O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁKEŘNÁ ZBRAŇ - JED 3. PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 duben 2018
Výsledek obrázku pro jedyV pamětech se praví, že Řím byl drsný a renesance pestrá. Nezbývá nám nic jiného než se přesunout v čase, ale v Itálii zůstaneme – přesouváme se do slunné italské renesance. Zjistíme, že se antikou inspirovala i v jedech. Přesvědčíme se, že jejich popularita neklesala, ale dosahuje dokonalosti i vrcholu.

 

 


 

Renesanční smetánka „otravovala“ bez uzardění a vynikala kreativitou.

 

Míchaly se jedy z vícero složek, aby průběh otravy připomínal nemoc a na traviči neulpělo žádné podezření. V oblibě jsou výtažky z rostlin – blín, durman, bolehlav, případně z jedovatých hub. Do obliby se bezpochyby dostal i arzenik. Rafinovanost tohoto bílého prášku byla v tom, že byl bez zápachu i chuti a účinek spolehlivý.

 

Fantazie v toxikaci neznala mezí. Jedem, krom jídla a pití, traviči napouštěli košile, dámské košilky, rukavice, rukavičky, paruky, pudry, knihy, rtěnky… Ano, rtěnka byla nesmírně oblíbená, vždyť vášnivý polibek přinese lásce chtivému smrt. Sokyně v lásce zase mohla spolehlivě použít jed, po kterém dotyčná zešedivěla, nemocně vypadala její pleť či ji vypadaly zoubky, chuděrce… A cesta k milenci byla opět volná. Prostě romantika a ještě navíc renesanční.

 

 

 

Související obrázek

 

 

Mistrem v oblasti nenápadného odstranění soupeře se stal v 15. století rod Borgiů. Jako nejdokonalejší a nejrafinovanější z rodu Borgiů se ukázal sám papež Alexandr VI. zvaný “bohabojný“. Ten měl pro jedovatý přípitek dokonce zvláštní zlatý pohár na víno a nepohodlní odpůrci to měli spočítané.

 

 

                                                                                              

-doktor-

(příště: baroko bez skrupulí)
 
 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Kdysi to byla výsada bohatých zakoupit si nějaký ten dryák, dneska si ho může koupit každý ve formě potravin v superhypermarketu.
duben 04, 2018 08:55
... : doktor
S mírnou nadsázkou máš Deeres pravdu.
duben 04, 2018 12:27
... : *deeres*
Doktore, třeba ani moc nepřeháním.
Palmový olej je všude, stejně tak, jako rakovina. Má to souvislost? Já nevím, ale včera jsem se dočetla:
Španělští vědci mají další důkaz, proč se vyhýbat všem potravinám obsahujícím palmový olej. Tento tuk totiž v sobě obsahuje látku, která stimuluje bílkovinu CD36, jež u pacientů s rakovinou hraje klíčovou roli při šíření nádorových buněk tělem a vzniku metastází.
duben 04, 2018 15:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]