O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KONEC I. SVĚTOVÉ VÁLKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 listopad 2018
Přejít na obsah
KONEC I. SVĚTOVÉ VÁLKY
Strana 2
Strana 3

Související obrázekJako první velký válečný konflikt v dějinách zasáhla první světová válka téměř celý svět. Bojovalo se ve třech světadílech, na všech světových mořích, a konflikt, ve kterém zahynulo téměř deset milionů vojáků a 8,5 milionu civilistů, postihl 38 států. Válka začala 28. července 1914, trvala čtyři a čtvrt roku a jejím výsledkem bylo zcela nové rozložení sil v Evropě i ve světě.

 

 


 

První světová válka skončila podpisem příměří v železničním vagónu na francouzské stanici Rethondes, v lese u Compiegne, kde byl podepsán německým státním tajemníkem Matthiasem Erzbergerem a francouzským vrchním velitelem maršálem Ferdinandem Fochem dokument, který stanovil, že od 11:00 hodin 11. listopadu 1918 zavládne na frontách příměří.

 

 


 


Současná fotografická výstava s názvem Válečný rok 1918 před Generálním štábem v Praze 6 přibližuje dění posledního roku první světové války.

 


 

Během války vznikaly Československé legie, jednotky dobrovolnického zahraničního vojenského odboje Čechů a Slováků proti Rakousku-Uhersku. Členy se stávali dobrovolníci, čeští krajané, kteří se hlásili do carské armády v Rusku a Cizinecké legie ve Francii.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]