O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VĚŘÍTE NA POVĚRY? – „POVĚSTNÁ 13“ PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 duben 2018
Jak jsem uvedl, z doby, kdy jsem válčil jako novinář, mám pár vzpomínek, na které nezapomenu. Myslím na naše nepodložené pověry. Říkáme si, že pověry jsou blbost, ale stejně nás více méně ovládají. Hranice mezi pověrou a fobií na pověry, je tenká a člověk může docela snadno skončit i u psychiatra.

 

 


 

 

.

 

Na setkání s jedním na první pohled normálním člověkem se dá dost těžko zapomenout. Přišel za mnou do redakce, sedl si, a jen tak se  zeptal: „Věříte na číslo třináct?“ Reaguji  a ptám se o co jde, a dodávám: “Když se ptáte, tak přiznávám, že na smolnou třináctku věřím. Víte, též nevím proč. Snad to máme v sobě od dětství.“ Usmál se a povídá: „Víte, já taky na ni věřím, ale chci si to ověřit. Hledal jsem všude možně hotel s číslem pokoje 13, a nenašel. Koukali na mne jak na vola. Kluk, jako syn, je mu dvanáct. Hraje fotbal a tak jsem přemluvil trenéra, aby mu dal dres s číslem třináct. Ostatní kluci s ním odmítli hrát, že by jim přinesl smůlu.“  

 

 

 

Výsledek obrázku pro friday the 13th PNG

 

 

Když mlčím, tak mele dál: “Fakt nevím, jak dál. Jak mám zjistit, zda to funguje? Uvažuju, zda ráno, až bude třináctého, mám vůbec vstát. Můžete mi k tomu něco říct?“ Zapátrám v paměti a vyprávím: „Proč se lidé pátku a  třináctky bojí, zatím nikdo nezjistil. Ale kolují různé legendy. V pátek byl ukřižován Ježíš. U poslední večeře s ním sedělo třináct stolovníků. Třináctý byl Jidáš a ten Ježíše zradil. Někdo zase tvrdí, že Eva nabídla Adamovi jablko ze stromu poznání v pátek. A ještě prý v pátek Kain zabil Abela...

 

 

 

Výsledek obrázku pro PLANETKA Apophis

 

 

Na závěr jedno varování – má se splnit jedna temná hrozba… Vědecky podložená. Vyplní-li se, tak to bude masakr. Předpověď se vztahuje na rok 2029, bude to v pátek  třináctého. Vědci zjistili, že v tento den velice blízko kolem naší planety proletí planetka, které říkají  Apophis – Ničitel. Jak to dopadne? Kdo ví? Dále je doloženo, že v pátek třínáctého je nejvíce autonehod, umírá nejvíce sebevrahů. Prostě smolný pátek třináctého.

 

Jak to bylo nyní v pátek třináctého nemám zjištěno a vy?

 

Poznámka:

A co vy a černá kočka? Ale to příště.

                                                                                           -doktor-

 

 

