O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZAJÍMAVOSTI VÁNOČNĚ SVÁTEČNÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 20 prosinec 2017
Přejít na obsah
ZAJÍMAVOSTI VÁNOČNĚ SVÁTEČNÍ
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

Související obrázek

 

Švédsko

Dárky nosí dědeček malého vzrůstu nazvaný Jultomte. Jeho úkolem bylo původně dohlížet na spokojenost, radost a štěstí v domácnostech. V každé zemi rozdává dárečky podle tradice někdo jiný a stejně tak jsou rozdílné zvyky s tím spojené.

Někde se naděluje 25. prosince ráno, děti sice přicházejí o kouzelnou atmosféru noci, do které svítí vánoční stromeček, mohou si pak ale hrát s dárky celý den a nikdo je nenutí jít brzy spát. Od koho tedy dostanete dárky, pokud budete Štědrý den trávit v zahraničí?

 

Rusko

Asi uhádnete, že zde nosí dárky děda Mráz. Děti neobchází sám, ale doprovází ho krásná Sněhurka. Přijíždějí v nazdobených sáních. Kvůli pravoslavnému náboženství, které zde převládá, děti dostanou dárky až 7. ledna.

 

 

 

Makedonie

Dárečky zde naděluje děda Mráz a roznáší je 1. ledna. Makedonci totiž svátky slaví podle pravoslavného kalendáře, který je v porovnání s tím naším opožděn o třináct dní. Jinak ale Makedonci používají stejný kalendář jako my. Nový rok slaví tedy dvakrát. Podruhé podle pravoslavného kalendáře, ze 13. na 14. ledna. Tento den oslavují jako Starý nový rok.

 

Německo, Rakousko

Pokud se v německých nebo rakouských ulicích setkáte se starším pánem v červeném obleku se zrzavými vlasy a vousy, je to Weihnachtsmann, tedy Vánoční mužíček, na jehož bedrech leží roznášení dárků dětem.

 

Výsledek obrázku pro Julenissen

 

Norsko

 Děti v předvečer Štědrého dne dávají za okno misku plnou ovesné kaše určenou pro Julenissena, který zde rozdává dárky a potřebuje se posilnit na dlouhou cestu...

Ovesná kaše je také součástí štědrovečerní večeře.

Kdo v ní najde mandli, v příštím roce se ožení nebo vdá.

 

 

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]