O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DEN "D" - JAKO DEBIL PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 leden 2008

Začalo to ráno jednou fackou a pak se to se mnou vezlo; a poměrně dost dlouho. Tu facku jsem dala já a schytala ji dcera a to i přes moje celkem liberální výchovné metody. Ale prostě se všechny mocné negativní síly spojily proti mně a když se k tomu přidala jedna dětská sviňárnička, vše vygradovalo v nepříjemné a ponižující plesknutí.

Červený otisk na pravé tváři (jsem levačka) se na mně pak ksichtil celé ráno.

 

 

 

 

 

      Jako by to nestačilo, podobně kyselý obličej nasadila i moje matka, když přišla, a i když neřekla ani ň, její tichá výčitka mi řvala do uší: „Jsi hrozná matka, jsi hrozná matka, jsi hrozná matka ..." To vše samo o sobě bych asi rozchodila, ale přidalo se příšerné nevyspání (vzhledem k mému pokročilému a dost nepohodlnému těhotenství) a ranní usyčená přestřelka byla na světě. No splácalo se páté přes deváté, věci novější i z pravěku. Ukřivděné dítě ve mně se pochopitelně vzpíralo jakékoliv kritice mých výchovných postupů. A to ještě když si vzpomenu na drsné výchovné metody mých rodičů...

 

    

     Prostě  - den Debil jak vyšitý. V práci jsem si jakž takž náladu vyladila na neutrál, a ke konci pracovní doby jsem začala cítit příjemné šimrání. Dostala jsem totiž výplatu a „hrozně nutně"  si potřebovala koupit nové boty. Inu, něco pozitivního musí být ...

 

     Čirou náhodou jsem v obchodě potkala po hodně dlouhé době svoji bývalou spolužačku ze základní školy, Martu. Měla s sebou svou asi osmiletou dceru. Holčička kolem sebe hleděla tak nějak nedůvěřivě, nemluvila, ani nepozdravila. Marta ji zezadu střelila pohlavek: „Neumíš pozdravit?"

 

     Čekala jsem, že pípne „dobrý den", místo toho se ale po Martě ohnala a vztekle zasyčela: „Držko". Marta jí na to opáčila: „Smrade." Láskyplný rozhovor dcery a matky - napadlo mě okamžitě, co mne ale překvapilo, byl fakt, že Marta nevypadala, že by ji to nějak vyvedlo z míry. Zkouším si boty, ona si přisedla vedle mě na bobek a začala si stěžovat na dcerku: „Šak's to viděla sama, je to všivák. Neposlouchá mě, drzá je, jak stádo opic. Už dvakrát jsem ji zmlátila tak, že se poch*ala."

 

     No, teď už jsem na ni vyvalila oči a to ještě než jsem stačila jakkoliv reagovat, ještě svůj monolog dokončila: „Mám nějakou tvrdou ruku, asi z házené. Nebo co."

 

     Nakonec se ještě zeptala, jak zvládám ty svoje smrady. Podle pravdy jsem přiznala, že někdy taky ne, že na ně občas hulákám, a že výjimečně dostanou, ale jinak jsem spíš pro vlídný a láskyplný přístup. Teď se jako na Marťana na mně zas dívala Marta : „A tomu jako věříš, jo?" a jakoby se nechumelilo pokračovala dál: „Já to z ní vymlátím, je to suk, ale já to z ní dostanu, podívej se, jak na každého zahlíží." Nápadná podoba matky a dcery, napadlo mě. „Ale ty asi nemáš takové problémy, že?"

 

     Pomyslela jsem si, že bych se nedivila, kdyby jí dcera jednou v noci rozbila hlavu.

 

     Marta asi pochopila, že jejím stížnostem na dceru se nedostalo patřičného pochopení, a tak raději změnila téma.  Chvilku jsme se ještě bavily, tak nějak o všeličems, o práci,  o botech,  o nakupování - a pak mi už jel trolejbus a já Martu i s její dcerkou (které mi bylo docela upřímně líto) s úlevou opustila.

 

     Doma jsem s láskou obejmula svou dceru a svatosvatě si slíbila, že příště raději vytáhnu vařechu a zmaluju jí zadek.

