O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE – BILANCOVÁNÍ S CITÁTY PDF Tisk E-mail
Středa, 10 leden 2018
Přejít na obsah
VŠETEČNICE – BILANCOVÁNÍ S CITÁTY
Strana 2
Strana 3
Image resultZ vědeckého hlediska konání dobrých skutků zlepšuje imunitu, snižuje stres a prodlužuje život. Už Dalai Lama řekl: “Buďte na sebe hodní  - kdykoli to je jen trochu možné. Většinou to je možné vždycky”. A je dokázáno, že altruismem si pomůžeme nejen k dobrým emocím, ale také k delšímu životu a prokazatelně lepšímu zdraví. Jednoduše - hodní lidé žijí déle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Související obrázek

 

 

 

Jako každou zimu, vydatně krmím všechna zvířata i ptáčata kolem nás. Zima je pro kohokoli těžká, ať už kvůli jídlu, teplu, či nedostatku slunce.

 

Takže máme pět krmítek pro ptáčky a čtyři pro veverky, s občasným dosypáváním na několik dalších míst (rovnou na plot, pod „jejich“ stromy, či přímo na verandu).

 

 

 

 

 

Lítá k nám všechno možné, od holubiček a hrdliček, které se živí zobáním jen ze země, po ohromné množství sýkorek, brhlíků, hýlů, čížků, pěnkav, sem tam vidíme nádherné strakapoudy.

 

 

Výsledek obrázku pro strakapoud

 

Občas přiletí i dravec - sokolík, jestřáb, poštolka či rorýs. Dvakrát u nás byla i sova a jednou k nám přišel i bažant.

 

A pak tu máme drůbež… Teda křepelky. Většinou přichází celá rozvětvená rodina, v minimálním počtu aspoň dvaceti kusů. Křepelky jsou nádherné, jenže pracují ve formě komerčního luxu. Tudíž zrní, co všem ostatním obvykle vydrží týden, je pryč během pár minut.

 

Minulý týden přišly ovšem křepelky jen dvě. Po chvilce pozorování jsem zjistila, že jedna z nich má jen jednu nožičku! Pro zobání to tak nevadí, problém je, že na hrabání jedna nestačí. A křepelky jsou přeci strašní hrabavci. Ovšem - zde nastupuje kamarád. Je velice obdivuhodné, jak se o ubohého mrzáčka stará. Sleduje ho, a když muže, pomůže. Nijak ho přitom neotravuje, vyloženě ho pozoruje, a když to mrzáček zvládne sám, nijak nezasahuje, když však vidí, že by ho potřeboval, je hned při ruce (tedy při noze). Takhle to funguje (jak tak na to koukám) už týden.

 

 


 

 

A já si tak sedím v teple za oknem, s čajem a cukrovím po ruce, nechávám se odvát na vlnách myšlenek někam úplně jinam... Přemýšlím, jak se taková malá obyčejná křepelka hezky chová ke zmrzačenému kamarádovi. Tak proč se lidé nemůžou chovat jako křepelky?

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]