O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

O DEPRESI A JARNÍ NADĚJI ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 duben 2018
Obvykle přichází jarní deprese po dlouhé zimě z nedostatku vitamínů. Avšak v současném jaru mohou vyvolat depresi spíše neustávající špatné zprávy. Jen za posledních 7 dnů … Zemřel Juraj Herz – kultovní film Spalovač mrtvol jsem viděla snad 5x, Petrolejové lampy a Habermannův mlýn jsou vždy silný zážitek, zemřel Miloš Forman – poděkování patří televizi za nasazení jeho filmů.

 

 

 

 

A v politice? Pan prezident by zcela evidentně uvítal vládu, na níž bude mít podíl SPD a komunisté. Babiš mu to napřed odkývá, ale nakonec se prý vrátí k jednání s ČSSD – ale nikdo neví, na jak dlouho. „Čau lidi“ sice maká, ale nějak ani jemu ani panu prezidentovi nedochází, že v České republice máme formu vlády parlamentní a ústava předpokládá, že vláda je vládou, která získala důvěru. A jak to vypadá, světýlko na konci tunelu se neukazuje.

V Maďarsku drtivě zvítězil ve volbách Viktor Orbán – idea občanské společnosti dostala na frak, neziskové organizace a svobodná media to budou mít hodně těžké. Válka v Sýrii vyvolává strach. Je dobře, že se většina našich politiků postavila na stranu spojenců. Odmítavá reakce Hradu prezentovaná panem Ovčáčkem není překvapivá, ale ostudná je.

 

A neveselé zprávy z jiných sfér:

Vláda schválila populistické slevy na jízdné studentů a důchodců na úkor školství a podfinancované vědy – důchodci budou jistě silnou voličskou skupinou. Stalinistka Semelová bude kandidovat do Senátu. Paradox trhu práce – prodavači stojí více než vysokoškoláci. Uzavřený tunel Blanka způsobil v Praze kolaps dopravy (alespoň se prokázalo, že je užitečný).

 

 

 

 

Ale nakonec ten minulý týden nekončil úplně špatně. Vyrazila jsem z Prahy. A uvědomila jsem si, že na rozdíl od nás lidí, kteří vyvoláváme konflikty, nesoulad, strach, je tu něco, čemu jsou tyhle naše negace úplně jedno. PŘÍRODA. S železnou pravidelnosti, „lidi, nelidi“, po zimě přijde doba, kdy se hnědé, okrové a béžové barvy krajiny začnou měnit na zelenou protkanou žlutou barvou zlatého deště a bílou barvou květů. Přichází naděje na novou budoucnost. Kéž bychom tuto naději přírody dokázali nést i my lidé.

Přeji všem krásné jaro. 

LENKA DEVEROVÁ

 

 

 

Komentáře (10)add feed
... : NČ
Hm, zajímavý. Tak demokratický volby v Maďarsku daly občanský společnosti na frak ... Jestli ono to, madam, není tím, že lidi mají všech těch neziskovek, vítajících parazity a parazitujících na st. kase, plnej chrup.
A svobodný média? Teda ty média, který mají z Bruselu nařízenej jedinej správnej úhel pohledu, který si zvou ke komentování furt ty samý, jen ty jediný správný, politiky, politology a filozofy? Kde se redaktoři předhánějí v servilitě, papežštější než papež, jen aby si udrželi statisícový fleky? Pěkně děkuju za takový svobodný média! Nejvyšší čas, dát jim na frak!
A co to jako je "postavit se na stranu spojenců"? To jako má bejt to vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí?
Tady je daleko víc na místě:"Jsme povinni lhát se "spojencem", nežli mít pravdu s Putinem". Podle madam je teda ostudný hledat pravdu. Mimochodem, už našli "spojenci" ty ZHM v Iraku? Ale vlastně, proč by je měli hledat? Stačí přece, že nám řekli, že měli pravdu. Pochybování = rouhání.
Pokud vím, tak PŘESNĚ z důvodů řešení podobnejch situací byla v USA v r. 1945 založená OSN. Ale ono to odjakživa bylo tak a bude navždycky, že všechny dohody, sliby, smlouvy jsou platný jen přesně do toho momentu, kdy přestanou silnějšímu vyhovovat. Pravda a láska jsou bezobsažný kecy pro voliče. I nadále budou platit jen dvě pravidla: Zákon džungle a Právo silnějšího.
A s Johnem Hardym dodám: Pravdu má jenom bouchačka!