 

Paula   

 

 

 

Komentáře (44)add feed
jo, to je ta hnámá metoda KOMAFRI - : Alena Puntíkovaná
Komenský, Makarenko, Frištenský. Já po svých dětech jednou hodila skříň. Děti přežily, škříň byla na hadry, sousedce pode mnou spadl lustr. Fakt je, že pak byly nějakou dobu hodné. smilies/grin.gif
leden 30, 2008 00:36
tedy známá metoda : Alena Puntíkovaná
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 30, 2008 00:37
no, někdy prostě debaty a diskuze jsou : kiwi
na *****, žejo, přátelé?


leden 30, 2008 01:01
Samozřejmě, : kiwi
že nejsem pro nějaké kruté, hrubé, nakládání s dětma, to ne, děti mají vědět, že je má máma ráda, ale nesmí si je nechat přerůst přes hlavu.
Samozřejmě, že vulgární vyjadřování je hnus!
leden 30, 2008 01:03
Já jsem : skaz
jednou s dcerou - asi 8let byla taky na návštěvě u spolužačky,která se chovala k celé rodině včetně manžela podobně.No,oči jako tenisáky jsme z toho měly obě.Večer se moje dcerunka móóóc tulila a dlouho stačilo jenom říct - nezlob,nebo tě dám na vychování k ...
leden 30, 2008 08:59
A následuje rozhovor po 40ti letech: : NČ
Nezlob, nebo tě dám do starobince... :-(
leden 30, 2008 09:07
hmm já byla také velice přísná : Inka
co se výchovy týká a docela důsledná, měly sparťanskou výchovu, byly hodně divocí a energičtí, ale lásky a porozumění měly ode mně děti mrak a také je to na našich současných pěkných vztazích teď vidět. Nikdy mi neřekly jinak než maminko, ani když se tomu spolužáci podivovaly. A já bych na ně nedala dopustit.
leden 30, 2008 09:50
Nějak moc : skaz
se toho chytáš.Strašej tě?Víš,já děti ani nemlátila,ani nestrašila pasťákem,či děcákem.Dokonce už jsme tam ani na návštěvu nešly.
leden 30, 2008 09:53
no nazdar : Kamila
to jsem si myslela, jak jsem občas ostrá matka - ale tohle je teda strašný!
leden 30, 2008 11:13
Teda devcata, : Ceskymo
to byste to meli videt tady - kdyz miminka vriskaj a nadavaj dost nevybirave svym rodicum a ty jim jenom s usmevem opakujou, ze tohle chovani je neprijatelny... pac kdyby jim jednu strelili, tak za to pujdou brucet. Tak tohle je vychova naruby, holt vseho moc skodi.
leden 30, 2008 13:33
... a pro NCeho: : Ceskymo
a stejne pak detatka daji svy milovany rodice do starobince, pac se o ne jednak nechtej starat a druhak potrebujou prodat jejich barak, aby meli na vlastni radovanky, ze...
leden 30, 2008 13:35
Ceskymo, pamatuju : Inka
jak můj strýček říkal, škoda každé rány, která padne vedle, přitlač, ubrat můžeš vždycky. To by tam teď asi neobstálo co?
leden 30, 2008 13:41
Inko, : Ceskymo
tady by ti miminka sebrali, frkli je do pestounsky pece nebo kam a tebe do kriminalu.... ale je tu par rodin kolem, kde ty deti jsou evidentne naruseny, jenze je to vsechno pod poklickou, tak je prece vsechno v poradku, ne? Az ted konecne vzali dve devcata z jedny rodiny, protoze ta starsi si zacla podrezavat zily, tak konecne nekoho asi ve skole napadlo, ze tam neco smrdi.
