O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAM "UKLIDIT" OPILÉ BEZDOMOVCE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 září 2018
Související obrázekZřídit místo pro bezdomovce, kteří popíjí nebo se povalují na veřejných místech po Brně, chce zkusit brněnská radnice. Brno by tak bylo první v Čechách, které by mělo centrum pro bezdomovce s takzvaným mokrým režimem. Lidé, kteří běžně popíjejí a žebrají například u vlakového nádraží a na dalších veřejných místech, by se tak mohli přesunout právě do tohoto centra a svůj "lahváč" vypít tam. (Do azylového centra přijmou totiž jenom střízlivé.)
 
 
 

 

 


Související obrázek

 

Podstatou centra je nízkoprahový princip, což mimo jiné znamená, že návštěvníci nebudou nucení k abstinenci nebo k prokazování ke změně svého životního stylu a konzumace alkoholu nebude překážkou vstupu a pobytu ve službě.

Budou ovšem jasně daná pravidla pití alkoholu v prostředí centra, pravidla vzájemného chování, způsobu práce, monitorovacího systému a spolupráce s dalšími službami a policií.

 
Prozatím je projekt ve fázi příprav. Nezisková společnost Podané ruce by měla být realizátorem projektu a jejich pracovníci nyní provádějí terénní výzkum mezi bezdomovci. Výsledky výzkumného šetření budou znát v lednu příštího roku.  

 

 

Provozní parametry budou dostávat konkrétní podobu až na základě výstupů a poznatků z terénu. Vliv na to bude mít také objekt, který se podaří pro daný účel najít a podobně.

Odhadovaná okamžitá kapacita je prozatím přibližně 15 osob.

Pro pilotní fázi projektu se odhady nákladů pohybují mezi čtyřmi až pěti miliony korun ročně v rámci vícezdrojového financování služby.

 

 

Nyní pracovníci neziskovky provádějí terénní výzkum mezi bezdomovci. Je prý nezbytné zmapovat situaci, analyzovat lokální specifika a věnovat dostatečný prostor diskuzím se všemi subjekty a službami, kterých se problematika dotýká. Výsledky výzkumného šetření budou znát v lednu příštího roku. (Takže „silvouše“ oslaví ještě venku.)

 

 

  • Ve Vídni funguje takové centrum 365 dní v roce od 8:00 do 18:00 a nabízí přibližně 200 metrů čtverečních až 50 lidem bez domova. Lidé si mohou uvařit vlastní jídlo, vyprat prádlo a povoleno mají pití piva a vína.

 

  • Ve Velké Británii mohou klienti v zařízení trávit čas od 9:30 do 16:00 a kapacita je 25 lidí. Druh a množství alkoholu regulováno není, při vstupu se ale posuzuje míra užívání alkoholu a klienty odkazují i na jiné služby a léčbu. Mohou se na místě vysprchovat, a k dispozici mají také oblečení a prádelnu. Zdarma mají snídaně a večeře.
 

 zdroj: internet

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : NČ
Krátkej citátek z Babičky B. Němcové:
"Pořádek musí bejt, řekla babička a zakopla suchý *ovno pod postel."
září 25, 2018 04:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]