O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUSTOVNICE ČÍNSKÁ - JAK JE TO OPRAVDU? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 říjen 2018
Výsledek obrázku pro gojiPlody kustovnice čínské neboli goji jsou prodávány jako plody se zázračnými zdravotními účinky. JENŽE!!! Žádné spolehlivé vědecké důkazy nejsou, zjistila rakouská organizace Medizin transparent. Goji se v čínské medicíně používá léta a v posledních letech se dostalo i do evropských obchodů. Prodává se také v různých potravinových doplňcích, některé internetové obchody nabízejí i jeho šťávu. Měla by pomáhat proti mnoha neduhům…

 

 

 

 

Pomáhat při rakovině, léčit vedlejší účinky chemoterapie a ozařování, infarkt, mrtvice, vady zraku, chronické záněty a mnohé další. Kouzlo kustovnice údajně tkví i v bohatém obsahu vitamínů, antioxidantů a polysacharidů, které mají posilovat imunitní systém.

Účinky goji zkoumala řada studií. Medizin transparent však dosud nenarazila na žádnou, která by poskytovala spolehlivé a důvěryhodné důkazy zázračných účinků. Většina studií se věnuje laboratorním pokusům s buňkami. Výsledky in vitro však nijak nezaručují stejný nebo podobný účinek v podmínkách lidského organismu, což vyžaduje solidní klinické výzkumy. Některé studie sice pracují s informacemi od pacientů, ti však neužívali goji ve stejné formě a na srovnatelné potíže a jejich počet zdaleka nebyl relevantní.

Snah najít důkazy o účincích goji v případě srdečních chorob, cukrovky, snížené imunity nebo v prevenci stařecké makulární degenerace sítnice bylo více, avšak vybrané způsoby a metody neodpovídaly přísným vědeckým požadavkům. Vzhledem k absenci důkazů ani samotní výrobci nežádají o povolení používat tvrzení o léčivých efektech plodů kustovnice čínské na obalech doplňků.

 

Výsledek obrázku pro goji
 

 

 Je vůbec goji bezpečné?

Ani na tuto otázku nelze odpovědět, protože jednoznačné důkazy chybí. Známá je skutečnost, že může ohrozit osoby užívající některá antikoagulační léčiva, protože posiluje jejich účinek a může tedy způsobit silné krvácení.

Objevila se i varování před obsahem pesticidů v goji v důsledku způsobů jeho pěstování. Existují také zprávy o tom, že některé doplňky s goji, slibující zvýšení sexuální potence, obsahují látku sildenafil, která je na předpis a je součástí například Viagry.

 

 dTest

 

takže jen bobule...

a ani ne zdravé.

 

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : *deeres*
Možná že jo, možná že ne!
U nás je zdomácnělá kustovnice cizí, pěstuje se na stráních, které potřebují zpevnit nad silnicí. Plody má na rozdíl od kustovnice čínské jenom trochu menší. Podobné plody má i lilek potměchuť, nebo brambora.

Kustovnice čínská, jinak goja, je lilkovitá rostlina. Některé plody lilkovitých rostlin běžně konzumujeme, třeba rajčata, papriky, lilky, okurky, ale některé jsou toxické. Stejně tak, jako bych nejedla plody brambory, tak mám nedůvěru v goju. Ani jedlé plody lilkovitých, nejsou zcela bezelstné. Ten, kdo má artrózu, měl by se vyhnout i bramboře.

Rulík i durman patří do stejné kategorie lilkovitých, patří k nim i tabák. Z toho je jasné, že obsahují látky s psychotropními účinky.
Rulík může omylem sníst snad jenom dítě, ale durman, to je jiná kategorie, pěstování není zakázáno, navíc má nádherný květ. Jenže to je pastva pro feťáky, šťáva plodu má halucinogení účinky a vůbec to nemusíte jíst. Stačí se šťávou z okurčičky pořádně natřít na kůži a máte po starostech, protože vás už nikdo nevzkřísí.

