O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁKEŘNÁ ZBRAŇ - JED 4. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 duben 2018
Výsledek obrázku pro jedyNic netrvá věčně, a tak i v tomto oboru přichází nová doba. Respektive - nová doba, nové jedy. Každá doba má „svoje“. Například osmnácté století je ve znamení arzeniku. Arzenik se stává běžně dostupný ve formě jedu na krysy. A tak tehdejší kriminalistická praxe přímo volala po jednoznačné metodě, jak detekovat arzen v těle oběti.

 

 

 


 

Ve čtyřicátých letech 19. století přinesl řešení profesor James Marsh. Zavřel se do laboratoře a podařilo se mu vynalézt spolehlivou metodu neomylně indikující arzen nejen ve tkáni oběti, ale i v obsahu žaludku či ve zbytcích jídla. Postup je jednoduchý.

 

Na vzorek nechal působit vodík, který s arzenem reaguje a vzniká plyn arzenovodík. Ve skleněné trubici jej zahříval, došlo k rozkladu a na skle se usadil arzen, který vytvořil kovově lesklou vrstvu – arzenové zrcadlo. Tato metoda se stala slavnou. Marshova metoda byla s úspěchem používána více jak sto let.

           

 

Související obrázek
                  

 

Když se v travičském prostředí rozšířilo povědomí o existenci Marshovy metody, počet obětí otrav arzenikem na čas klesl. Jedy se však používaly a používají nadále. Ovšem jedy nezabíjely po stovkách, ale rovnou po milionech. Ve té první velké válce kosil nic netušící vojáky yperit, v té druhé vraždil Cyklon B. Ale vážení, to už je úplně jiný příběh…

 

Na začátku jsme si říkali, že v podstatě může zabíjet i pitná voda. Slýcháme ze všech stran „dodržujte pitný režim“. S tím nelze polemizovat. Ale jako u všeho i zde platí – všeho moc škodí. Příklad – vypijete-li naráz několik litrů vody, tělo bude určitě převodněné, nebude stíhat přebytečnou vodu z krve odstranit. Dojde k naředění krevní plzmy, tekutina se dostává do buněk a způsobí jejich zvětšení… Nastane-li tento proces v hlavě, otok mozku může být životu nebezpečný.

 

Tak prosím - pozor na hloupé soutěže, třeba v pití co největšího množství vody. Taková soutěž může mit fatální následky.

Děkuji za pozornost a povídání o jedech končím.

 

                                                                                                     -doktor-

 

                                                      


 

                                                      

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Pro krásu je třeba trpět!
Ideálem krásy byla pro Řeky alabastrová pleť podle Afrodité. Řecký ideál krásy, ženu s bílou pletí, napodobovala renesance. Bílá pleť byla výsada šlechty a tak se zasypávala olověným pudrem.Po čase už věděli, že olověný prášek sice přivodí bělost, ale bělost mrtvolnou. Olovo bylo nahrazeno arzenikem a vznikla Aqua Tofana.
Jed se prodával jako druh kosmetické nebo dokonce "svaté vody" v lahvích s obrazem sv. Mikuláše z Bari. Původně kosmetický přípravek ale fungoval mnohem lépe jako jed. Ale než to dámám došlo, mnohá z nich zemřela na přepudrování.
Dneska se vyrábí "nezávadné" rýžové pudry a jako na potvoru se pak dočtu, že i ta rýže obsahuje nějaké to procento arzeniku ??? smilies/angry.gif
duben 17, 2018 11:45
... : doktor
Díky za bezva doplnění.Je zajímavé co říkáš,že pro krásu je třeba trpět.Vlastně to platí stále.Jojojojo.
duben 17, 2018 12:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]