Na nas mama nejakou tou ranou moc nesetrila, ale vzdycky jsme vedeli, za co to bylo - a tak to ani moc nebolelosmilies/smiley.gif Vzdycky rikala, ze nejkratsi cesta z ucha do mozku vede pres pr*el - a asi mela pravdu smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
leden 30, 2008 13:54
já také tak vyrostla i mé děti, : Inka
ale jak říkáš, vždy jsme věděli za co to bylo a připadá mi, že se dětem dříve tolik neubližovalo a netýraly se. A z nás vyrostly poměrně normální lidé se zdravým sebevědomím schopní smamostatného života což se o mnohých dnešních jedincích říci nedá. Nevím čím to je.
leden 30, 2008 14:09
Pamatujete, jak jsem tu kdysi probírali případ maminky : wendy
myslím z Kanady, jejíž dcera fetovala, byla nebezpečná sobě i svému okolí a nic s ní nikdo nezmohl, neboť na ni z výše uvedených důvodů nemohl ? Jedině kdyby něco škaredého provedla, tak potom do krimu nebo tedy do nějaké místní polepšovny.
Jjj)) českymo, ta nejkratší cesta - to sedí přímo na Čechy....
leden 30, 2008 16:15
však o tom "jiném" způsobu výchovy : d@niela
v Kanadě a především Americe, psala ještě na minulé Kudlance hodně Alena-Polárka. Např. o té jejich přítelkyni, co se bála o život před svými dětmi - čtrnáctiletou dívenkou a devítiletým chlapečkem.. Děvče ji honilo s nožem, který nakonec zabodlo do dveří - maminka je včas za sebou zavřela...
Nojo, ale - děti se tam fakt nebijou smilies/sad.gif
leden 30, 2008 16:16
děti se tam nebijou, ale společnost na ně nezapomíná : toulavej
a od jejich 14 let jim staví v těch nejnehostinnějších koutech fešácká vězení. A u vězení vyhlídkovou věž pro kolemjedoucí turisty, aby si z ní mohli prohlídnout, jak se těm nezbedům tam dole za ostnatým drátem daří a mohli o tom pak doma povyprávět. Pouště v Nevadě, Arizoně, Novým Mexiku, Utahu, to jsou pro pobyt bez klimatizace nádherný místa na převýchovu . . . U nás bohužel nic takovýho nemáme a americkej způsob výchovy zdatně přejímáme . . .
leden 30, 2008 16:41
chtela bych podotknout : Polarka
ze pripad dcery moji kamaradky ma happy end. Holku si vzal tatinek, ktery rozhodne neni rodicovsky typ navic si tam privedl pritelkyni a Angelica (opravdove jmeno) prosila behem dalsiho pul roku maminku aby se mohla vratit.Napred ji matka brala jenom na navstevu na par dni a pak za necely rok kdyz otec kvuli alkoholu prisel o praci a maminka ji vzala zpatky naporad.Otec uz zase ma problem s placenim na deti.
Dneska Angelica dela skolu korespondencne, aby nepodlehala vlivum byvale party (vlastni rozhodnuti). Jedine co dela moji kamaradce problem je jeji novy pritel...je mu 26 let! Angelice je 15 a chodi s nim uz skoro rok.Pochopitelne maji spolu uz dlouho sex.Je to trestne, ale on ji drzi pryc od alhokolu, drog....jaky je vas nazor?
leden 30, 2008 18:20
Ach jo, : Aknela.
Tyhle komentáře co se bití dětí týče mě na kudlance vždycky fascinujou. Takže když dítě nebudeme třískat, ono nám pak bude skákat po hlavě, či nás za pár let bude honit s nožem. Když dítě mlátit (pardon..."vychovávat") budeme, tak z dětiček vyrostou vzorní, sebevědomí jedinci, protože my přece byli mlácení a podívejte jak jsme se výtečně všichni vyloupli.