Durman obsahuje v listech a semenech zhruba 0,5% alkaloidů tropanové řady. Tyto tropanové alkaloidy, L-hyoscyamin, atropin a skopolamin, jsou hlavními účinnými látkami durmanu.
Psychické účinky tropanů jsou velmi silné - při vyšší dávce zcela mizí koncept reality, objevují se naprosto realistické halucinace - uživatelé například popisují, že rozmlouvali s mrtvými či neexistujícími příbuznými apod.
Jakákoliv vědomá kontrola stavu je nemožná. Tyto látky jsou zřejmě ze všech halucinogenů nejnebezpečnější.
Riziko špatného odhadu dávky je poměrně značné, toxicita tropanových alkaloidů vysoká. Otravy durmanem jsou relativně časté.

říjen 02, 2018 08:43
... : pavlinaA
super, díky za poučení - článku i komentáři od deeres
říjen 02, 2018 09:18
... : Bara
Je pravda, ze goji byla zde v NL uz v hodne pripadech z duvodu vysokeho obsahu pesticidu odstranena z obchodu a to i z reforma obchodu kde ji nabizeji jako BIO, takze co k tomu dodat..... Navic je ted u nas v NL hitem Goji crem a ten slibuje neco jako prirodni plastiku obliceje bez plastiky, proste ucineny zazrak. Ovsem kdo tomu veri, musi sahnout hloubeji do kapsy.

