O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMÍNKA NA EVU OLMEROVOU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 31 leden 2019
Přejít na obsah
VZPOMÍNKA NA EVU OLMEROVOU
Strana 2

Related imageV sobotu jsem byla v Bubenči uklidit hrob od vánoční výzdoby, a když jsem procházela Dejvicemi, šla jsem ulicí, kde kdysi bydlela Eva Olmerová. Dnes na domě v Eliášově ulici visí pamětní deska z nerez oceli, kde pomocí frézování přímo do kovového plátu, zhotovil brněnský umělec Dušan Váňa její portrét.

 

 

 

 


 

 

Image result for eva olmerová pamětní deska

 

 

 

Pamětní deska by měla evokovat LP desku, hudební nosič éry Evy Olmerové.

 

Ze soustředných kruhů vystupuje zpěvaččina podobizna, nápisy svým stylem připomínají dobovou typografii užívanou na obalech hudebních nosičů.

 

 

Eva Olmerová se narodila 21. ledna 1934 v dobře situované rodině. Hudbě se věnovala už od mládí – hrála na kytaru, na klavír a hlavně zpívala.

 

 

 

Před deseti dny by měla narozeniny, kdyby neumřela, v pouhých 59 letech, na cirhózu jater způsobenou prášky a alkoholem.

Fenomenální zpěvačka, s hlasem od pánaboha, která se životem řítila jak neřízená střela, z průseru do průseru. Tři nepovedená manželství - svatba s prvním  byla na truc otci a rozvedli se po pár měsících, druhý manžel jí vybílil byt a emigroval; tehdy Eva poprvé v životě zkolabovala. Měla ale před sebou práci, musela zpívat..

 

 

Eva Olmerová

 

 

A stalo se : přítelkyně jí jednou večer nabídla tabletu fenmetrazinu. Zabral.

Později jich brala i třicet denně. Od narození měla jednu ledvinu zakrnělou, proto jí organismus vlivem prášků vypověděl službu. Přežila, ale po zbytek života ji trápila špatná funkce ledviny i jater.

 


 

 

Aby všech trablů nebylo málo, vyhořel jí byt v Bubenči, krátce nato zničila mercedes a za nehodu byla podmíněně odsouzená na deset měsíců s odkladem na dva roky. O rok později havarovala s autem jazzového basisty Luďka Hulana.  Tento konflikt se zákonem byl vážnější. Olmerová tehdy najela Wartburgem na pražské Bulovce do ostrůvku plného lidí. Nikomu se však naštěstí nic nestalo. K činu však došlo krátce poté, co Olga Hepnarová najela nákladním autem v Holešovicích na tramvajovou zastávku a zabila osm lidí. Nakonec měla zpěvačka štěstí, že dostala jen půl roku vězení. Protože byla v podmínce, odsoudili ji však už na deset měsíců nepodmíněně.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]