Ono to není takhle černobílé. Absence fyzických trestů ve výchově neznamená absenci výchovy jako takové, to bohužel mnoho lidí nechápe. Hrozně rádo se předestírá rovnítko mezi tzv. americkou výchovou a dětma co nemají žádné hranice. To je dost zjednodušená generalizace, ale co, pěkně to vypadá a dává to smysl, nebo ne?

mimochodem, to co popisuje autorka v tom článku zavání týráním dětí a tudíž trestným činem.


leden 30, 2008 20:20
ono je to problematické, Aknelo : ivanka
s některým dítětem se fakt dá všechno zvládnout dohodou, debatou, vysvětlením. Ale pochybuju, že to jde s každým. Jak je vidět, například ty děti od té kanadské Aleny, resp. od její přítelkyně, by asi pevnější režim snesly. Tam, jak vidět, nějaké to přesvědčování a zdůvodňování asi neuspělo.
No, ono není trestání jako trestání. Když dáš jednu na zadek, nebo když dítě zmlátíš, až je modrý? Myslím, že ty to zas vidíš asi černě...
Pevně věřím, že převážná většina dětí dětství přežije bez týrání smilies/grin.gif
leden 30, 2008 22:10
Polárko, : ivanka
jestli se můžu zeptat: jak taková korespondenční škola probíhá? Je to rovnocenné normální škole? Takže to dítě je vlastně doma, má svůj vlastní režim (studuje kdy chce)?
Psalo se tu o druhém dítěti, to je v pořádku, ten chlapeček?
leden 30, 2008 22:13
ivanko, : bb
ve 14 už určitě ne, ale když se s tím začne od mala, důsledně, trpělivě, pevně, tak si to navyknou jako samozřejmost
já malé dceři nasekala taky párkrát, někdy kolem 3 let, když měla prosazovací období, ale bylo to zbytečné, byla jsem mladá a netrpělivá a bylo mi to pak líto, takže jsem se jí skoro omlouvala, že ona nic neprovedla, ale že maminka je dneska nervozní a tak byla trochu vzteklá...byla tak zlatá, že se přitulila a vysvětlila mi, že to nevadí, že když ji ve školce nazlobí Verunka, tak ona pak taky naseká panence smilies/smiley.gif a pak jsem o ni jednou ve 14 přerazila vařečku, když měla v noci spát ve stanu na zahradě s kámoškami a místo toho zdrhla s kámošem autem na disko do vzdáleného krajského města, byla jsem strachy bez sebe a pak jsem si to na ni vybila...pamatuje si to, chápe proč to bylo a taky se tomu směje, že matka byla hysterická smilies/smiley.gif
jinak bita nebyla, a je z ní báječná mladá ženská, podobné to bylo se synem, dnes je mu 16, má 190 cm a když je drzejší než obvykle, musím mu říct, ať se ohne, že to přehnal a že mu chci dát facku, pak mi popadne ruku a dá si "facku", já řeknu Víc, chci slyšet že tě to bolelo, tak si dá ještě jednu a praví klidným tichým hlasem Au..no a je po výprasku.
Přesto oba studují, doma brblajíc pracují, zvířata milují, mají kámoše a když potřebuju s něčím pomoct, nebo je mi špatně, nemusím si říkat dvakrát.
leden 30, 2008 22:28
Ivanko, : Aknela...
Ale o tom jsem právě psala - o tomhle zjednodušeném postoji, že výchova bez bití pro mnohé znamená výchovu slabou a nedostatečnou. Věř mi, že i s hůře zvládnutelnými dětmi se dají věci řešit bez násilí.
Dalším mýtem, který lidé kritizující výchovu bez bití často argumentují je právě ono "vysvětlování dokolečka, které nefunguje"...Nikdo ale netvrdí, že výchova bez bití je jenom nekonečné vysvětlování a přesvědčování. Ne, to by byla výchova na nic. Pevné hranice se totiž dají stanovit i bez facek, opravdu to jde a nemusí se používat ponižující bití (protože tím je i ta jedna na zadek).
Já se své dítě snažím vychovávat s pevnými hranicemi, nejsem žádná ukňouraná matka co furt vysvětluje a přesvědčuje a nechá si skákat po hlavě...a nemám doma fakt žádnýho andílka. Jen jsem si dala jako normální dítě nebít, pleskla jsem ho za jeho život asi dvakrát a moc dobře vím, že to bylo k ničemu a dalo se to řešit úplně jinak.

