O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

REAGUJETE SPRÁVNĚ? PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2018
Výsledek obrázku pro jestřáb origami PNGVětšina lidí zná staré pravidlo – napřed se nadechni, počítej do desíti, teprve pak nějak reaguj. Jenže většina lidí to ale nevydrží, a začne to “řešit” okamžitě. Z pusy vylítne všechno a hned, byť by to dotyčný tak nemyslel, ruce a nohy zareagují okamžitě a často i bez rozmyslu. Nedávno jsem slyšela vyprávět velice zajímavý příběh. Třeba jste ho už někde slyšeli…

 

 


 

 

Čingischán, všemocný král a bojovník, si rád a často vyjížděl na lov. Spousta lovců, spousta služebnictva, spousta psů, hodně jídla pití, veselí a zábavy. Čingischán si na lovy bral i svého vycvičeného jestřába. V jedno pozdní odpoledne, právě po podobném celodenním lovu, se Čingischán od své družiny oddělil, a vydal se k domovu jinou cestou. Znal lesy jako své boty a chtěl se ještě projet. Uprostřed hor a lesů, dostal ale žízeň. Nikde žádný potok, žádná voda. Konečně našel malinkatý pramínek, sesedl z koně, vyndal pohár a trpělivě čekal, až mu pomalu nateče aspoň trochu vody.

 

 

Související obrázek

Když přiblížil pohár k ústům, ozval se svištivý zvuk a z nebe se řítil jestřáb a pohár králi z ruky vyrazil. Král se velice podivil… ale jestřáb opět vzlétl a chvíli lítal tam a zpět, než se usadil na stromě stojícím opodál. Král znovu zvedl pohár, počkal až mu nakape alespoň něco, ale když se chtěl napít, jestřáb mu ho z ruky vyrazil opět.

 

To už byl král nepříčetně rozzlobený, a když se jestřáb přiblížil a vyrazil mu pohár potřetí, připravil si do druhé ruky dýku. Jednou ranou jestřába zabil. Teď se konečně napiju, myslel si. Jenže jak se soustředil na to, aby zneškodnil jestřába, pohár mu odlétl a zapadl mezi dva kameny ve skále. Čingischán začal šplhat po skále a žízeň měl větší a větší. Když se konečně dostal až nahoru, našel malou studánku, ze které po skále stékal pramínek vody, které se celou dobu snažil napít… Ve studánce ležel mrtvý ten nejjedovatější had.

 

 

 

Čingischán okamžitě zapomněl na svou žízeň. Jestřáb mi zachránil život, pomyslel si. A já jsem se mu odměnil tak, že jsem ho zabil. Dnes jsem dostal velkou a smutnou lekcí – nikdy se nerozhodovat rozčilený a pod vlivem a hněvu.

 

Myslím, že přesně to je běžný problém v našem životě. Ať už se jedná o sport, mezilidské či pracovní vztahy. Život je často emocionální horská dráha a každý z nás reaguje jinak. Nikdy ale není dobré se nechat ovlivňovat hněvem a rozčilením. Nezvládnul to ani mocný Čingischán…

 

GRETA
(Tolik bylo a je na světě
úžasných a obdivuhodných lidí...
Ale víc zůstanou v paměti ti,
co spíš ubližují - absurdní, že?) 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : Michal
Svatá pravda, ale kdo si to v tu chvíli pamatuje? Já to nejsem. :-
duben 19, 2018 08:12
... : *deeres*
Agrese je přirozený, po předcích zděděný, obranný mechanismus. Čím vyspělejší civilizace, tím menší schopnost nutné obrany k přežití.
Jenže tohle je pouze mravoučná historka, chtěla bych toho humanistu jeřába vidět.


duben 19, 2018 08:19
... : mamča
"Většina lidí zná staré pravidlo – napřed se nadechni, počítej do desíti..."
Při osmi protivníkovi jednu vraž, nebude to čekat. smilies/cheesy.gif
duben 19, 2018 09:11
... : doktor
Gréto,děkuji za bezva příběh,příběh plný lidské moudrosti.
duben 20, 2018 12:38
... : doktor
Mamčo,i tvé pravidlo je plné lidské moudrosti.A stále platné.
duben 20, 2018 12:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]