O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CHCI BÝT MLADŠÍ! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 prosinec 2018
Výsledek obrázku pro Emile RatelbandNejspíš jste o tom slyšeli, případně četli: „Když jde měnit pohlaví, chci ubrat dvacet let“. S takovým požadavkem předstoupil před soud devětašedesátiletý Emile Ratelband v nizozemském Arnhemu. Chtěl, aby mu úřady posunuly datum jeho narození. Svou žádost zdůvodnil, že jeho vysoký věk jej prý výrazně omezuje - špatně se mu shání práce a problémy má i při seznamování. A jak to dopadlo?

 

 

 

Soud v Nizozemsku jeho žádost zamítl s tím, že se "pan Ratelband může zcela svobodně cítit o dvacet let mladší, než je jeho skutečný věk, a podle toho se chovat". "Změna data narození by ale znamenala, že z registrů zmizí informace o narození, úmrtích, svatbách a registrovaném partnerství z minulých dvaceti let. To by mělo nežádoucí právní a společenské následky," stojí v soudním rozhodnutí.

 

 


Výsledek obrázku pro Emile Ratelband

Ratelband svou situaci srovnával s jinými možnostmi právně změnit totožnost, například u transgenderových lidí. Tak jako oni se necítí být příslušníky svého fyzického pohlaví, tak on se necítí na svých "úředních" 69 let. Nizozemsko a další země povolují změnu pohlaví a Ratelband poukazoval na to, že se povoluje i oficiální změna jména.

 

Soud ale došel k závěru, že kdyby Ratelbandově žádosti vyhověl, přestalo by mít smysl uplatňování práv a povinností založených na věku - například práva volit nebo povinnost chodit do školy. V soudním výroku také stojí, že soud uznává, že se stále více lidí vyššího věku cítí v lepší kondici, to ale není argument pro změnu data narození v dokladech. Navíc prý Ratelband soud nepřesvědčil o tom, že mu diskriminace, o níž hovoří, přivodila újmu.

 

Ratelband neuspěl ani s argumentem, že by z úpravy jeho data narození získala i vláda, protože by se vzdal nároku na penzi do doby, než znovu dosáhne důchodového věku.

Zdroj: internet

 


Komentáře (10)add feed
... : NČ
Dalo by se to vzít jako dobrá sranda, recese. Kdyby se ovšem za recesi braly i žádosti o úřední změnu pohlaví. Jestliže první je nepřípustný a druhý je přípustný, svědčí to o absurditě obojího. Pokud vim, ty úřední změny pohlaví ani nemusej bejt důsledkem chirurgickejch zákroků, stačí jen, že "se cejtim bejt".

Čím dál se zřejmě budeme dočítat podobných srandovních článků, jako např:
"Aktivista Jiří Feryna, který vystupuje jako feministka Marie Feryna, čelí obvinění z toho, že na půdě autonomního centra Klinika znásilnil(a) hned dvě ženy."

Snadno si přestavuju např. nějakýho tenistu, v žebříčku ATP třeba dvacátýho, jak prohlásí, že se cejtí bejt ženskou, vyklepne Serenu a stane se jedničkou. Nebo plavec, nebo lyžař .... Když může Feryna, proč by nemohli jiní?
Proč třeba zrovna já jsem úředním údajem diskriminovanej, že se nemůžu účastnit soutěže o Miss Žižkov, dokonce ani o Miss pavlač. Chci svý lidský práva!!!
prosinec 11, 2018 04:29
... : *deeres*
Samozřejmě kravina i když v každém z nás, ten úžasnej mlaďoch pořád je, akorát v zrcadle vidíme něco úplně jiného.
Představa, že jsem pouze papírově mladší, tak ta je nanic. Touha být fyzicky mladší, alespoň esteticky, tak ta je věčná a netýká se jenom žen. Dneska kosmetické kliniky a plastickéo chirurgie i u nás umí věci, že se nestačím divit. Ale nikdy nevíte a někdy vás nezachrání ani to, že jste do toho dali velké prachy a vylezete odtud jako zrůda.
prosinec 11, 2018 08:10
... : NČ
Samozřejmě, že kravina, Deer. Votom žádná. Jen ovšem, z vlastní zkušenosti, můžu říct, že jsem v poslední době absolvoval několik celkem úspěšnejch pohovorů při hledání práce, který byly úspěšný až do momentu, kdy jsem udal svý datum narození. Pak už jen vyrozumění: "Velmi si vážíme Vašich zkušeností, ale dali jsme přednost jinému uchazeči".
No nic. Jak praví píseň mých mladých let: Kamarádi, je to mládí, kterému dnes patří svět.
Taky bych chtěl bejt mladej (a kdo by nechtěl?).
prosinec 11, 2018 09:50
... : Iris
No a co my, které vypadáme mladší, než skutečně jsme? Vypadáme tak, že se chlapi spletou, flirtujou a klidně by se seznamovali. Než dojdou do toho momentu, kdy vyjde najevo datum narození. Pak ucuknou, jakoby se setkali s prudce jedovatou nepříjemnou a škodlivou substanci a ne s babou, která se jim doteď celkem zamlouvala. Teď jsem si nechala dělat brejle u té firmy, co dává slevu na věk. A hrdě jsem si nachystala občanku, protože to už je sleva, co stojí za to a těšila jsem se, že konečně s tou nepříjemnou pravdou jednou dosáhnu příjemného pocitu. Slečna řekla jen: "nevypadáte na to" a nic si neověřovala. Klidně jsem si mohla přidat, himbajs....
prosinec 11, 2018 11:07
... : Bara
Kdyz si zadate do vyhledavace google jeho jmeno, tak se dozvite o nem vice. Nebudu vam zde vypisovat co vsechno delal a cim se zivil (ted uz mu to nikdo "nezere"), kolik mel manzelek a o kolik deti se musi starat. Proste kdyz se rekne v Holandsku Ratelband, tak si lide tukaji na celo, proste blazen...….
prosinec 11, 2018 11:08
... : Iris
některá z těch fotek je jeho?
prosinec 11, 2018 11:14
... : *deeres*
Ano, jsou, na netu jich najdeš spoustu, stačí si zadat jeho jméno. Opravdu na těch sedmdesát nevypadá, hádala bych mu o pět méně. Vypadá dobře, ale v hlavě se mu promíchaly dráty.
prosinec 11, 2018 11:47
... : Josef Kouba
Já se zase občas holedbám úsměvnou představou. Být mi opět 20 let, ale s mými zkušenostmi 70 letého chlapa. To by byl mazec.
prosinec 11, 2018 15:11
... : doktor
Pepo vůbec by jsi ve dvaceti na to nebyl připravenej.

prosinec 12, 2018 12:27
... : NČ
no těbuch
prosinec 12, 2018 16:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]