O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SENZIBILOVÉ V AKCI - I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 leden 2008

Vzpomínáte? Jak náš relativní klid rozvířil případ z února loňského roku, kdy zmatený telefonát senzibilky zalarmoval českou policii. Senzibilka v telefonu varovala, že na ruzyňském letišti očekává atentát... Do akce bylo nasazeno dvaadvacet policistů včetně obrněného transportéru. Celý špektákl nakonec skončil ostudou. Žádný teroristický útok se nekonal a ani nechystal.

 


     V souvislosti s teroristickou hrozbou to nebylo poprvé, co české policisty vyhnal do akce senzibil. Stalo se tak i předloni na podzim, krátce po bezpečnostních opatřeních přijatých kvůli hrozbě útoků na židovské objekty v centru Prahy. Senzibil tehdy upozornil na uložení výbušniny ve stanici metra na pražském Vyšehradě. Podezření se nepotvrdilo.

Od sametové revoluce se odehrály desítky případů, na nichž s policií spolupracovali senzibilové a jasnovidci. Většinou se přihlásili sami, někdy je kontaktovali příbuzní ztraceného člověka či poškození a někdy je dokonce o spolupráci požádali sami zoufalí policisté. Pojďme se podívat na ty nejznámější případy, kdy se u nás k policejním případům připletli senzibilové.


Senzibilové z Los Angeles

     Jedním z nejznámějších pomníčků naší porevoluční policie je bezesporu výbuch podomácku vyrobené nálože na Staroměstském náměstí 2. června 1990. Střepiny zranily desítky lidí. Kdo tehdy odložil tašku s výbušninou na schody u pomníku Mistra Jana Husa, se dosud nepodařilo vypátrat. Nezjistilo se ani, co neznámí pachatelé nastražením amatérsky vyrobené bomby sledovali. Policisté tehdy vyslechli a prověřili tisíce lidí. Zoufalá kriminálka při vyšetřování využila i několika senzibilů, které sama požádala o pomoc. Ti jí skutečně poskytli mnoho informací. K pachateli však nevedla žádná z nich.

     V září 1991 rozvířilo mediální vody pátrání po uneseném šestitýdenním chlapci Tadeáši Kopeckém. Dítě bylo uneseno v pátek 6. září odpoledne od prodejny lahůdek na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Do pátrání bylo přímo zapojeno sto padesát policistů a již tři dny po únosu museli prošetřit téměř padesát podnětů od senzibilů. Bezvýsledně. Šestnáctého září se do případu dokonce zapojila skupina senzibilů z Los Angeles v USA prostřednictvím české psychotroničky Sandry Hettichové, žijící v Německu, a označila královéhradecké policii oblast, kde by mohla nalézt uneseného chlapce.

     Čtrnáct dnů po únosu se podle agentury ČTK (citující vrchního komisaře královehradecké policie Ladislava Pavlíčka) přihlásily již čtyři stovky senzibilů se svými podněty, které byly všechny prošetřeny. Marně...

     Případ přesto prvního října dospěl k dobrému konci. Akci ovšem nevyřešili senzibilové, ale pozorná vrchní matrikářka Jana Andrýsková z chrudimského městského úřadu, která si všimla zfalšovaného rodného listu. Upozornila na to otce rodiny, který zjistil, že dítě není jeho, a spolu odjeli vše ohlásit na policii. Chlapce unesla třiadvacetiletá zdravotní sestra z Chrudimi, která dítě před svou rodinou prohlašovala za své vlastní, které se jí údajně mělo narodit...

 

 

Leoš Kyša

(pokračování zítra)

 

 

Komentáře (7)add feed
zajímavé : ivanka
těším se na další!
leden 08, 2008 09:35
V neděli večer jsem se těšil na Záhadu bermudského trojúhelníku. : strejda
Myslel jsem si, že to bude něco podobného jako s Titanikem.
Nečetl jsem zkrácený obsah tohoto třídílného seriálu předem a proto jsem předpokládal, že se dozvíme nějaká fakta o tom "proklatém" místě kdesi v oceánu. Vypadalo to na poučný film, na fakta. Prdlajs. Když se tam objevila postava toho senzibila, bylo jasné, že o nějakých seriózních výsledcích pátrání nebude vůbec řeč a že se bude jednat pouze o zábavu, o dobrodružnou pohádku, skoro slátaninu, možná i s milostnou zápletkou navrch. Nevím, kdo z Vás to sledoval, ale bylo nás milion osm set tisíc zvědavých. Tak uvidíme příští neděli, čím nás ten senzibil opět překvapí.
A všichni ti přeaktivní senzibilové u nás, se živnosťákem či bez, by se měli stydět za své vizionářské výsledky a měli by si vzít příklad z této postavy.
leden 08, 2008 10:02
NO, mě se nejvíc líbí, : ivanka
jak se o každém z nich "traduje", co všechno dokázal. Jenže: když přijde na věc....
Ale kupodivu, jim projde absolutně všechno. Kdyby takhle úspěšní byli ostatní, tak už dávno seděj. Ovšem tahle sorta podnikatelů je superúspěšná. Jim se zmetky prostě nepočítají. smilies/angry.gif
leden 08, 2008 10:06
Jsou věci mezi nebem a zemí, : mamča
které jsou pro materialisticky založené lidi k nepochopení, a přesto občas fungují.
Nejvíc se těším, až Ivan Langer místo najímání senzibilů začne sám věštit z kávové sedliny, kdepak nám zas ti teroristi zasáhnou. Zburcuje svojí rychlou rotu, vyděsí tisíce lidí, a nakonec to odpíská jako cvičení.
Já jsem vychovaná v duchu materialismu, tak bych mu to "cvičení" dala zaplatit. smilies/grin.gif
leden 08, 2008 10:30
Vzpominam : Manul
na jednu akci, ktera probehla nedaleko ode me. V jedne vesnici se cloveku, ktery pro nas obcas pracoval, ztratil syn. Byl sice uz dospely, ale jeste zil s rodici (jeho otec mi par let pred tim rikal, ze ma dome kluka, ktery si nemuze najit zenskou...). Nas tehdejsi sef byl taky senzibilum a lecitelum velmi naklonen a tak nam obcas vypravel, jak se spojil se svoji znamou lecitelkou a jak sleduji jeho stopy a jak prebyval na jednom opustenem statku, a jak je v poradku... Pribeh skoncil spatne, byl nalezen nedaleko od vesnice kde zil.
leden 08, 2008 11:13
mou kamarádku udržovala jedna taková vědma : ivanka
v naději, že se k ní chlap vrátí. Kámoška platila, poslouchala, čekala...
Pochopitelně, že se nevrátil.
Ale baba jí stále povídala, jak on na ni myslí, jak kámoška musí vydržet, že to ona přímo cííííítí - že už - už...
No, a pochopitelně, že za to nic nechtěla, že to bylo zadarmo..
Takže jí ty dvě dvoustovky nechávala vždy v předsíni, páč to bylo už takovej úzus, to všechny zákaznice věděly, neb si tu taxu předávaly...

leden 08, 2008 12:56
ivanko : bb
tak měla jednou vynechat, nebo dát jen stovku, třeba by to vědmu popohnalo k nějaké větší akci smilies/smiley.gif)))))

leden 09, 2008 02:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]