O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYMĚŇTE ANTIDEPRESIVA ZA HOŘČÍK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 22 březen 2018
Výsledek obrázku pro antidepresivaJe to neuvěřitelné, ale je to pravda - přes 350 milionů lidí na světě trpí depresí. Trápí je smutek, plačtivost, snížené sebevědomí, pocit beznaděje a neschopnost radovat se... Všemožné výzkumy se již dlouhou dobu snaží přijít na to, co depresi způsobuje a jak ji úspěšně (a bez vedlejších účinků) léčit. Kromě možného vyššího obsahu těžkých kovů či vysoké hladiny histaminu v těle, se deprese spojuje i s nějakým nedostatkem.

 


 

 

 

Ať už je to nedostatek mastných kyselin (Omega-3), nedostatečná funkce štítné žlázy, nedostatečná produkce hormonů, nedostatek aminokyselin, a také nedostatek vitaminů a minerálů. Nu, a podle nedávno pořízené studie se zjistilo, že vyšší přísun hořčíku pomáhá na lehkou až střední depresi úplně stejně, jako tradiční SSRI antidepresiva. Ovšem - bez jejich vedlejších účinků.

 

 


Emily Tarleton, MS, Rd, CD, vystudovala postgraduál biovýživy, klinických a translačních věd a v současné době pracuje jako manažerka výzkumu na Vermontské Universitě klinického výzkumného centra. Výsledky její studie ukázaly, že podávání hořčíku při léčbě mírné až středně těžké deprese je bezpečná a srovnatelně účinná varianta s léčbou tradičními SSRI léky.

 

Studie se účastnilo 126 pacientů trpící depresí. Aktivní skupině bylo podáváno 248 miligramů hořčíku denně po dobu šesti týdnů, kontrolní skupina neužívala nic.

 

 

 

U dospělého člověka je denní doporučená dávka 300 - 450 mg, takže je jasně vidět, jak i minimální změna může ukázat maximální účinky. Výsledky prokázaly vysoké klinické zlepšení u pacientů užívajích hořčík jak u deprese, tak u příznaků úzkosti. Navíc, pozitivní účinky hořčíku se začaly projevovat velice rychle, a na rozdíl od běžných antidepresiv byl hořčík dobře snášen – což u nasazení jakýchkoliv antidepresiv „nehrozí“. Je nutno léky brát určitou dobu, než vůbec začnou účinkovat, a navíc, některé mají vyloženě špatné vedlejší účinky. Výsledky byly stejné bez ohledu na věk, pohlaví, nebo druh dříve užívaných antidepresiv.

 

Je dokázané, že zvýšenou potřebu hořčíku mají lidé s vyšší psychickou zátěží (vyčerpání, stres), fyzickou zátěží (sportovci, těžko pracující), lidé s chronickým únavovým syndromem, alkoholici, ženy na hormonální antikoncepci, těhotné a kojící.

 

Nedostatek hořčíku - magnézia (Hypomagnesemie) vykazují lidé trpící cukrovkou, vysokým tlakem, migrénou, různými problémy s nedostatečným prokrvením  - - -

ischemická choroba srdce – zvýšení přísunu magnesia snižuje intenzitu a frekvenci bolestí v hrudníku; srdeční arytmie – magnesium pomáhá upravit abnormální elektrickou aktivitu srdce;

ischemická cévní mozková příhoda (nedostatečné prokrvení) – zvýšení příjmů magnesia o 100 mg denně snižuje riziko vzniku tohoto onemocnění a zároveň chrání.

 

Jenže kvůli šlechtění nových odrůd zeleniny a ovoce, technologickému zpracování, konzervování, nebo nevhodnou úpravou jídla (smažení) je obsah magnézia v naší stravě podstatně nižší. Navíc množství přijatého magnesia se nerovná množství tělem vstřebaného. Organismus dokáže vstřebat jen 30 – 40 %. Vstřebávání zhoršuje přítomnost tuků, cukrů, vlákniny a volného vápníku v jídle. Množství magnesia v těle rovněž omezuje i pití alkoholu, kávy a energetických nápojů.

 

Pokud se nespokojíte přímo s tabletkami, hořčík obsahují například i kešu oříšky, sušené ovoce – hlavně datle a meruňky, mandle, rovněž avokádo, banány, fíky, okra, nejrůznější semínka, je v lesním ovoci, luštěninách, rýži a špenátu.

 

Takže, přátelé – kupte si např. rozpustné magnesium, či jinou formu hořčíku – a do toho!

 

NIKOLA

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : *deeres*
Balení 300 tablet "Das gesunde plus Magnesium" v drogerii stojí kolem stovky. Sice na žádné tesknění jsem nikdy netrpěla, ani netrpím, přesto každý den slupnu jednu tabletku.
Úplně z jiného důvodu. Možná se vám to také stává, ráno se vzbudíte, chcete se protáhnout a chytne vás křeč do nohy. Dost nepříjemný a hořčík vám od toho spolehlivě odpomůže.
Znám to na doporučení máminy doktorky. Mámu chytaly často noční bolestivé křeče svalů, tak hrozně, že nemohla ani spát. Když začala brát dvě tabletky denně, křeče jí úplně přestaly.
březen 23, 2018 09:55
... : doktor
Pějme chválu hořčíku !Schvaluji,pomáhá.
březen 24, 2018 12:51
... : Josef Kouba
Pokud bych měl konzumovat vše co "výzkum" či reklama nabízí tak je po mě. Má žena konzumuje 10 prášků denně. V Kanadě za to platí 200 dol, měsíčně. Kšeft je kšeft Roubíčku. Já nevzal do huby v životě kromě asi 5 acilpirýnů žádný prášek, je mi 74 let a doktora nemám. No, rozbil jsem si na lyžích párkrát hubu, to se ale snad nepočítá.
Sladím medem 20 let. Sex, když není po ruce má drahá, tak je jiná má drahá. To vřele doporučuji oběma pohlavím.
březen 25, 2018 10:38
... : Josef Kouba
Čtu: Je to neuvěřitelné, - přes 350 milionů lidí na světě trpí depresí....
V matice jsem nebyl dobrý ale toto číslo mě tahá za fousy.
Je nás na zeměkouli asi skoro 8 miliard. USA má 300 milionů občanů. Což je 2% a kousek. Počítám to z hlavy.
Kalkulačkou dojdete k bližšímu číslu. Ale tvrdí se, že v Čechách je v depresi každý 5 občan.
Takže dle této statistiky trpí problémem na zeměkouli...2,3 miliardy lidí.
březen 25, 2018 10:57
... : d@niela
Pepíčku, to je strašný, a mne setsakra vyděsilo už i to první číslo!!!
Mj. já. teď trpím nedostatkem pomocníka. Jsem nucena si dělat plno věcí sama, páč "nejsou lidi".
A tak se zvolna a jistě mrzačím.
Proč nejsem "útloboká pevná kočka", jo to bych měla - možná - situaci jednodušší...
:-)))));
březen 25, 2018 11:57
... : doktor
Josefe poděkuj Bohu,že ti dal do vínku zdraví.Mě je 75 a nemocnic a špitálů jsem si užil až až,ale i tak mám život rád.Med je skutečně lék,miluji ho,ale kupuji jen od svého chovatele včel.Pepo hodně zdraví.
březen 25, 2018 12:24
... : andrea
hořčík na křeče, super, koupeno, použito, úspěšné, díky!
březen 27, 2018 13:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]