O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KONEC I. SVĚTOVÉ VÁLKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 listopad 2018
Přejít na obsah
KONEC I. SVĚTOVÉ VÁLKY
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Na východní frontě to byla "Česká družina", ve Francii „rota Nazdar“. Postupně se do legií začleňovali i dezertéři, nebo zajatci, kteří tak porušili přísahu rakousko-uherskému císaři. Koncem války měl legie už 140.000 členů.

 

 

 


Většina mých strýců z obou stran byla ve věku, kdy musela bojovat za Rakousko.-Uhersko. Ve válce na francouzsko- italské frontě byl i můj děda z tátovy strany, který se věkem blížil k padesátce, ten byl mobilizován jako saniťák. Na východní frontě bojoval jen jeden z máminých bratrů a z války se už nevrátil.

 

 

Strejda Tomeš, se do naší rodiny přiženil, vzal si máminu sestru Anežku. Byl jediným legionářem v naší rodině, o kterém vím. Bojoval jako dobrovolník ve Francii a klidně mohl stát s puškou v ruce proti některému svému budoucímu švagrovi, nebo tchánovi. 

 

Strejda Tomeš díky válečným útrapám zemřel mladý, tetě Anežce po něm zůstaly tři děti, legionářský důchod, železničářský byt a nárok na deputátní uhlí.

 

 

Na Praze 6 je k vidění ještě jedna výstava, tentokrát na Dejvickém nádraží.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]