O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE – BILANCOVÁNÍ S CITÁTY PDF Tisk E-mail
Středa, 10 leden 2018
Přejít na obsah
VŠETEČNICE – BILANCOVÁNÍ S CITÁTY
Strana 2
Strana 3
 

 

 

 

 

 

 

 

Pochopitelně, jsou i jiná stará přísloví, jako: “Za dobrotu na žebrotu, Hloupý kdo dává, a Že kdo šetří, má za tři”.

 

Ano, někteří lidé tvrdí, že být hodný se v současném světě nevyplatí. Že místo výchovy ve smyslu: “Děti, buďte hodné, o všechno se podělte a chovejte se k sobě hezky,“ by se mělo raději vyučovat, jak se tvrdě prosadit, být spíš sobecký a do budoucna si vypěstovat dravost a ostré lokty.

 

 

Jenže opravdu to stojí za to? Já své děti učím, že být na někoho hodný, je fajn nejen proto, že když já budu na ně hodný, budou on hodní na mě, nýbrž budu vědět, že se chovám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, že MŮJ dnešní den byl dobrý. “Dej každému dni příležitost, aby se mohl stát tím nejkrásnějším dnem v tvém životě” (Mark Twain), a “Kdo nedělá nic pro druhé, nedělá nic pro sebe” (Johan Wolfgang von Goethe).

 

 

 

Mourning Dove

 

 

Proto vám doporučuju:

 

buďte na sebe hodní. Buďte vděčni za to, co máte. Vytvořte si cíl, rozhodněte se, a jděte si za ním. Nepředstírejte, že chcete to, co se chtít má. Dopřejte si to, co právě vám je drahé. Nikdy se pak nestanete těmi smutnými, zatrpklými lidmi, co jsou rádi, že ony svátky klidu, pohody, lásky jsou už konečně za námi…

 

Je mi jich vlastně líto. Nejspíš totiž nikdy nepotkali nějakého křepelčího kamaráda, který by jim ukázal: “Usměj se, podívej, jsme pořád tady, spolu, a je nám dobře”.

 

VŠETEČNICE

 

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
V úterý jsem byla v Praze. U Bílé Labutě jsem čekala na osmičku a ta nejela a nejela. A já byla naštvaná, protože mně takhle ujede autobus, co jezdí jednou za hodinu.Jak tak napruzená podupávám, k refýži přirazí autobus 194 a koukám jede na Malostranskou a tam mohu skočit do metra a budu stíhat.

Můj autobus mně ujel, ale nemrzelo mne to.Číslo 194 je totiž "vyhlídkový" midibus po Starém Městě s příjemným řidičem.

Okružní trasa:
Florenc · Bílá labuť · Petrské náměstí · Hradební · Haštalské náměstí · U Staré školy · Pařížská · Mariánské náměstí · Staroměstská · Malostranská · Staroměstská · Mariánské náměstí · Staroměstské náměstí · Masná · Hradební · Truhlářská · Petrské náměstí · Bílá labuť · Florenc ·

Na každé zastávce přistoupil nebo vystoupil nějaký cestující, většinou starší ročník, každý pozdravil, poděkoval a s každým zavedl řidič řeč. Evidentně se ti lidé už vzájemně znali a řidič byl dokonce ochotný zastavit i mimo zastávku nějaké té babče o holi.

A já se tak znovu v klidu a pohodlí koukla do míst, kde už jsem nějaký pátek nebyla, nebo jenom v rychlosti proběhla.

Jestli opravdu platí pravidlo, že altruisté žijí déle, tak ten řidič už má nasbíráno.

leden 11, 2018 10:11
... : Ivan Kolář
moc hezký článek!
Pozdravuju křepeláky!!
smilies/cheesy.gif
leden 11, 2018 10:56
... : doktor
Všetečnice moc hezké.Lituji,že žiji v paneláku a tak úžasné okolí nemám a přicházíme celá rodina o krásné zážitky.To co vidíš z okna a máš pocit,že by bylo fajn,kdyby to platilo i u lidí,ale věř,že lidé nejsou tak moudří jako tvá zvířátka ( pochopitelně to neplatí šmahem ).
leden 11, 2018 12:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]