Komentáře (8)add feed
... : NČ
Spíš to vidím na záměnu příčiny a následku. Pokud od rána vím, že je pátek 13., tak, aniž bych byl pověrčivej, přecijen něco uvnitř zahlodá. A přesně při tom hlodání jsem víc náchylnej k nepozornosti atd.
Taky je kravina, věřit na černou kočku přes cestu. Tomu může věřit jen trapnej tmářskej trouba. Stalo se mi to doteď jen jednou, co mi přeběhla. Zastavil jsem, otočil jsem a objel to místo kolem bloku. Samozřejmě nejsem tmářskej trouba, jen blbec by věřil. Ale zychr je zychr. Co kdyby ....
duben 18, 2018 03:51
... : *deeres*
Sichr je sichr a tak já zase nechodím přes kanály. Třináctka to prý odnesla neprávem, říkali v pátek třináctého v rádiu. Má smůlu, že přišla až po dvanáctce a je taková neohebná a ještě se jí říkalo čertův tucet
Tohle vám řekne Wiki:
Kalendářní rok má dvanáct měsíců. Také znamení zvěrokruhu je rovných dvanáct. Dvanáct hodin je také půlka dne – dopoledne a odpoledne, jak se ukazují na hodinkách a dvanáctá hodina je tak půlkou kalendářního dne – poledne. Původně bylo dvanáct hodin celý den od rozbřesku do západu Slunce. Do šesti (resp. dvanácti) se na prstech počítalo tak, že šestým symbolem byla ruka sevřená v pěst, tedy na dvou rukách celkem deset prstů a dvě pěsti, dohromady dvanáct Po dvanácti voltech stoupá řada malých napětí: 12, 24, 36 a 48 V.
Starý výraz pro dvanáct je tucet. Z tuctu přímo odvozen je půltucet, tedy šest, veletucet pro tucet tuctů, tedy 144, což je 122. Židovský patriarcha Jákob měl 12 synů, kteří byli zakladateli 12 kmenů izraelských.Ježíš Kristus měl podle nového zákona 12 apoštolů.Ší'itský islám má 12 immámů. Bůh Slunce Surya má v hinduismu 12 jmen. Na Olympu sídlilo 12 hlavních starověkých řeckých bohů a bohyň.
Dvanáctka je také pivo :-)

A mohla bych pokračovat. A co má třináctka. Tak ta má tu smůlu!!!
duben 18, 2018 09:36
... : NČ
Jo, tak Wiki. A co třeba tahle Viki?
"Ahoj, já jsem Viki, je mi 12 let, chodím do základní školy a nesouhlasím s Babišem, ani nesouhlasím s prezidentem Zemanem, ani s Okamurou....".
https://www.youtube.com/watch?v=cjfKPdOVrVs
Nemám to ověřený, není kde, ale prej se jedná o mimořádně uvědomělou vnučku akademika Drahoše. Fakt nevim, ale nezní to zase uplně neuvěřitelně.
duben 18, 2018 09:46
... : *deeres*
Nevím, jestli vnučka, ale je zajímavé, které školy tyto uvědomělé děti produkují. Základní a Střední škola sv.Voršily , Střední zdravotnická škola Zdislavy z Lemberka, Dívčí katolická škola Platnéřská. Pokud to nejsou školy církevní, tak jsou to žáci škol alternativních, (Waldorfská, Montessori , Daltonská).
Na střední církevní se dostanou i čtyřkaři ze základky, jenom musí mít to správné přesvědčení. To stopro vím z rodiny, dneska dvě vnoučata mé sestry, co na základce málem propadli, mají Bac. Ve zdravotnictví je matematika a fyzika přece jenom na škodu a titul je titul.
duben 18, 2018 10:20
... : NČ
No, fakt je Deeres, že na přebalení proxranejch plen zrovna matiku nepotřebujou. I bez znalosti světový literatury to lze při troše snahy zvládnout. Tak nevim. Ale nežli skočit s pinďourem v bažantovi a s mísou *o*en pod *r*elí, tak to ať si mě radši vezme Všemohoucí hned.
duben 18, 2018 11:14
... : *deeres*
A vážně si myslíš, že tu práci, ze kterých mají bakalářský titul dělají? Vnučka mé ségry má titul z paliativní péče, nic takového samozřejmě nikdy dělat nebude,ale má titul z vysoké školy a to se počítá. Já tu její bakalářskou práci četla, tu by splácalo dítě z někdejší ZŠ.
duben 18, 2018 11:42
... : NČ
Přesnej souhlas, Derr. Když jsem viděl práci na Mgr a opravoval gramatyku i pravopys, nechápal jsem, nevěřil jsem. A smysl práce? Vo ničom! Pro mě to aspoň teda bylo za 3 tisícovky.
duben 18, 2018 11:56
... : doktor
Hahaha,také nešlapu na kanály a ostatních... no....jak říká Deeres....sichr je sichr.
duben 18, 2018 13:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]