O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JIHOAMERIČTÍ VANDROVNÍCI PDF Tisk E-mail
Pondělí, 12 listopad 2018
Přejít na obsah
JIHOAMERIČTÍ VANDROVNÍCI
Strana 2
Související obrázekMexické karavany migrantů zmizely z denních zpráv stejně rychle, jako se objevily. Progresivní a pokrokový svět se na chvíli vetřel do osudu tisíců tzv. migrantů a jejich pouti Mexikem „za lepším“. Pětitisícový dav byl lidstvu představen jako směs kapitalismem postižených chudáků, vinících industrializací, a zoufalých matek kojících na sajtnách náklaďáků svá mimina.


 

 


 


Realita je však jednodušší, řečena i slovy jednoho z účastníků z Guatemaly: „Doma jsem nechal jen rakev. Buď do ní vleze má dementní matka, nebo já". Podobných karavan, jako je ta výše zmiňovaná, prochází Mexikem desítky každoročně. Média však tentokrát doufala, že střet boháče s chudákem, tedy zla s dobrem, navíc takto v přímém přenosu, otevře srdce a hlavně peněženky voličů Demokratické strany. Liberální dav zajásal a zároveň se rozohnil nad nespravedlností světa. Toť vše díky nesmyslu prodaného lidem, kteří čtou jen titulky.

 

Otevřeně levicový Ortegův režim v Nikaragui, neschopnost vlád v San Salvadoru a Hondurasu spolu s neúrodou v Guatemale dávají v nynější době prostor k přesunu obyvatel. Mexiko, navyklé tiché podpoře z předchozí americké administrativy, přepouští tudíž průvody Nikaragujců, Hondurasanů, Salvadorců a Guatemalců až k americké hranici, a nechává na svých severních sousedech celou zátěž registrace a následných rozhodnutí.

 

The Growing Migrant Caravan on Way to US Border, Explained
   

19. října 2018, Hondurasané v Tecun Uman, Guatemala, „pokračují v cestě“

 

 

Dříve bylo takové porušení zákonů trestáno krácením finančních milodarů, bez kterých by hladomor populace nebyl nereálný. Barrack Obama zjevně usoudil, že země potřebuje okysličit lidmi z pralesů.

 

Tento „vandrující dav“ je ve většině negramotný, neschopný jakékoliv práce s nástroji složitějšími než lopata, a převážně zvyklý obstarávat si prostředky k životu kriminálním způsobem. Minulý americký prezident nedbal příliš o ochranu majetku a stability na kontinentu, věnoval se spíš sociálním programům, které však historicky uvrhají lidi do ještě větší bídy. A tak nyní neočkovaný a tuberkulózní dav se domáhá práv, o jejichž existenci neměl doposud ani zdání.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]