U Aleniny kamarádky bych to neviděla až tak na benevolentní výchovu jako spíš na nezvládnutou výchovu v dost drsných podmínkách (alkoholický otec jak jsem pochopila, dítě na drogách bez nějaké dospělé autority...) Už si nepamatuju detaily, ale zrovna v tomhle případě jde o dost komplikovaný případ a my z něj známe jenom malou část, takže mi připadá trochu zjednodušující ho používat jako důkaz toho kam vede "mírná výchova".


leden 30, 2008 22:52
Polárko, : Aknela
Já bych ten Angelicy případ moc jako happy end neviděla. Je sice fajn, že je mimo drogy a mimo partu, ale ten šestadvacetiletý přítel tam trochu v tom happy endu překáží. Ano, může to být altruistický anděl strážný co se rozhodl starat o padlou dívku, ale pravda spíš bude někde jinde. Za sex s nezletilou by si šel na pár let sednout, takže mu musí stát za to tohle riskovat...
když se lidi vymaní z drog, tak často nahradí závislost na nich závislostí jinou, kdo ví jestli to u Angelicy není teď závislost na něm. A v závislosti člověk dělá podivné věci a nechá si toho příliš líbit.

Mě by spíš zajímalo, jestli se tenkrát potvrdilo, že opravdu jela v Crystal Meth a jestli se pak nějak začala léčit, jestli dochází na terapii, jestli s ní jedná nějaký social worker...a nebo jestli to všechno nějak nevyšumělo a teď kromě přítele se sklonem k pedofilii (protože tak to tady zákon vidí) se nic "staršného" neděje.
leden 30, 2008 23:06
Ivanko : Polarka
ja jsem mela dite na korespondenci az do desate tridy, takze o tomhle muzu mluvit.
Dite dostane postou knihy ktere ma studovat a zaroven tzv. prvni modul uciva. Kazdy predmet ma nekolik modulu. Dite za pomoci rodice (aspon u nas to tak bylo) ma na kazdy den predmety....presne jako ve skole. Jenom je to daleko rychlejsi, ale to zase zalezi na diteti.Nicmene nam trval skolni den vetsinou 2-3 hodiny. Presto se decko nauci daleko vic nez ve skole! Nehlede na to ze matka ma pres uceni perfektni kontrolu.Do skoly se posila kazdych par lekci postou. Testy prichazeji po dokonceni kazdeho modulu, do 7tridy staci potvrzeni rodice, ze test byl proveden bez pomoci a v urcenem case. Od kazde dalsi tridy musi byt test udelany nekde jinde nez doma a podepsany nejakym profesionalem. V urcitem veku dite samo prebira kontrolu nad svoji skolou a jejim odesilanim. Takze v tech 15 je Angelica snad schopna delat skolu sama. Urcite nema pomoc od maminky. Pry zvlada.
leden 31, 2008 01:07
Aknelo : Polarka
vis....Angelicina matka si taky neni jista co je spravne..i proto jsem polozila tu otazku. Rozhodne to neni andel, ale chlap ktery chce krome lasky i sex. Od ctrnactilete. Na druhe strane Angelica vypada ze je ji kolem dvaceti.Ovsem to nemeni situaci. Jenze co je tady reseni?
Nevim ted ze by se nekdo jeste o ni straral. Asi jsou uz vsichni spokojeni s tim, ze je ted vsechno v poradku. Relativne.Nemoc moji kamaradky se hodne zhorsila, jeji jatra jsou na stupni 4 a pet je smrtelne. Takze nemyslim, ze by neco resit vubec chtela. Myslim ze je rada ze to je jak to je.
leden 31, 2008 02:05
Ano ano tak to bylo : wendy
a už známe i pokračování, díky Polárko. Ono všeho s mírou, je to tak, a když se rodiče bojí dát jednu "výchovnou" přes zadek dítěti v marketu, když na to pořád musí myslet, musí to být až stresující, ne ? Málokdo i tady bije dítě až zmodrá, ale kdo nedal děcku když bylo malé záhlavec nebo jej neplácl přes ruku ?
