O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK MOC ZNÁTE HISTORII? - 3 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 březen 2018
Výsledek obrázku pro historyPár citátů, tentokráte o pokroku: Chlubíme se pokroky vědeckými a zapomínáme, že všechny vymoženosti věd slouží rovněž k účelům dobrým jako zlým. - Lékařský výzkum dosáhl takových pokroků, že koneckonců už na světě není zdravého člověka. - Nemůžeš tvrdit, že civilizace nezaznamenává určitý pokrok, neboť v každé další válce tě zabijí novým způsobem. - Některé pokrokové ženy si pletou erekci s reakcí, protože oboje znají jen z knih...

 

 

 

 

 

1618: Příští generace byly odsouzený k záhubě, když Angličané popravili sira Waltera Raleigha, ale jeho tabákové rostlinky nechali na pokoji.

1642: Devět studentů obdrželo úplně první tituly bakaláře umění na americkém kontinentě a okamžitě zjistili, že nejsou žádná volná místa pro chlapce s pokrokovým uměleckým vzděláním.

1670: Puritáni byli natolik zabrání do upalování falešných čarodějnic, že ani neoslavili kulaté výročí získání své náboženské svobody.

1755: Samuel Johnson vydal první anglicky slovník, čímž aspoň malým dětem poskytl knížku, ve které mohly najít všechna sprostá slova.

1758: New Yersey je vybráno jako místo pro první americkou Indiánskou rezervaci. To mělo Indiánům ukázat, jak nuzný život je od této chvíle v podobných zařízeních čeká.

1763: Francouzsko-Indiánská válka skončila. Jak Francouzi, tak Indiáni prohráli.

1770: Zastřelení tři lidí během Bostonského masakru zažehlo plamen revoluce. O 200 let později by zastřelení tři lidí v Bostonu bylo považováno za průměr pro sobotní noc.

1773: Kolonisté v bostonském přístavu naházeli do moře náklad čaje. Britové tento čin nazvali barbarstvím, protože nikdo k tomu nepřidal mléko.

1776: Napoleon se rozhodl udržovat neutrální postoj k Americké revoluci. Primárně proto, že mu bylo teprve sedm let.

1779: John Paul Jones Britům oznámil: „Teprve teď začínám bojovat!", načež se začal cítit poněkud trapně po zjištění, že jeho loď se potápí.

1793: Nejslavnější větou, kterou Marie Antoinetta řekla bylo: "Dejte jim nažrat olova!". Bylo to taky poslední diplomatické prohlášení, které kdy pronesla. A taky poslední věc, kterou vůbec pronesla.

1799: Překlad nápisu na rosettském kameni konečně učencům prozradil, že egyptské hyeroglyfy neříkají nic důležitého: "Drahy Ramsesi, jak se máš? Já se mám dobře."

1805: Robert Fulton vynalezl torpédo.

 

 


 

1807: Robert Fulton vynalezl parník, takže měl konečně něco, co mohl vyhodit do povětří torpédem.

1815: Jsou stanovena pravidla Poštovní služby. Stalo se tak poté, co Andrew Jackson zvítězil v bitvě o New Orleans, měsíc po skončení války 1812-1814, o čemž ho měl spravit dopis, který však dostal až po bitvě...

1850: Henry Clay prohlásil: "Dávám přednost tomu mít pravdu, než se stát prezidentem", což vyvolalo bouří smíchu, neb to prohlásil člověk, který na prezidenta neúspěšně kandidoval  už pětkrát.

1859: Charles Darwin napsal "O původu druhů". Má to zhruba stejnou zápletku jako "Planeta opic", ale rozhodně to nevydělalo tolik peněz.

1865: Unionističtí vojáci čelili nejtěžšímu úkolu celé války: Udržet generála Granta natolik střízlivého, aby přijal Leeovu kapitulaci.

1894: Thomas Edison promítl první pohyblivé obrázky. Všem se to líbilo, s výjimkou filmových kritiků.

1903: Otevření Transsibiřské magistrály umožnilo cestujícím z Moskvy dosáhnout Vladivostoku za 8 dní, což je mnohem rychleji, než se tam většina z nich kdy chtěla dostat.

 

(moudra, čerpaná z internetu)

 

 

Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
Marie Antoinetta smysl pro černý humor, tohle je další její slavná věta:
„Otřete mi tu gilotinu, ať mi nezamaže límeček.“
březen 06, 2018 09:20
... : Sidon
Dnes je 168 výročí narození TGM, ale to už asi hodně lidí zapomnělo. Jestlipak se někdy odhodlají k tomu, aby porovnali jeho DNA s DNA Franze Josefa? Jak se to někdo snaží prohlašovat. Některé aspekty by tomu i nasvědčovaly.
březen 07, 2018 17:16
... : Sidon
sorry,

zapomněl jsem zmínit, že je to kvůli "otcovství", které se někdo snaží hodit na císaře.
březen 07, 2018 17:19
... : doktor
Moudro z časopisu: ŽIVOT JE JAKO CESTA VLAKEM........Jediný způsob jak sibýt jist,že chytíme svůj vlak ,je zmeškat ten co jel před ním.
březen 08, 2018 12:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]