Pisatelce, ale i nám všem, můžu jen popřát, aby se nemejlila v tom, že s železnou pravidelností, lidi/nelidi, přicházej po sobě roční období. Aby se nestalo, že jedno z těch období bude pro celej Svět to poslední!
duben 17, 2018 06:19
... : mia I
paní Deverová píše, že vláda schválila populistické slevy. Přesně se o to nezajímám, ale jedno mne štve už dlouho. Ve velkých městech jezdí lidé nad 65 let let za poloviční jízdné a nad 70 let zdarma. To není populistické? Když zároveň na venkově a menších městech bez ohledu na věk platí důchodce plné jízdné ať je mu třeba osmdesát let. U nás vyjde důchodce jedna cesta autobusem k lékaři na 54 Kč. A stejně , protože u nás vlaky nejezdí, to tak bude dál.
duben 17, 2018 08:27
... : zuza
Mio, asi jsi špatně četla, ale slevy jsou nebo lépe řečeno budou i na autobusy. A v Praze jezdím zadarmo, ale u nás v okresním městě platím za výlet k lékaři 24 Kč. Paní doktorka Deverová hlavně podporuje neziskovky, tak je to snad jasné....
duben 17, 2018 09:35
... : mia I
díky za upřesnění Zuzo.
duben 17, 2018 09:44
... : *deeres*
To se snad ani nedá komentovat. Paní Deverová má asi jarní depresi a tak neví, co mluví.
Viděla jsem na nějaké naší TV rozhovor Pospíšil versus Skála. Jiří Pospíšil tam skutečně zpochybnil video, které kolovalo na netu, ale argumentoval tím, že Britové a Francouzi mají k dispozici jiné, pro veřejnost tajné dokumenty, podle kterých je jasné, že došlo k chemickému útoku a že ho nařídil Asad.
Tak jsem si projela net a skutečně jsem našla na zahraničních webech důkazy o otrávených lidech. Ale nebyly to stovky, ani desítky.
Dům, kde bylo natáčeno video, měl raketou zasažená horní patra a vznikl požár. Při požáru většinou neuhoříte, ale otrávíte se toxickými zplodinami ,které obsahují chlorovodík, kyanovodík, CO a CO2.

No, jo, tak nějaký ten chlor tam opravdu byl, to bude ten tajný důkaz!

duben 17, 2018 12:11
... : doktor
NČ,díky za podobný úhel pohledu a též mám obavy zda s železnou pravidelností a lidi nelidi budou přicházet roční období.Stačí se jen dívat a sledovat co my lidi nelidi přírodě provádíme.
duben 17, 2018 12:16
... : NČ
Osobně bych dámě doporučil několikrát denně omévat přirození vlažnó vodó.

Syřan, přímej účastník: „... vběhli do nemocnice neznámí lidé. Někteří z nich měli videokamery. Tito lidé začali polévat všechny vodou z hadic, přičemž křičeli, že všichni v místnosti byli zasaženi toxickými látkami. Pacienti na urgentním příjmu a jejich příbuzní se navzájem začali polévat vodou. Když se vše natočilo, ti neznámí lidé rychle zmizeli...“
duben 17, 2018 13:08
... : *deeres*
NČ, ale to je přeci nedůvěryhodný zdroj, říkali to dva lékaři, kteří prý byli při tom a uveřejnil to Sputnik. smilies/sad.gif
A tak Trump na nic nečekal a poslal tam ty svoje nové, krásné, chytré raketky, v rámci humanitárního bombardování, ve skutečnosti šrot,před koncem jejich použití, kde by průmyslová likvidace stála majlant. A protože světu vládnou majitelé vojensko- průmyslových kartelů nezůstala pozadu ani Francie a Británie. A byl to jenom jeden veliký pšouk, bu, bu, bu.
Tenhle komentář napsala Tereza Spencerová už 12.4., jak kdyby měla věšteckou kouli.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/To-byla-nejkratsi-valka-v-dejinach-USA-Tereza-Spencerova-prichazi-za-temi-z-vas-kteri-se-desi-3-svetove-valky-531677
A jeden kouzelný komentář:
Tak snad mě někdo skrytě nenatočí, jak v ochranných brýlích a s papírovým filtrem na puse stříkám stromy proti mšicím a nepověsí to na YouTube. Uvidět to Macron a jeho bezpečnostní poradci, tak nám vybombardují brambory ze záhonu.

duben 17, 2018 15:38
... : NČ
Vypadá to, že autorka článku se už víc nevyjádří. Škoda. Těžko se tak vysvětlujou stanoviska. Zvlášť blbý ovšem je, pokud se obhajuje neobhajitelný. To se pak snadno může obhájci přihodit, že je za troubu. I to tady už bylo. Nejen ze zámoří.
A už tady taky přeci byla, asi před rokem, i jakási aktivistka, umělkyně z Brna, se shodnejma názorama s autorkou. Ta ovšem uznala, že svý perly přeci nemůže jentak házet nevzdělanejm vesnickejm buranum, tedy voličum Zemana.

duben 17, 2018 16:59
... : NČ
Výstižný bylo, že včera Poslanecká sněmovna ZAMÍTLA (!!!) navržený doporučení, aby se vláda ČR vždy ve svym činění řídila mezinárodním právem.
Jestliže teda většina parazitů v parlamentu hlasuje PROTI dodržování mezinárodního práva, tak vočom je teda vlastně ještě řeč?
duben 18, 2018 15:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]