O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SPOLEK DOČASKY DE-DE PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 květen 2018
Pro mnoho z vás je název tohoto spolku neznámý, ale věřte, že je nesmírně bohulibý. Poskytuje totiž ZDARMA azyl týraným a opuštěným pejskům, připravuje je na nový začátek a hledá pro ně nové a lepší páníčky. Přijímají pejsky bez domova, týrané, z nevhodných podmínek, od majitelů, kteří se o ně nemohou dále starat, a také ty, kteří zůstali dlouhé roky v útulku, bez socializace, inzerce a jakékoliv šance dostat se někdy domů.


 

 

 

 

 

 

Fotka uživatele Dita Pullmannová.

Spolek funguje na principu dočasné péče, jednotliví psi jsou ubytovaní přímo v domovech dočaskářů a s pomocí svého vlastního ošetřovatele se začleňují zpět do veselého, psího života. Pejsci si z minulosti mnohdy přináší zdravotní a psychické potíže a kromě užívání si vlastního teplého pelíšku a perfektního veterinárního ošetření se socializují se svým vlastním člověkem a učí se běžnému chodu domácnosti.

 

Do nových domovů tak potom odchází pejsci odblešeni, odčerveni, očkováni, čipováni a pokud se nejedná o štěně, nebo o velmi speciální případ, i kastrováni. Pejskům vybírají nové domovy opravdu důkladně a žádný z nich není pak umístěn ven do kotce nebo jen na zahradu, ale pouze jako právoplatný člen rodiny. Pejsky rozhodně nedávají zájemcům, kteří poptávají dárek k Vánocům a s novými majiteli zůstáváme v kontaktu.

 

 

Celý tým je složen z dobrovolníků bez nároku na jakoukoliv odměnu.

 

 

 

Důvodem je pravda o současném stavu,

která bohužel vůbec není hezká:  

 

1.     Naše zákony zvířata nechrání a vůle politiků něco změnit zatím není. Spousty zvířat zůstává a následně umírá v krutých podmínkách, protože není možné je odebrat.

 

2.     Pokud byste sesbírali opuštěná a týraná zvířata z celé republiky, byl by to obrovský počet, který už nikdy nenajde domov.

 

 

3.     Útulky a dobrovolné spolky jsou plné, už není často kam dávat. Mnohá zvířata se do útulku ani nedostanou, zůstávají na místech a čekají na pomoc, která nikdy nepřijde.

 

4.      Pes, který přichází z velmi zlého prostředí, se v běžném státním útulku nemá šanci postavit zpět na všechny čtyři nohy. Má pouze číslo a bez informací o jeho povaze je malá šance, že najde domov. Velký počet z nich proto v běžných útulcích dožívá a zemře za mřížemi…

 

 


 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : doktor
Děkujeme,že takové DOČÁSKY EXISTUJÍ,JE TO BOHULIBÉ A SUPER.
květen 21, 2018 13:41
... : NČ
Proč to celý jako? Absolutně nechápu smysl udržování při životě nadbytečnejch zvířat v zavřenejch klecích. Sorry jako.
Jistě. Jsem bezcitnej cynik, jen bych jen bych se teda rád dozvěděl, k čemu celej tenhle samodojímací tyjátr prospěje zvířeti, doživotně umístěnýmu v kleci 1x1m.
květen 21, 2018 15:43
... : *deeres*
I já mám k cynismu dost často blízko a přiznám se, že bych si nevzala z útulku nemocného psa. Přesto už po třetí mám psa útulkáče, ale vždy to byli pouze psi povahově tak trošku špatně zvladatelní. Posledního máme dokonce z dočasky, protože útulek v Rumburku ho nedokázal umístit do trvalé péče, několikrát se jim vrátil.I paní z dočasky byla dost skeptická a já nechápu proč. Je to normální, ale hodně temperamentní chlupáč a jestli někdo chtěl gaučáka, tak si neměl brát psa sportovce, ale koupit si raději plyšáka.
květen 21, 2018 16:10
... : NČ
Nojo, Derr. To seš samozřejmě zlatá. Jenomže, kolik takových lidí si to může dovolit jako ty a udělá to jako ty, a kolik zvířat oproti tomu na tebe doživotně a beznadějně čeká? Tipnul bych si tak poměr 10 zvířat na jedno umístění. A co těch dalších 9 zvířat, který zůstanou doživotně v "milosrdnejch" klecích?
Např. já bych nikdy zvířeti neublížil. Ale domů bych to prostě nechtěl. Teď to sice doma mám, jenomže ne z vlastní vůle. Ani o to nijak nestojím. Jenže ublížit tomu tím, že bych to dal někam do "převýchovy" do útulku, vystresovaný k smrti, to bych prostě nedokázal. A kdybych to dokázal, zjevovalo by se mi to v noci ve snech.
Ale znova! Kolik vystresovanejch zvířat je v útulcích a k kolik z nich se dočká vysvobození???
Tak votom jsem psal.
květen 21, 2018 17:24
... : *deeres*
Ale to nemluvíš o slušných útulcích, ale o množírnách. ¨
Osobně znám útulek Na Hrombabě, který patří Kralupům. Psi tam opravdu jsou v klecích, poněkud větších, ale postupně jsou pouštěni do výběhu, ve skupinách, aby se spolu vyblbli. Co je vůbec nejlepší, že lidi, co si nemohou pořídit psa domů, tak je tam chodí venčit. Opakovaně. Dost často to končí tak, že si ho pak osvojí. Občas si také nějakého přiberu, ale jenom na proběhnutí¨. Pokud je to nezkažený pes, který není nemocný, nebo hodně starý, tak se tam dlouho nezdrží. Štěňata ta zmizí hned.
Před časem tady Kudla řešila kastraci a tady máš hned důvod k tomu, aby nedocházelo k dalšímu množení nechtěnců.
květen 21, 2018 20:20
... : NČ
A dyť jo. Kastrace jo. To jsem tehdá Danuši jen krapet pošťuchoval, vona mi rozumí.
"...aby nedocházelo k dalšímu množení nechtěnců". Něco se mi chce říct, ale nechci tady dělat případný potíže, takže to neřeknu.
Přeju fajn den.
květen 22, 2018 05:53
... : doktor
Kamarádi,když to čtu jsem z toho smutnej.Ahoj
květen 23, 2018 12:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]