O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SLUPKY Z CIBULE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 červen 2018
Výsledek obrázku pro cibule pngJestlipak víte, že cibulové slupky jsou dobré nejen na barvení velikonočních vajíček? Zatímco dužnaté vnitřní vrstvy oplývají sirnými sloučeninami a fytoncidy s antibiotickými účinky, vnější vrstvy a hnědá slupka jsou bohaté na vlákninu a flavonoidy, zejména silný antioxidant quercetin. Tato sloučenina je přírodním prostředkem pro regulaci hladiny cholesterolu a kontrolu krevního tlaku.

 

 

 

 

 

 

Cibulová slupka ovněž podporuje zdravý kardiovaskulární systém, pomáhá v boji proti alergiím, léčí zánětlivé procesy v těle, stimuluje svalové funkce, zahání deprese, a v neposlední řadě slouží k prevenci některých druhů rakoviny. Vyhazovat cibulové slupky bez toho, abychom z nich léčivé složky extrahovali, je proto velká škoda. Do vývarů používejte cibuli neloupanou, slupka uvolní cenné látky a dá tekutině nádhernou zlatavou barvu. Pokud už cibuli oloupete, slupky nevyhazujte. Nechte je pořádně proschnout a skladujte pro další použití. Můžete je později vyvařit, slupkový odvar se hodí při přípravě gulášů, zeleninových polévek nebo při vaření rýže.

 

Pití odvaru

prospěje u chorob ledvin a močových cest,

jako kloktadlo poslouží při zánětech dutin a horních cest dýchacích,

používá se na obklady při kašli, bronchitidě. Aplikujte 3x denně po dobu 30 minut,

napařování horkým odvarem ze slupek uvolní ucpaný nos a léčí rýmu.

Silný lék proti nachlazení a chřipce získáme tak, že malou cibuli i se slupkou nakrájíme na plátky, stejně tak zázvor a pak zalejeme vroucí vodou. Necháme louhovat. Pijte jako teplý čaj. Pár lžiček vývaru z cibulových slupek přidávejte do zázvorových nebo bylinkových čajů.

 

 


 

 

Máte unavené nohy? Bolí vás křečové žíly? Smíchejte 3-4 drcené cibulové slupky se 3 lžicemi olivového oleje, nechte 10 dní odstát. Získáte vynikající směs pro masáž nohou.  

 

Využití mají slupky z cibule také jako kosmetický prostředek pro krásné vlasy. Pokud odvarem budete vlasy oplachovat po mytí, získají lesk, hladkost a měkkost.

A konečně - je to nejbezpečnější alternativní forma chemických barev na vlasy. Pestrá paleta barev počínaje od tmavších odstínů přes světlejší a červené. Pochopitelně, že výsledná barva velmi závisí od délky louhování a barvy slupky z cibule. Jde o přírodní 100 % barvivo.

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : doktor
Dani díky,super rady.Některé znám,ale to ne věci nic nemění.
červen 28, 2018 12:28
... : Josef Kouba
Cibulový recept:

Recept pro "marody" jež byl populární o prázdninových měsících za veselého socialismu.
...Několik plátků cibule položit na nárt a hermeticky ofáčovat a nechat přes sobotu a neděli. V pondělí k závodnímu lékaři s krásným puchýřem a nahlásit opaření čajem. Týden až 14 dní nemocenské byl jistý. Metoda se čpavkem byla drastičtějčí.
červen 29, 2018 03:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]