Mám jednu příhodu - dítě se v obchodě vztekalo, že něco chce a chce. Nebylo mu vyhověno, člověk by si měl zvykat, že nemůže mít úplně všechno. Dítě si lehlo na zem, kopalo nohama a vztekalo se fest. Matka ulehla vedle něj a dělala totéž. Dítě po chviličce v šoku vstalo a bylo v klidu...
leden 31, 2008 08:22
:- ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((((((((((((((((((((((((( : NČ
Po přečtení všeho jsem se znova opět utvrdil o svý dokonalosti a šlechetnosti.
Mý děti jsou obě vysokoškolsky vystudovaný, pracujou, nadprůměrně vydělávaj, NIKDY by nečetly Blesk, NIKDY by nekoukaly na Ulici a na Rodinný pouta, po práci maj jen ušlechtilý záliby, NIKDY netrhaly mouchám nožičky, o vánocích přispívaj na ubohý sirotky, pomáhaj důchodcům nosit tašky, vždycky pouštěj v tramvaji sednout starší, nemocný, malomocný, těhotný, synek dokonce jednou převedl slepou stařenu přes ulici, milujou mě, choděj mi pro pivo, nosej mě z hospody...
Takže vlastně vůbec nemám důvod je mlátit. Taky nemlátim - jsem totiž velmi charakterní a slušnej člověk, a ony jsou holt celý po mně!
leden 31, 2008 09:15
NČ : mamča
Buď v klidu, takové úúúžasné děti tady máme všichni. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
My Češi máme totiž jednu zvláštní vlastnost : Všichni víme, jak vychovávat CIZÍ děti... smilies/wink.gif
leden 31, 2008 09:46
Já sice nevím jak přesně vychovávat cizí děti : wendy
ale když mi u moře běhaj cizí spratkové přes deku a berou mi věci a rodiče se jen koukaj a culej - tak to tedy vím - jednu dobře mířenou přes zadek. Pochopitelně kvůli jazykové bariéře...jinak bych jim celý den jen domlouvala !
smilies/tongue.gif
leden 31, 2008 11:13
mamčo, že jo :)) : bb
kolikrát jsem slyšela mámu, co má bezproblémové dítě, jak kritizuje jinou za její potížové dítě, takové ty razantní výroky typu "to JÁ bych nikdy nedopustila" , "tohle by si KE MNĚ nedovolil!" "tohle by udělal jen jednou a viděl by!" tak si říkám aha, co by asi viděl, co bys asi provedla, odstřelila ho, ty chytrá?
jedna známá tohle měla ve zvyku, než se jí narodilo druhé dítě a to jí dalo za vyučenou
Děláme co umíme a doufáme, že to dobře dopadlo. Já mám zatím štěstí, tak doufám, že jim to vydrží.
leden 31, 2008 11:26
wendy, : bb
mně stačí i dítě co lítá jak raketa po obchodě, nebo restauraci, a vyřvává a ječí, a maminka občas jen tak nepřítomným hlasem pronese "ale zlatíčko, už toho nech"
Jenže se to musí od mala vzít za ruku a ukidnit, usměrnit a opakovat to pokaždé, což chce důslednost a trpělivost a to se matce volající mobilem kámošce, kde se sejdou u kafe s kočárky, nechce.
leden 31, 2008 11:34
bb : mamča
Ano, i moje bezproblémové děti mohly ledakoho štvát. Měli jsme partu čtyř rodin, dohromady s devíti dětmi. Ty moje tři závodně sportovaly a byly děsně ctižádostivé. Když jsme pro všechny děti dělali soutěže, tak i když jsem vymýšlela některé disciplíny ve kterých mohly zabodovat i buchtézní jedinci, ti moji "chrti" obsazovali pořád stupně vítězů. Taky nás ti ostatní za to moc nemilovali.
To jsem ovšem pochopila až po létech...

