O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZ SEBEVĚDOMÍ, BEZ VLASTNÍ VŮLE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 březen 2019
Přejít na obsah
BEZ SEBEVĚDOMÍ, BEZ VLASTNÍ VŮLE
Strana 2
Strana 3
Strana 4
 

 

 

 

 

Říká se, že manipulátor vás odřízne od přátel a od rodiny. Je to pravda.

 

Dodneška si nejsem jistá, jestli to byl vědomý kalkul, nebo nějaký manipulátorský reflex, ale s jeho „pomocí“ trvalo několik let, než jsem si našla jiné kamarády než ty jeho (které mi pečlivě filtroval). Zlom, kdy jsem najednou začala trávit čas s lidmi, nad kterými neměl kontrolu, byl začátek konce našeho vztahu.

 

Na tom se dokonce vzácně shodneme. :-)

 

Bylo to, jako když se v pohádce hroutí kouzlo zlé čarodějnice. Kolegové v nové práci se mnou sice moc neřešili můj vztah, ale brali mě takovou, jaká jsem, a naučili mě znova si věřit. A v tu chvíli jsem přestala kývat na to, co doma tvrdil můj tehdy už manžel.

 

Začalo peklo, hádky, nátlak, obviňování mých nových kamarádů, že na mě mají špatný vliv. Dokonce padl i zákaz vídat se s nimi, ale tomu už jsem v tu chvíli měla morálku se zasmát.

 

Pokud vás manipulátor dostane do vleku tím, že vám rozsype sebevědomí, pak nejlepší obrana (nebo prevence) je sebevědomí získat. Najednou na vás nemůže, protože už se manipulovat nenecháte.

 

Dostat se ze vztahu s manipulátorem není jednoduché.

 

Náš poslední rozchod (tehdy už rozvod) byl jako absurdní divadlo.

Ve zkratce nějak takhle: Já: Chci se rozvést. On: Nechceš. Já: Chci. Došlo mi, že každý chceme žít jinde a jinak. On: Ale ne. Chceme to přece oba stejně. Já: Přesvědčuješ mě, že to chci stejně jako ty. Ale podívej se, chci to jinak s dětmi, s penězi i s místem, kde žijeme. On: To není pravda. Chceš stejné věci jako já. Já: Víš co, to neřeš. Prostě se chci rozvést. On: Nechceš.

 

Pamatujete, jak jsem na začátku zmínila, že jsem se cítila zamčená ve vztahu, ze kterého bych chtěla ven, ale on mě vždycky ukecal?

V prvních letech fungoval argument „Kam bys chodila, vždyť ty budeš mít s každým problémy. Já tě aspoň znám a jsem ochotný s tebou vydržet, i když jsi taková…“

Později už stačilo jenom: „Málo se snažíš.“

 

Manipulátoři se svých loutek vzdávají neradi a používají cokoli, co by mohlo fungovat. Třeba předstírání nemoci (vyvolá pocit viny, že byste odešli od někoho, kdo je na tom tak zle, zvlášť když onemocněl kvůli vám!), překroucení rozchodové situace (máte problémy kvůli vám, ale on vám chce dát ještě šanci) nebo dárky, sliby a velká gesta (byli byste hloupí opustit někoho tak úžasného).



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]