O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MILÁ DCERO, PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 duben 2018
Výsledek obrázku pro mom and daughterMilá dcero, brzy ti bude sedmnáct a já prožívám krizi středního věku jako bič. Ono když se promíchá tvoje puberta s mojí krizí, vznikne zóna výbušnosti s rizikem výbuchu více než 1000 hodin ročně. Holt nemáme to jednoduché. Už jen dostat tě na tento svět nebylo vůbec jednoduché.

 

 

 

 

 

        Zabralo mi to nezapomenutelných dvanáct hodin a myslela jsem, že z porodního sálu uteču. Vzdorovala jsi celkem zdatně. Tvých necelých pět kilo spatřilo světlo světa těsně před půl nocí, když už jsem myslela, že tě nikdy neuvidím. Ale zázrak se podařil. Moje mateřské hormony se mi rozprskly v těle jako ohňostroj. A já, do té doby sebestředné a sobecké stvoření, jsem poznala něco úžasného. Totiž lásku. Nepodmíněnou absolutní lásku. Sebrali mi tě a okamžitě strčili do inkubátoru kvůli infekci. Sotva ses tam vešla. Mezi všemi nedonošenci moje impozantní miminko…

 

Vůbec jsem netušila, co si mám s tebou počít, a upřímně, občas to nevím do teď. Jedno vím jistě, ještě nikdy mi nikdo nenastavil tak dokonalé zrcadlo. Jsi stejně urputná, zavilá, tvrdohlavá jako já. Ostatně jsi to dokázala už při onom porodu. Prostě, když něco nechceš, tak je velmi složité, někdy až nemožné tě přesvědčit, nedej bože donutit.

 

Upřímnosti ti bylo naděleno nad hlavu. Střílíš od boku a jako největší granátník široko daleko za sebou občas necháváš spálenou zemi.

 

Ani nevíš, jak chápu tvoji potřebu všem ukázat správnou cestu a uvést věci na pravou míru. Jenže ti druzí s tou tvojí mírou nemusí úplně souhlasit a tvoje pořádky nemusí být ty jejich.

 

Holčičko moje, všechny tyto vlastnosti jsou dobrý sluha, ale špatný pán. Pamatuješ si, jak jsi jednou nedošla do hudebky? Zapomněla jsi klíče a mobil doma. Tak tě nenapadlo nic jiného, než si sednout ve vchodě na schody a čekat. Jela jsem rovnou z práce pro kluky do školky a do družiny, a pro tebe do klavíru. Jaká byla moje čirá hrůza, když mi učitelka v hudebce sdělila, že jsi vůbec nepřišla. Cesta domů byla nekonečná a hlavou mi běhaly různé fantazie. Viděla jsem tě ve spárech úchyla, někde pohozenou ve křoví, znásilněnou, nebo zmrzačenou pod koly aut, a takové banální řešení, jakože sedíš na schodech a čekáš, až přijdu domů, mě vůbec nenapadlo. Nevěděla jsem, co si bez tebe počnu. Schody jsem brala po pěti, a když jsme si skočily do náruče, ta úleva byla nepředstavitelná.

 

 

Výsledek obrázku pro girl on the stairs

 

 

Moje láska k tobě je pořád stejná. Někdy jen schovaná hluboko pod nánosy našich sporů, slovních bitek a vzteklých hádek. Nejsem dokonalá, a věř nevěř, velmi dobře to vím. Udělala jsem v životě hromadu kopanců a mlela jsem se jako mokré tele o zem stejně, jako teď ty. Za všechno jsem zaplatila a dobře vím, co to je, nést si za své činy odpovědnost. Když se na tebe dívám, tak vím, i když to bude chvilku trvat, že to taky zvládneš.

 

Všechny moje dobré rady, které většinou minou cíl (ano, vím, neměla bych), vypouštím jen s jediným záměrem. Nechci, aby sis v životě musela projít tím, čím já. Nechci, aby ti bylo tak pekelně, jako bylo občas mě, a vy tři jste byli jediným důvodem, proč jsem se nevrhla ze skály. Ale jak mi jeden z mých mnoha terapeutů poradil, tak to nejspíš tak musí být.

 

Jsi samostatná a skoro dospělá. Jsi dokonalá, taková jak jsi. Tak jen pár posledních rad na závěr: žij pořádně, dobře jez, s alkoholem to moc nepřeháněj, vyber si dobré lidi kolem, bav se, hodně cestuj, měj ráda, ale nejdřív sama sebe a hlavně se raduj…

 

Život běží jako o závod a umí být oboje - pořádná jízda nebo taky pěkný průser. Všechno záleží na tobě a je celkem jedno, jaké karty máš rozdané.

 

Fandím ti. MÁMA

 

 PS: buď hodnější na své bratry, jsou to jenom lidi

 

 

 

 


Komentáře (1)add feed
... : andrea
Moc hezké a milé. Mám dvě děti, kluka a holku. Jen bych to otočila - buď hodnější na svou sestru, je to ženská, bude to mít v životě vždycky těžší!
duben 25, 2018 11:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]