O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠKODÍ VEJCE VAŠEMU SRDCI? PDF Tisk E-mail
Neděle, 22 duben 2018
Přejít na obsah
ŠKODÍ VEJCE VAŠEMU SRDCI?
Strana 2
Velikonoce jsou za námi, zbylá vajíčka spotřebována v povelikonočních salátech a pomazánkách. Kolik jste jich za ty minulé týdny snědli? Je to moc nebo málo? Ohrozilo to vaše zdraví? Jaké množství je neškodné? Odpovědi hledala německá organizace Medizin transparent.

 

 

 

Oběhová soustava neonemocní přes noc. Infarkt nebo mozková příhoda  jsou důsledkem letitých škodlivých vlivů na naše cévy a srdce. Když se vědci rozhodnou zjistit, zda některá potravina škodí kardiovaskulárnímu systému, vycházejí z dlouhodobého pozorování lidí v jejich běžném životě. Výsledky a závěry pak mohou být ovlivněny těžko kontrolovatelnými faktory. Platí to i při hledání odpovědi na otázku, zda vejce ohrožují naši oběhovou soustavu.

Klíčová je pečlivost účastníků studie při zapisování počtu spotřebovaných vajec. Nezapomenou zaznamenat vajíčka obsažená v moučnících, pečivu nebo dalších pokrmech? Jedí je se smaženou slaninou nebo se salátem? Jak se respondenti obecně stravují? Jaký je jejich zdravotní stav? Kouří? Některé faktory lze předvídat a jsou zahrnuty do dotazníků, jiné však pozornosti unikají. Není možné vzít v potaz naprosto všechno. Proto je rozumné brát výsledky takových studií s jistou rezervou.

 

Výsledek obrázku pro vaječná jídla

 

 

Vědecký tým si určil za cíl zjistit vliv některých potravin včetně vajec na riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a shrnul závěry 16 výzkumů. Jejich účastníci zaznamenávali svoji spotřebu vajec a byli pozorováni po dobu až 26 let. Zjistilo se, že jedno vejce denně by nemělo nijak zvýšit riziko cévních onemocnění a infarktu.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]