leden 31, 2008 12:01
nevydržím, hahaha - musím se přidat... : d@niela
moje "sladká holčička" byla neskutečný éro.

(Charakteristika připomíná jeden vtip: Ptá se tatínek porodníka? Tak už se to narodilo? Zpocený porodník: Ano, pane, ano... dítko máte zdravé, manželku taky... Tatínek: A co to je? chlapeček nebo holčička? Porodník: No, ještě se nám to nepodařilo chytit...)

Ne, neměla jsem ji se šimpanzem, jen byla od malinka fakt velice talentovaná na jakýkoliv sport. Vzhledem k tomu že byla vždy poměrně malá (nakonec 160), a že jsem ji urputně oblíkala do kanýrků a mašliček, tak pokud se náááhodou zrovna nehejbala, tak vypadala jako milé dítě.
Ale stejně jsem musela neustále a vytrvale všem maminkám kolem říkat: "Prosím vás, raději svejm dětem nedovolte, aby dělaly to co Lenka..." Protože jí se nic nestalo, kdežto ony pak s nimi odkráčely na chirurgii
Ve dvou letech lezla po střechách, ve třech skákala ze stromu na strom, (bruslila, lyžovala, lezla po všem) v pěti mi vylezla po zábradlí paneláku do osmého patra za kámoškou... Že jsem to přežila, v podstatě nechápu...

leden 31, 2008 12:12
mamčo, : bb
ale to je něco jiného, pokud ses jejich nechrtům neposmívala, ani tvoje děti ne, tak smůla, prostě někdo vyhraje a někdo se jen zúčastní, dětem to může být líto, ale dospělí nemají co nemilovat vítěze

leden 31, 2008 12:15
za bb: :-))))))))))))))))))))))))) : d@niela
Ovšem do dokonalosti rodiče NČ mám co vypilovat, neb do hospody chodíme každý zvlášť a domů jsme zatím vždycky došli po svých. Taky ještě nemám ozkoušený, zda mě pustěj sednout, až budu těhotná. No, hlavně když nepůjdou sedět oni, že?

-----------------------
bb - musela sem to vyjmout a dát znova, protože ten předlouhej smajlík totálně rozhodil stránky - proti textu nic nemám!!!!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 31, 2008 12:18
děkuji :) : bb
to jsem pro tentokrát neodolala, vždycky když vidím ten jeho dlouhej smajl, představím si škleb kolem dokola hlavy :-) tak jsem si řekla, že tentokrát hodím taky úsměv kolem dokola hlavy
a ejhle, trepanace
leden 31, 2008 12:22
"...proti textu nic nemám..." : NČ
Taky Daní, proč bys měla něco mít proti trapnýmu beznápaditýmu pokusu o rádobylegraci, žejo. Nikomu neškodí, je i škoda času na něj reagovat :-)
leden 31, 2008 12:35
... : bb
ale typickému malému českému ouřadovi to nedá a musí si rejpnout, že jo :-))
leden 31, 2008 12:40
... : bb
samozřejmě v pracovní době, za to si ho koneckonců platíme :-))))

leden 31, 2008 12:41
Ha-ha-ha : Míša šíša
Tady se člověk ale pobaví. Vy dva jste jak Topolánek s Rathem smilies/grin.gif
leden 31, 2008 13:34
:) : bb
nikdo není dokonalý...ani potkani :-))

jedu pro potomka do školy, už mám hlad jak vlk
leden 31, 2008 13:36
Já taky vím, jak vychovávat cizí děti neb vlastní nemám . . . : toulavej
Například u jednoho ze svých synovců jsem vyžadoval, když přijel na návštěvu, minimálně poslušnost a nevysmívat se strejdovi, když není na dosah . . . Končilo to honičkou a odsouzením strejdy, že mu nic není do toho, když dítě neposlouchá. To bylo synovci tak 12 let. V šestnácti měl neuvěřitelný štěstí, když do chytili už při druhý vykrádačce auta v Plzni a díky malé škodě to vyřešila trojka z mravů a zaplacení škody rodiči, co nevyžadovali poslušnost od svého syna . . . Možná, kdyby ji vyžadovali, mohli si ušetřit ty nervy, jak to dopadne s jejich synem . . .
leden 31, 2008 15:29
Moji kluci byli vychováváni přísně. : mamča
Né, že bych je řezala, ale při třech dětech to prostě jinak nejde. Až jednou mi moje maminka řekla, že je sice hezký, že ty moje děti poslouchaj na slovo, ale že z nich vychovávám cvičený blbce. Že od nich budu do 15ti vyžadovat absolutní poslušnost, a od 15ti budu chtít, aby z nich byly osobnosti A kde to ty chuděrky maj pak najednou nabrat ?
Tak jsem povolila řetěz, a nechala kluky drobet zvlčit. Sice z nich nejsou vrcholoví sportovci ani klavírní virtuózové, ale myslím, že jim to prospělo. smilies/wink.gif

leden 31, 2008 19:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]