O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁKAZ PITÍ ALKOHOLU NA ULICÍCH PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 duben 2018
Související obrázekObecně platí, že alkohol se v Praze nesmí pít u zastávek MHD, na autobusových a vlakových nádražích, na vltavských ostrovech, v mnoha parcích, vnitroblocích domů, v blízkosti dětských hřišť anebo u obchodních center. Podle návrhu, který předložila radnice, by měl zákaz nově platit na Malostranském, Anenském, Dražickém, Maltézském a Velkopřevorském náměstí či v Nerudově, Karmelitské, Mostecké, Rámové a Bílkově ulici. Později přibyly ještě tři ulice u Betlémského náměstí - Náprstkova, Karolíny Světlé a Anenská.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partička mladistvých popíjela přímo na Václavském náměstí. Chlapec (17) nadýchal lehce pod 0,2 promile. Jedna z dívek (14) ale více než půl promile.
 
 

Vyhláška zakazující pití na vybraných veřejných prostranstvích začala platit v roce 2008 a vyjmenovává místa, kde zákaz platí. Od té doby byla několikrát novelizována, naposledy v roce 2013, kdy byl počet míst proti původnímu znění zdvojnásoben. Nyní platí zákaz na více než osmi stovkách míst.

 

 

Nová místa se zákazem pití vycházejí ze stížností místních obyvatel, kteří mají zkušenosti s hlučnými turisty. Ti se v centru města často účastní takzvaných "pub crawls", při kterých přecházejí z jednoho podniku do druhého a po cestě popíjejí. Tyto aktivity se začaly přesouvat i na levý břeh Vltavy, například na Malou Stranu. Původní návrh zahrnoval zákaz pití alkoholu na veřejnosti na celém území Pražské památkové rezervace, které zahrnuje celou Prahu 1, většinu Prahy 2 a části Prahy 3, 4, 5, 6 a 7. Zakázán by měl být i pohyb s otevřenou lahví alkoholu.

 

 

Většina velkých měst po celém Česku má vyhláškami zakázáno pití alkoholu, obvykle jsou v ní vyjmenovány konkrétní ulice a parky. Nejde o celé město či jeho centrum. Například v Brně je takto zakázáno 200 míst, ve Zlíně 13, v Hradci Králové 55. Na druhou stranu v Karlových Varech se na veřejnosti alkohol konzumovat smí.

 

 

Související obrázek

 

 ... pražské Rudolfinum ...

 

 

 

 

PRO ZAJÍMAVOST - spotřeba alkoholu v ČR:

 

  • Alkohol konzumuje pravidelně a velmi často (denně nebo obden) a 13,8 % dospělých Čechů.
  • Trvale (celoživotně) abstinuje jen 3,8 % dospělých. Dalších 14 % udává abstinenci v posledním roce. V celoživotní abstinenci nejsou rozdíly podle pohlaví, mezi abstinujícími v posledním roce převládají výrazně ženy.
  • 13 % dospělých lze považovat za konzumenty s vysokým rizikem a 7 % jsou problémoví pijáci, mezi nimi jsou i osoby závislé na alkoholu.Průměrná roční spotřeba na osobu je 6,8 l čistého alkoholu, resp. 8,2 l, pokud nezahrneme abstinenty).
  • Časté pití nadměrných dávek alkoholu (binge drinking), tj. týdně nebo častěji, udává 20 % mužů a 5 % žen.

 

  • Lékaři u 41 % respondentů zjišťovali jejich konzumní zvyklosti a 8 % doporučili omezit pití alkoholu. Doporučení omezit pití dávali lékaři nejčastěji osobám, které splňují kritéria škodlivého pití, což naznačuje, že praktičtí lékaři jsou schopni identifikovat rizikové konzumenty.
  • Pití alkoholu silně koreluje s kouřením tabáku. Dochází zde ke kumulaci zdravotních rizik.
  • Konzumenti s vysokým rizikem a problémoví konzumenti hodnotí svůj zdravotní stav hůře ve srovnání s ostatními.

 

  • Nižší socioekonomické postavení je spojeno s vyšším výskytem škodlivého a problémového pití.
  • Mezi vysokoškolsky vzdělanými respondenty bylo více umírněných konzumentů a méně problémových pijanů ve srovnání s respondenty s nižším vzděláním.

 

 

zajímavé, co?
d@niela
 
 

 

Komentáře (3)add feed
... : d@niela
P.S. Vůbec se nedivím těm, kdož bydlí v blízkosti nějaké té hospody, baru, atd. Především v létě to musí být záhul...
On stačí mnohdy "rámus", který je kolem diskoték. My měli jeden čas v domě malý bar a muselo to skončit. Kdo má taky ráno chodit po zeblitém domě a ulici kolem :-)))
duben 17, 2018 21:22
... : *deeres*
Já se těm obyvatelům postižených částí měst, Dani, také nedivím. Zákaz nic moc neřeší. Nacamrají se někde pod střechou a virvál jdou dělat na ulici. Od čeho jsou v Praze měšťáci, napařit pořádnou pokutu snad není problém, ale to by nesměli být někde zašití na služebně, kde údajně sledují kamerový systém, místo zátahu na opilce. V historické části Prahy největší binec dělají cizinci-turisté.
duben 18, 2018 09:20
... : doktor
Dámy,zž jenom pohled na nacamraného je eklhaft,natož když se ještě ve špíně válí po zemi a to nemluvě to těch co když si vypijí mají potřebu hulákat a řvaní si pletou se zpěvem.
duben 18, 2018 12:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]