říjen 02, 2018 10:39
... : doktor
o neznám nejím.Deeres to vyjádřila celkem podrobně,není potřeba nic dodávat.Durman je velice záludný a zákeřný s děsným následkem.
říjen 02, 2018 13:07
... : Sidon
Minulý týden jsem byl opravovat plynový kotel jednomu známému, který bydlí asi 70 km na východ od mého bydliště. On vlastní dům, ale pronajímá ho jedné mladé rodince. Uvnitř domu to vypadalo, jakoby tam bydlela rodina "nepřizpůsobivých", nepořádek, vlhko, staré hadry všude, i na schodech do "basementu" (suterénu - sklepu). Tam ještě větší hrůza. Noale, kvůli tomu to nepíšu, když jsme potom, po opravě, přijeli do domu, kde ten známý bydlí, zeptal se mě, jestli nechci pár jablek a něco zeleniny. Tak jsem kývnul. Šli jsme na zahradu a on mi říká - naber si, co chceš. Tak jsem si nasbíral asi šest-sedm kilo jablek a on mi mezitím natrhal něco zeleniny. Trochu rajčat, červené zelí, kél (kadeřávek), červenou řepu a libeček (protože jsem blbeček). Ta rajčata jsou výtečná, ta chuť!
Jablka jsou sice některá červivá, ale to je jenom známka toho, že jsou zdravá a bez chemie. Kdysi dávno, když jsem byl ve Vídni, tak jsme byli s kamošem na Linke Wienzeille, což je tamní zelný trh. Tam jsem u jednoho stánku spatřil chlapíka, který si vybíral pouze ta červivá. Já jsem koukal jak puk, ale kamoš mi to vysvětlil a říká - to je chytrolín, chce jenom ta zdravá. V sobotu mě navšívil můj syn, tak jsem mu řekl, že mu dám nějaká jablka. On se na ně podíval a ohrnul nos, když viděl, že jsou tam i červivá. Tak jsem mu řekl, že tu červivou část může vyříznout, ale jinak je jablko zdravé. Netvářil se nijak nadšeně, tož jsem ho poslal "někam", a ať si raději koupí ta "pěkná" z obchodu, která jsou plná chemie a ozáření. Nakonec si je vzal. Když si vzpomenu, jak jsme v dětství (50-60 léta) jedli ovoce a zeleninu většinou jenom přímo ze stromu, nebo ze záhonu, tak si říkám, jakou jsme vlastně měli kliku. Ono to dneska jde sice taky, ale jen pro málo lidí, hlavně na venkově, když mají vlastní zahradu a nejsou líní si to sami vypěstovat.
Doktor Lukeě z Blanska říká - jez to, co jedli tvoji rodiče a prarodiče. Asi na tom něco pravdy bude. Protože třeba takový pomeranč, je sice jižní ovoce, ale aby přestál tu dálku a čas, než se dostane ke konzumentovi v české kotlině, tak se trhá nezralý a pak se nechá "dozrát". Jenže to už není ono, obsahuje pak přemnoho kyselin, které musí tělo nějak neutralizovat, k čemuž potřebuje dost vápníku, a tak si ho vezme třeba i z kostí. U starších lidí je to dost nebezpečné, ti mají s vápníkem problém i bez pojídání pomerančů. Nejlepším zdrojem čistého vápníku, jsou skořápky od vajec. Hned po vyklepnutí vejcete, umýt teplou vodou skořápku zevnitř a nechat uschnout. Až je jich dostatečné množství, tak je rozložit na jeden plech, dát je do rozehřáté trouby (200 - 259°C) asi na deset minut, aby se spálily ještě nějaké nečistoty. Po vychladnutí lze skořápky pomlít na prášek (el. kafemlýnek) a pak si dát denně jednu čajovou lžičku do nějakého nápoje, nebo jídla. Je to nejlepší zdrioj vápníku, který Vás skoro nic nestojí. Tak pozdrav Pán Bůh!
smilies/wink.gif
říjen 03, 2018 01:34
... : *deeres*
Sidone, vůbec nemusíš mít v Čechách vlastní zahradu. V okolí Prahy a i v hlavním městě najdeš hodně opuštěných sadů, které možná někomu patří, ale majitel na to kašle. A pak tu jsou i nově vysazované ovocné stromy, v parcích i alejích, kde si můžeš natrhat ovoce, hlavně jablek, co srdce ráčí. Ale lidí, co to dělají, moc není. Raději sednou do auta a koupí si ten uměle dozrálý šunt z velkoobchodu.
Včera jsem si byla natrhat matčino jablko, zarostlý sad šípkama, nedaleko od nás, patří už léta nějakému developerovi, který zřejmě čeká, že v budoucnosti jabloně vykácí a pořádně na pozemku vydělá.
Není tam jenom matčino, ale i zlatá reneta, většinou po silném větru, už spadané na zemi. Za láhev moštu zaplatíš 60,- kaček. Já z jednoho batohu mám po zpracování v odšťavňovači ty láhve dvě.
Nově vysazené, nebo zrevitalizované sady pro veřejnost, jsou v Praze třeba v Šárce (Zlodějka), Arboretum zaměřené a staré dřeviny na kraji Prokopského údolí (najdete tu i oskeruše), nebo staré odrůdy v Lysolajích.
Vznikly na netu stránky s informací, kam si klidně na ovoce můžeš dojít,jenom se lidi musí zvednout od PC a udělat nějaký ten krok po svých. Podle webu Praha-priroda.cz jich má město nyní 53.

https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navody/nemate-zahradu-nevadi-vyrazte-na-ovoce-cz
říjen 03, 2018 08:25
... : Bara
Sidone, moje sestra ma/mela akutni nedostatek vapniku, tak si udelala ten recept co popisujes ze skorapek. Doufam a moc ji preju, aby ji to pomohlo, ale rika, ze se to neda pozrit. Sice to zkousi s medem, cukrem, nebo ovocnym sirupem dat do pusy a rychle zapit a spolknout, ale zveda ji to zaludek. Kdyz jsem k tomu cichla, tak to smrdi jako hlinka, co se driv pridavala do barev nebo vapna kdyz se bililo…….Ale je pravda, ze je to ten nejlepsi zdroj vapniku a tak poslusne kazdy den lzicku do sebe vpravi!
říjen 03, 2018 10:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]