O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽELEZNICE JE NÁŠ SVĚT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 08 březen 2018
Přejít na obsah
ŽELEZNICE JE NÁŠ SVĚT
Strana 2
Ukončete nástup, dveře se zavírají! Vlak směr Kudlankov je připraven k odjezdu! V našem vlaku nabízíme zábavu, poučení a k mání budou i citáty slavných. V našem expresu se nemusíte ani připoutat. Udělejte si kafíčko a čtěte… Povím vám pár vlakových zajímavostí:

 


 

 

 

 

Symbol luxusu v železniční dopravě, slavný ORIENT EXPRESS, vyjel z pařížského Východního nádraží 4. října 1883. Vezl čtyřicet cestujících, které osobně pozval belgický podnikatel G. Nagelmackers.

Ctihodný Belgičan byl otcem tohoto komfortního a luxusního hotelu na kolejích. Cílem byla Konstantinopol, ale kamenem úrazu byl problém, že vlak mohl dojet pouze do rumunského města Giurgiu, kde železnici stál v cestě Dunaj. Pasažéři tedy vystoupili na trajektu, překonali vodní tok a pokračovali do cílové stanice.

 

 

Související obrázek
 
 

 

 

S nádechem horroru si dovoluji tvrdit, že slavná červenočerná lokomotiva, která vozila slavného Harryho Pottera a  jeho spolužáky do školy čar a kouzel v Bradavicích, není filmová rekvizita, ale existuje, a jezdí ve Skotsku. Opravdu vozí turisty, ale těm je zaručeno, že se zde nemusí obávat obávaných nestvůr, ale odvezou si jen skvělé vzpomínky.

 

 

Výsledek obrázku pro vlak do Bradavic
 
 
 

 

Moudrost pana Rudiše:  

“Člověk na tom není ani hůř, ani líp než vlak, který vjíždí na nádraží, protože ani vlak, ani člověk se nemůže sám rozhodnout, na jakou kolej právě pojede. To rozhodnou jiní.“

 

Máte rádi jízdu vlakem, cestujete pravidelně a zpoždění berete jako nutnost?  

Tak v Japonsku žádné zpoždění netolerují. Japonci jsou vlakoví patrioti, vlaky milují, a proto jsou na jejich dochvilnost velice přísní. Má-li vlak náhodou zpoždění do pěti minut, musí se strojvedoucí cestujícím omluvit a vystavit zpožděnku. A nedej bože, kdyby náhodou chytil vlak zpoždění hodinu, bude se situace řešit v médiích…

 

Nejrychlejším vlakem na světě je čínský Maglev. Využívá principu magnetické levitace, odkud také pochází jeho označení, a pádí si to rychlostí více než 400 km v hodině. A to prý není konečná… Vědci usuzují, že další generace těchto rychlovlaků by mohla překročit rychlost 3000 km v hodině. Pro ilustraci – tímhle vlakem by cesta z Paříže do Moskvy trvala pouze hodinu. Úžasné, což? Ovšem zatím je zde problém – stavba speciálních tunelů pro tyto rychlovlaky by stála obrovské množství peněz.

 

 

 

Související obrázek

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]