O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SLIBY CHYBY - TENTOKRÁT TO ZASE NEVYŠLO... PDF Tisk E-mail
Neděle, 04 listopad 2018
desesperadoV blízké budoucnosti obce směrem na severozápad od hlavního města nejspíš budou patřit do Prahy. Proto jsou už nyní obce Horoměřice, Únětice, Statenice, Velké Přílepy cílem mnohých developerů. Přátelé, všichni snad znáte kauzu H-systému, o projektu AURA jste - asi - slyšel málokdo. TAK ČTĚTE A NEPLAČTE... (nebo nesmějte se?)

 

 

 

 

 

 

 

 

Psal se rok 2012 a soutěž Realitní projekt roku zná svého vítěze. Cenu roku, tedy nejlepší projekt, jednoznačně získala Aura-Praha-Statenice italské developerské společnosti Manghi Czech Republic.

 

Zástupci realitek a architekti se tehdy jednomyslně shodli na vítězi a projekt tak získal hned dvě ocenění absolutního vítěze.

 


 

 

 

Z velkolepého projektu vesnice pro miliardáře, na obří ploše 140 ha, kdy zde mělo být postaveno 300 vil a 250 bytů, jejichž obyvatelé by měli k dispozici mezinárodní školu, školku, sedmadvaceti jamkové golfové hřiště  a parkoviště s parkurem, jsou dnes, na konci roku 2018, stále jenom plány na papíře..

 

 

 

 

 

Součástí tohoto kolosu měl být i památkově chráněný Zámek Statenice. 

Italští majitelé nyní jen vlastní obrovskou zaplevelenou plochu a  dvě křovinami zarostlé, nedostavěné ukázkové vily.

 

 

 

 

Barokní čtyřkřídlý zámek s  vlastní kaplí, vnitřním dvorem  a přilehlými hospodářskými budovami

se stal domovem feťáků a bezdomovců a  dnes je prakticky na spadnutí.

 

Klenutý pilířový ochoz už dávno vzal vítr a v roce 2013 zde při požáru uhořel bezdomovec.

 


 

 

V době, kdy projekt vznikal, si italský majitel pro nové vily a domy dopředu nasmlouval jednotky pro dodávku vody a kanalizaci a tím omezil pro nové stavebníky jejich dostupnost.  V současnosti se buduje nový přivaděč vody a tak lidé, kteří zde v okolí staví, už nebudou mít problém s vodovodní přípojkou.
 

Ale na kanalizaci se nepřipojí, protože kapacita je oficiálně naplněna.

 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

MANGHI CzechSe třemi generacemi zkušeností je rodina Manghi jedním ze známých jmen v oblasti podnikání s nemovitostmi a ve stavebnictví v Itálii. Společnost Manghi Czech staví na této tradici a přináší rodinné zanícení pro elegantní design, nejvyšší kvalitu řemeslného zpracování a hlubokou znalost českého realitního trhu od roku 1993.
 

Manghi Czech je realitní developer zaměřený především na luxusní rezidenční a hotelové projekty. V závislosti na projektu přijímáme roli developera, generálního dodavatele, správce nemovitosti a facility manažera, nebo obchodního zástupce pro luxusní realitní projekty v České republice i v zahraničí. Specializujeme se také na vysoce kvalitní rekonstrukce luxusních maloobchodních prostor.

 

Italský odkaz naší společnosti je obzvlášť nápadný náročnými luxusními developerskými projekty, často využívajícími historické budovy, které jsou renovovány s velkým vkusem a maximální pozorností k detailu. Současně některé z našich projektů zahrnují zcela nové budovy nebo zavádění nejnovějších technologií do těch historických.

 

 ? ? ? ? ? ? ?

 

 

 zajímavé - necháme se překvapit,

jak tahle záležitost dopadne?

