... : *deeres*
Psychopat a sociopat jsou dvě rozdílné diagnózy. v obou případech to je antisociální porucha, ale pokaždé jiné chování. Ono to je vlastně jedno, od obou raději dál. Sociopata naštěstí identifikujete snadno u psychopata , pokud nejste dostatečně sebevědomý,nejspíš narazíte a dlouho mu to budete baštit. Hodně blbý je, když někdo s takovou porucho osobnosti je člen vaší rodiny.
Sociopat je nervózní a snadno se rozčílí, pohrdá lidmi a společností obecně, málokdy si vytvoří vztah k jednotlivci či určité společenské skupině. Obvykle nemá práci a není schopen si ji udržet. Jeho okolí může vcelku brzy zaregistrovat, že nezapadá mezi kolegy či spolužáky, je jiný, avšak v negativním smyslu slova. Pokud spáchá trestný čin, často k němu dochází spontánně a neplánovaně.

Psychopat není schopen citu, emocí ani empatie, dokáže je však dobře a i dlouhodobě napodobovat. Dokáže na své okolí velmi dobře zapůsobit, snadno si získá důvěru. Je prvotřídní manipulátor, dokáže přesvědčit druhého člověka, aby jednal, mluvil a myslel zcela v rozporu se svými zásadami a přesvědčením. Obvykle je velmi inteligentní a vzdělaný. Na rozdíl od sociopata je chladnokrevný, dobře organizovaný, klidný a přesný, vše umí naplánovat do nejmenších detailů. Oba jsou však stejně nebezpeční a navíc notoričtí lháři.

duben 12, 2019 08:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]