O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE – ANEB CO NÁS ČEKÁ A NEMINE PDF Tisk E-mail
Neděle, 14 říjen 2018
Mapa oblasti MarakéšGlobální dohoda o bezpečné, řádné a pravidelné migraci má být oficiálně podepsána 10. - 11. prosince na konferenci OSN v marockém Marrakéši. Od Globálního paktu o migraci již odstoupily USA a Maďarsko. Globální kompakt vysloveně žádá státy, aby poskytly stejné podmínky legálním i ilegálním migrantům. Požaduje, aby státy nelegálním migrantům změnily statut na legální, a odsuzuje jakékoli zadržování migrantů.



 
 

 

 

Podpis této dohody by dal (kromě jiného migrantům) právo se při odmítnutí vstupu do země nekonečně dlouho odvolávat  k nadnárodním soudům.  

Polský ministr vnitra Joachim Brudzinski prohlásil, že Varšava OSN Globální pakt o migraci nepodepíše: "Smlouva OSN o migraci není v souladu s prioritami polské vlády, které zajišťuje bezpečnost občanů Polska a udržuje kontrolu nad migračními toky."  Ačkoli by tato smlouva nebyla právně závazná, mohla by podpořit a usnadnit vstup migrantů do země. Rovněž označil tuto dohodu za hrozbu pro národní bezpečnost.

 

Z jednání o globálním paktu o migraci se v loňském roce stáhly Spojené státy, protože podle nich je pakt neslučitelný s migrační politikou Washingtonu. Kromě nich odsouhlasilo konečnou podobu 192 členských zemí OSN.  Podle OSN je ve světě asi 250 milionů migrantů, což představuje 3,4 procenta světové populace. Jednání o globální dohodě začala v důsledku migrační krize v Evropě v roce 2015, která byla největší uprchlickou krizí od druhé světové války. Příliv migrantů vyvolal v Evropě strach.

 

Globální pakt pro bezpečnou, řízenou a legální migraci má za cíl řešit, proč lidé migrují, jak je chránit, jak je v nových zemích integrovat, jak umožnit jejich návrat domů a další otázky.

Globální pakty v některých směrech legalizují ilegální migraci. Signatářské státy totiž již nebudou smět kriminalizovat aktivity neziskových organizací, a to ani ty, které odporují národnímu nebo mezinárodnímu právu. Dále sjednocují na základě lidských práv postavení uprchlíků a migrantů, což v praxi bude znamenat chránit práva i ilegálních migrantů, v podstatě to znemožní jejich vyhoštění zpět do země jejich původu.

 

Jak se k tomu postaví naši politici?

 

 

jen jsem se tak trochu

zamyslela...

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : Moira
Ja bych chtěla konferenci, jak budou chraneny zivoty a prava radnych obcanu radnych státu! Proc ja chodim jiz 30 let denne do práce a staram se o sve nejblizsi i vzdalenejsi okoli a někdo si vyzere vlastní zemi a tahne vyzrat tu moji? A ja nemam pravo nic rict? Hnus, hnus.....
říjen 15, 2018 13:27
... : Moira
Komu tohle muze byt k uzitku???
říjen 15, 2018 13:28
... : *deeres*
Vždycky jsem si říkala, jakou jsem měla kliku, že jsem se narodila až po válce, v době míru.Jak dlouho mně to štěstí asi vydrží?
říjen 15, 2018 16:21
... : NČ
Jak se k tomu postaví naši politici? To jak kteří. Někteří už jsou jasní. Ale třeba takovej Andrej, ten ani nemá jasno. Sice teď odmítá statečně, ale jeho europoslanci, ti už na něj naprosto kašlou (taky za ty prachy ...). Jeho ministr Metnar něco podepisuje, ani neví co, další taky příliš nevědí. Jenomže i kdyby měli všichni snahu chvályhodnou, stejně by nevydrželi. To je, jako chránit si barák před povodní pytlema s pískem. Jen mi to zaplaví barák o něco později. A co nepřijde vrchem, to nateče spodem, kanálama.
Bude to, jak rozhodne Unie, v čele s věčně vožralym Junckerem. Ani se mu příliš nedivím, že se dal na chlast, když to vidí. Ale i on je jen sluha. Když nebude tenhle opilec, bude místo něj jinej. A i kdyby Andrej Globální pakt letos nepodepsal, podepíše ho za rok, nebo ho podepíše už někdo jinej.
A co na to všechno občané Česka? To vidíme i z výsledků voleb. Vítačská strana Pirátů na trvalým vzestupu, což je normální hlavou zcela nepochopitelný, jeví se to ovšem pochopitelnější tím, že do voličských let dospívají generace, vyrostlý v absolutní bezstarostnosti, předpokládající, že jinak to ani nemůže bejt.
"Přeci nás nemůže ohrozit 12 uprchlíků nebo 50 sirotků, kteří by stejně byli uklizení někde na venkově, mimo Prahu. Tak o co vlastně jde?"
A co dál? To už je fuk, nějak přeci bude. Hlavně, že teď je dobře a můžou si užívat srandu při hulákání na Zemana, obdivovat teplýho Kovyho, a hodně, hodně, jůtůbovat, twitrovat a fejzbůkovat. O nějaký školy a studování není třeba se příliš starat, to jde samo. Vláda potřebuje vykazovat trvale se zvyšující vzdělání populace, a jsou-li požadavky, třeba z matiky, příliš náročný, zruší se matika a počty úspěšných maturantů rázem vzrostou. Na ty už čekají vysoké školy, které pak bez problémů ročně vychrlí tisíce politologů, sociologů, filozofů, na které už čekají německé montovny. Tak jakápak starost?
A nezaměstnanost? Ta se vyřeší taky snadno. Zabetonujou se další tisíce hektarů úrodný půdy, postavěj se na nich německý montovny a velkosklady a je po nezaměstnanosti. Sice nebude obilí, nebude tráva, nebude dobytek, drůbež, ale to se přeci všechno lehce doveze. A po nás? Potopa! Ale koho by to zajímalo, když život je tak krátkej? A život leckterýho politika je dokonce jen čtyřletej.
říjen 15, 2018 17:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]