 

deeres

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : *deeres*
Jak tahle záležitost dopadne? To je celkem jasné, dnes to je už mrtvý projekt. Není tu v okolí jediný, jenom je výjimečný tím, že se jednalo o projekt vítězný. Developeři tu mají rozsáhlé zaplevelené plochy a křovinami zarostlé sady a čekají. Na co?
Přece na to, až ceny pozemků ještě stoupnou a to se stane v okamžiku, kdy spadnou pod Prahu, nebo je bude potřebovat letiště Ruzyň.
Shodou okolností jsem se jako osmiletá pod Statenickým zámkem, nad fotbalovým hřištěm, učila lyžovat. Mámina kamarádka z práce, která měla děti v mém věku, tady vlastnila chatičku. Máma se kamarádila s kolegyní, já s jejími potomky a tak jsem často jezdila s nimi.
Zahrada Parádnice pod zámkem naštěstí nepatří developerovi a tak vznikla iniciativa na její záchranu. Zatím jsou obnoveny zdi a schodiště, pozemek vyčištěn. Takhle by měla zahrada v budoucnu vypadat:
https://www.slideshare.net/ospazcz/park-pardnice-statenice-prahazpad-prezentacecz-2132013
Se zámkem to je jinak. Já ho pamatuji ještě z doby kdy uzde byl NV a hospodářské budovy užívalo družstvo. Nic moc, ale stavba byla v pořádku. Devastace začala po restituci. Už v roce 2006, zde bylo nastěhováno určité etnikum a to byl počátek konce zámku, teď už kulturní památku čeká jenom zbourání.
listopad 05, 2018 07:47
... : *deeres*
Tady se můžete dočíst, jak chráněná památka vypadala už v roce 1997, pár roků po restituci. Už tehdy byla vybydlená.

Budova již z dálky působí poměrně nechutným dojmem. (1997). Budova nese známky silné devastace, rozbitá okna a neuvěřitelný nepořádek. Podle zjištěných informací se současná majitelka o stavbu nestará. Skutečnost, kterou pan Pavlík ve své zprávě neuvedl, nás na místě uzemnila. Po průchodu hlavní branou na nádvoří jsme se rázem ocitli v minulém století. Zámek je obydlen etnikem a se vším, co k tomu patří...Vchod do podzemí se nenachází v pravém křídle budovy, jak píše p. Pavlík, ale přímo ve středu levého křídla. "Nájemníci" se nenamáhali z bezpečnostních důvodů zahradit vchod, jak se opět píše ve zprávě, ale schodiště od dolní části až po to, co zbylo ze vstupních dveří je zavaleno domovními odpadky.

http://podzemi.xf.cz/STATENICE/index.htm
listopad 05, 2018 07:53
... : klara789
Takových projektů už bylo a ještě bude.
Škoda toho zámku, asi už ho opravdu nejde zachránit.
Zvláště když ho ještě vybydleli ti chudáci diskriminovaní.
smilies/angry.gif
listopad 05, 2018 11:13
... : NČ
Tak mě třeba naprosto neuvěřitelně *ere záměr výstavby servisího střediska kamionů u Lovosic. Zabetonování mnoha hektarů kvalitní půdy, ohrožení zdrojů vody pro široký okolí.
A výsledek EIA ?: "Ztráty jsou kompenzovatené a nahraditelné".
Polopatě řečeno - betonovat se bude! Voda do vesnic se může dovážet cisternama.
Kdo a kolik milionů dal úplatků, a kdo všechno si jima nacpal kapsy, to se nikdy nedozvíme. A tím pádem ty SVINĚ ani nikdy nebudeme moct pověsit.
Holt, taková nepatrná skvrnka na demokracii.
Slovama klasika: "Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou" ....
listopad 05, 2018 17:48
... : Bara
Zrovna je dneska v novinach na titulni strance Idnes.cz podobny clanek. Tyka se to (pravdepodobne pry bude zvolen) budouciho primatora Usti nad Labem, pan se jmenuje Petr Nedvedicky. Je tam i jeho fotka jak se pekne usmiva…...
listopad 05, 2018 21:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]